Güzel ülkemiz için yazıyoruz - MODA DÜNYASINDA '' NEJ '' ZAMANI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/17238/moda-dunyasinda---nej--zamani

 

MODA DÜNYASINDA '' NEJ '' ZAMANI
MODA DÜNYASINDA  '' NEJ '' ZAMANI
Organik kumaşlara hayat vererek Türk moda sektöründe ayrı bir çığır açan ilgi gören her defilesi moda sektöründe gündeme oturan   ‘’ NEJ ’’  MBFWİ de ayakta alkışlandı
16 Mart 2013, 00:39

 

Organik kumaşlara hayat vererek Türk moda sektöründe ayrı bir çığır açan ilgi gören her defilesi moda sektöründe gündeme oturan   ‘’ NEJ ’’  MBFWİ de ayakta alkışlandı

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul 2013 Sonbahar/Kış koleksiyonlarını tanıtan Türk tasarımcılarının en özellerinden biri de Nejla Güvenç oldu.

image

NEJ markası ile MBFW İstanbul’da üçüncü gün tasarımlarını seyircisi ile paylaşan Nej, her sene daha iyi işlerin altına imzasını atıyor. Bu sene de sınırlara sığamayan bir kadını konu alan tasarımcı, evrensel Nej kadınını tüm işlerinde yansıtmaya devam ediyor. Nejla Güvenç, koleksiyonunu tanıtmasının ardından yaptığımız röportaj’da kalıbına sığamayan bir heyecanla; gelişimini anlatıyor. Dünya’ya açılan tasarımcı, bu sene Paris ‘Who’s Next’ fuarında yer aldığını belirtirken, beraberinde yurtdışında birçok showroom’da parçalarının yer aldığını da ekliyor. 3 kıtaya birden açılan tasarımcı, ekibinden çok memnun olduğunu ve onlarla başarısının katlandığını her fırsatta söylüyor.

image

Zamansızlıktan ilham alan tasarımcının koleksiyonunda, Ekolojik yaşamı vurgulayan organik dokular ve keçe detayları varken, koleksiyona topraksı renkler, turkuaz tonları ve hakiler eşlik ediyor.

Defileyi izlemeye gelen çok sayıda iş sanat cemiyet hayatından önemli isimler vardı.

Bunlardan biride Türkiyeye sayısız model ve oyuncu kazandıran Best Model Of World yarışmasının başkanı ünlü organizatör Erkan Özerman defile bitiminde salondan çokmayıp Nejla Güvenç'i tebrik etmeye gitti.

image

Nej koleksiyonunu ilk defa yakından görme fırsatı yakaladığını söyleyen Özarman, çok memnun kaldığını ve tasarımcının çok özgün tasarımları olduğunu belirten övgüler yağdırdı. “30 sene modanın kalbi Paris’te yaşadım, izlediğim defile sayısını hatırlamıyorum. İzlediğim Nej defilesi, Pariste izlediğim dünyaca ünlü birçok modacının sunumundan farksızdı” diyerek salondan kolleksiyonu olağanüstü olarak yorumlayarak giden davetlilerin sesi oldu.

Gecenin sonunda Nej yakın dostlarına, Karaköy’de yer alan Zelda Zonk adlı yeni ve muhteşem İstanbul manzaralı bir mekanda afterparty düzeleyerek, dostlarıyla başarısını kutladı. Geceye iş, sanat ve cemiyet hayatından birçok sima katıldı.

image

Cansu AKTAŞ

Şeffaf Gazete.com