Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YENİ STİL İKONU O OLDU '' RITA ORA ''
YENİ STİL İKONU O OLDU '' RITA ORA ''
O Jay-Z’nin son keşfi, yeni pop idolü. Geçen hafta dağıtılan MTV Müzik Ödülleri’nde de 120 bin TL’lik pırlantalı tırnaklarıyla göz kamaştırdı.
30 Ağustos 2014, 11:45
 
 
O Jay-Z’nin son keşfi, yeni pop idolü. Geçen hafta dağıtılan MTV Müzik Ödülleri’nde de 120 bin TL’lik pırlantalı tırnaklarıyla göz kamaştırdı.
 
 Zaten 10 parmağında 10 marifet var: Hem pop yıldızı hem tasarımcı. 7 Eylül’de konser için İstanbul’a geliyor, 10 Eylül’de de hazırladığı koleksiyon satışa çıkıyor. 
 
Yugoslavya’da doğup Londra’da büyümüşsünüz... Kendinizi nereye ait hissediyorsunuz?
-Yugoslavya’ya daha yakın hissediyorum. Vakit buldukça gitmeye çalışıyorum. ‘Shine Ya Light’ adlı şarkımın klibini orada çektim. Doğduğum ülkeye hâlâ çok güçlü bir bağla bağlıyım.
 
image
 
Nefis şarkı söylüyorsunuz, söz yazıyorsunuz ve oyunculuk yapıyorsunuz. Bu kadar yaratıcı olacağınızın ilk sinyallerini ne zaman verdiniz?
-Çocukken belliydi. 15 yaşında kendimi bu yola adamak için okulu bırakıp ayakkabıcıda çalışmaya başladım. Çünkü kendi ayaklarım üzerinde durmam ve para kazanmam gerekiyordu. Şarkı sözleri yazıp sattım, barlarda gitar çaldım. Bir zaman sonra ismim duyulmaya başladı.
 
Müzik eğitimi mi aldınız?
-Tiyatro okuluna gittim. Büyüdüğüm ortam herkesi kabul eden bir ortamdı. Dil, din, ırk, cinsel tercih ayırt etmeden herkesi kabul eden bir ortam... Böyle olduğu için herkes kendi olabiliyordu. Okuldan öğrendiğim en önemli şey bu. Kimsenin ne düşündüğünü önemsemeden ne olduğumu kabul ediyorum ve bununla gurur duyuyorum
 
22 yaşında çıkardığınız ilk single İngiltere’de bir numaraya yerleşti. Bu kadar erken şöhret olmanızın ne kadarı şans, ne kadarı yetenek?
-Jay-Z’yle tanışmam büyük bir şanstı. Hem patronum hem de arkadaşım olarak bana çok şey öğretti. En çok da kariyerimde sabırlı olmam gerektiğini
image
 
Dedeniz de yönetmenmiş ve isminizi o koymuş... Kendinizi Rita Hayworth’a benzetir misiniz?
- Dedem Rita Hayworth’a hayran olduğu için ismimi Rita koymuş. Büyüleyici ve cazibeli kadınları çok beğeniyorum. Marilyn Monroe, Rita Hayworth, Audrey Hepburn gibi kadınlara hayranım
 
Modayı takip ediyor musunuz?
-Hayatı gözlemlemeyi seviyorum. Stilistimle beraber çalışıyoruz ama asıl ilhamımı hayatın kendisinden alıyorum. İnsanlar ve farklılıklar bana ilham veriyor.
 
Kendi imajınızı nasıl yarattınız?
-Stilimi spontan olarak tanımlayabilirim. Hiçbir zaman plan yapmıyorum. O gün ne hissedersem onu giymeyi seviyorum. Sadece designer kıyafetleri giymiyorum, beklenmedik olmayı seviyorum. Bence böylesi daha cool.image
 
Giydiklerinize kendiniz mi yoksa bir ekip mi karar veriyor?
-Stilistim benim en yakın arkadaşlarımdan biri. Beraber büyüdük. Her zaman yeni fikirler üretiyoruz ama spontan olmayı ve o günkü ruh halime uygun giyinmeyi seviyorum.
 
 En çok ne giyersiniz?
-Rahat ve tarzımı yansıtan kıyafetler giymeyi seviyorum. Eşofmanlar, rahat tulumlar tercih ediyorum. Şaşalı kıyafetleri de seviyorum. Onlar kadınları güçlü ve mutlu hissettiriyor.
 
En sevdiğiniz aksesuar?
-Annemin bana 18 yaşında vermiş olduğu gümüş yüzüğü hiç çıkarmıyorum. Aynısından kız kardeşimde de var.
Çok yakında İstanbul’a geliyorsunuz. Buradaki sevenlerinize nasıl bir mesaj vermek istersiniz?
-7 Eylül’de GNC Fest kapsamında onlarla bulaşacağım. Yeni koleksiyonlarım 10 Eylül’den itibaren adidas mağazalarında satışa sunuluyor. Beni dinleyin, beni giyin.5 farklı kapsül koleksiyon tasarladım
Bu koleksiyonu özel kılan şey her bir parçaya kendi hayatımdan dokunuşlar katmış olmam. Bu koleksiyondaki tüm parçalar kariyerim, müziğim ve hayatımdan izleri taşıyor. Koleksiyonun içinde 5 tane kapsül koleksiyon var.
 
Röportaj , Sibel Arna

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR