Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇİĞDEM AKIN YİNE AYAKTA ALKIŞLANDI
ÇİĞDEM AKIN YİNE AYAKTA ALKIŞLANDI
İstanbul'da bir haftalık  Moda rüzgarı sona erdi fakat defileler konuşulmaya devam ediyor. 2014-2015 Sonbahar/Kış koleksiyonunu podyuma çıkaran modacı  başarılı tasarımcı Çiğdem Akın, kolleksiyonu ve sunumu ile büyük beğeni topladı.
20 Mart 2014, 11:45



İstanbul'da bir haftalık  Moda rüzgarı sona erdi fakat defileler konuşulmaya devam ediyor. 2014-2015 Sonbahar/Kış koleksiyonunu podyuma çıkaran modacı  başarılı tasarımcı Çiğdem Akın, kolleksiyonu ve sunumu ile büyük beğeni topladı.

Çiğdem Akın show  MBFWI presented by American Express Fall/Winter 2014

 Geçtiğimiz sezon Dante’nin İlahi Komedyası’ndan esinlenerek oluşturduğu konseptinin ilki INFERNO (Cehennem) serisi ile büyük ilgi toplayan başarılı moda tasarımcısı Çiğdem Akın, önümüzdeki sezona yön verecek kumaş kullanımları ve detaylarda dikkat çeken el işlemeler eşliğinde tasarladığı PURGATORIO (Araf) koleksiyonu ile İstanbul'lu  moda severlerin  karşısına çıktı ve ayakta alkışlandı.

image

 Çiğdem Akın  ‘Purgatorio/Araf’ 2014 Sonbahar Kış koleksiyonunu  farklı kumaş kullanımları ve el işlemeleri ile dikkat çekti. Kendine güvenen, güçlü ve tarzını yansıtmaktan korkmayan kadının altını çizen Akın bu koleksiyonda; siyah, lacivert, saks ve gece mavisi renklerinin hakimiyetine yer verdi. Başarılı tasarımcının kolleksiyonunda İpek, dantel, triko kumaşlar ile deri ve kürkün birlikte kullanıldığı asimetrik ve deforme kalıplar ön plandaydı.

image

 Çiğdem Akın’ın bu defile için podyumda bir araya getirdiği isimler de bir hayli dikkat çekici. Altın kızlar denilen gruptan, Başak Gürsoy, Bahar Erdeniz, Canan Tarlan, Deniz Zorlu, Merih Akalın, ‘Gümüş Kızlar’ olarak Sema Şimşek, Deniz Pulaş, Selda Aksoy, Ceylan Saner, Begüm Özbek; ve ‘Çıtırlar’ olarak Vahide Gördüm'ün kızı Alize Gördüm, sinema oyuncusu Itır Esen'in yeğeni Itır Esen ve Model of Turkey birincisi Gizem Gören, podyuma çıkan isimlerden bazıları olurken  Defile manken kadrsunda Bilge Kara,Tuğçe Dural ,Sezen Üstek,Deniz Özde Sürmeli, Özlem Katipoğlu,Filiz Aydın, Alara Kaya,Öznur Mızrak,Rana Genç Emirhan Acar,İsmail Temur,Onur Danyıldız ve şu an moda sektöründe çıktığı defilelerle adını Topmodeler arasına yazdıran  Gizem Barlak ,Günay Musayeva gibi önemli mankenler yer aldı.

image

Defile finalinde Berkin Elvan rozeti ile davetlileri selaMlayan Çiğdem Akın büyük alkış aldı.

Akın Purgotorio defilesine ek olarak GaleriBu sanat galerisinde gerçekleştireceği enstalasyon sergisi INFERNO ile moda ve sanatseverlerle buluşturdu.
 Geçtiğimiz sezon olduğu gibi defile Koreografisi  Ferhan Aral tarafından yapılırken,makyaj  Erkan Uluç-Make Up Forever, Styling: Anika Uluç tarafından yapıldı. Defilenin ayakkabıları  Vepa imzası taşıyordu.

image

ÇİĞDEM AKIN KİMDİR ?
1970 yılında İstanbul’da doğan Çiğdem Akın yıllardır moda sektöründe profesyonel tasarımcı olarak yer almaktadır.
Profesyonel çalışma hayatına 1988 de büyük Türk tekstil markası Vakko’da başlayan Çiğdem Akın, 16 yıl boyunca Vakko bünyesinde oluşturulan pek çok markanın kuruculuğunu ve yöneticiliğini yapmıştır. 2004 yılında kendi adıyla yarattığı markası "Çiğdem Akın"ı sınır ötesine taşıyarak bir dünya markasına doğru biçimlendirmek için tasarım yolculuğuna devam etmektedir. 2006 dan itibaren yurt dışındaki seçkin fuarlara katılmaktadır.Tasarımlarını yarattığı atölyesinde, "Çiğdem Akın" markası için çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda sektörün lider markalarına tasarım desteği vermektedir. Çiğdem Akın, genellikle koleksiyonu yaratma aşamasında sıradışı kuplar kullanmaktadır. Dolayısıyla kullandığı renkler ve kuplar zamansız bir trende öncülük etmektedir. Çiğdem Akın tasarımları her sezon rahatlıkla kullanılabilecek parçalardır ve her bedene uygun bir stil sunmaktadır.

image

Çiğdem Akın markası Amerika, Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkede tasarım butiklerinde satılmaktadır. Çiğdem Akın İstanbul Fashion Week’de bu güne kadar "Sihirli Dokunuşlar", "Equine", "Ada" ve "Inferno" isimlerinde dört defile gerçekleştirmiştir. Çiğdem Akın MBFWI’da kapsamında 2014-15 Sonbahar-Kış sezonu için "Purgatorio-Araf" isimli koleksiyonunu sunmuştur..

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR