Güzel ülkemiz için yazıyoruz - FEMEN İSTANBUL'DA OLAY YAPTI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/11487/femen-istanbulda-olay-yapti

 

FEMEN İSTANBUL'DA OLAY YAPTI
FEMEN İSTANBUL'DA OLAY YAPTI
Soyunarak yaptıkları protesto gösterileriyle ünlenen Ukraynalı Femen grubu üyesi 4 kadın, iSTANBUL Sultanahmet Meydanı'nda çıplak eylem yaptı.
8 Mart 2012, 12:20

Soyunarak yaptıkları protesto gösterileriyle ünlenen Ukraynalı Femen grubu üyesi 4 kadın, Sultanahmet Meydanı'nda çıplak eylem yaptı.

Çıplak eylemleri ile dikkat çeken Ukraynalı Femen grubu, bu kez Ayasofya önünde eylem yaptı. Kadına yönelik şiddeti çıplak eylemle protesto eden Femen kızları gözaltına alındı

image

Dünyanın çeşitli yerlerinde yaptıkları çıplak eylemlerle adını duyuran Femen kızları Türkiye'de ilk kez eylem yaptı. Femen kızlarının eylem yapacakları yer sır gibi saklanırken, polis Ayasofya önünde sabah saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemi aldı. Öğle saatlerinde bir araçla Ayasofya önüne gelen Femen grubundan İnna Shevchenko, Tayiana Zatserkovna, İana Zhdanova ve Oleksandra Shevchenko araçtan inerek bir anda koşmaya başladı. Üzerlerinde sadece iç çamaşırı bulunan protestocu kızlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gerçekleştirdikleri eylemde kadına yönelik şiddeti protesto etti. Türkçe, "Çalınmış Hayatlar" ve İngilizce dövizler taşıyan Femen kızlarının yüzlerini de dayak yemiş bir kadını andıran şekilde boyadıkları görüldü. Ayasofya önünde vatandaşların şaşkın bakışları altında koşmaya başlayan Femen kızlarıa önceden bilgilenen kadın polisler müdahale etti.image

Yüzlerine ve göğüslerine sülfirik asit atılmış ve dayak yemiş görünümü verecek şekilde makyaj yapan kadınlar çığlıklar atıp İngilizce olarak "Aile içi şiddete son" diye bağırdı.

image  image

Ellerinde kadınların evlendikleri hallerini temsil eden fotoğraf ve "Sülfirik asit saldırılarına son" yazılı pankartlar taşıyan protestocu 4 kadın eylemlerini daha fazla sürdüremeden polis müdahalesiyle karşılaştı. Polise direnen ve çığlıklar atan Femen üyeleri, polis otosuna bindirilerek Sirkeci Polis Merkezi'ne götürüldü.

FEMEN RESİM ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYIN

http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/11487/femen-istanbulda-olay-yapti

Şeffaf Gazete.com