Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MBFWI BAŞLIYOR '' HAYAT DEVAM EDİYOR ''
MBFWI BAŞLIYOR  '' HAYAT DEVAM EDİYOR ''
13 Ekim Pazartesi günü başlayacak Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul (MBFWI)moda fırtınası yine ülke gündeminin gergin dönemine denk geldi.
11 Ekim 2014, 09:58

 

13 Ekim Pazartesi günü başlayacak Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul (MBFWI)moda fırtınası  yine ülke gündeminin gergin dönemine denk geldi.

Mart 2014 te yapılan Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul (MBFWI) Berkin Elvan’ın cenazesi gerginliği döneminde ara vererek yapılmıştı.

image

Bu günlerde ülkemizde protesto gösterilerinde 40 civarında ölüm vakası var ve gerginlik sürerken ekonomiyi hayatın bir parçası olarak görüp yaşam devam ediyor diyerek ,moda sektörünün en önemli bir haftasına giriyoruz.

İstanbul, bir hafta boyunca modayla yatıp modayla kalkacak.

image

6 gün boyunca 40’a yakın tasarımcı ve markalar defileler ve sunumlar eşliğinde İlkbahar/Yaz 2015 koleksiyonlarını sergileyecekler.

Etkinliğe iki gün kala moda dünyası, 5 gün boyunca sergilenecek defile ve sunumları heyecanla bekliyor. Etkinlik kapsamında marka ve tasarımcılar, Antrepo 3’te yer alan  “Runway” ve “Studio” alanlarında İlkbahar/Yaz 2015 koleksiyonlarını sergileyecekler. “Studio” alanı, hem yaratıcı sunumlara, hem de mini defilelere ev sahipliği yapacak.

image

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında İlkbahar/Yaz 2015 koleksiyonlarını sergileyecek olan tasarımcılar arasında

 ASLI GÜLER, AYŞE DENİZ YEĞİN, BENAN BAL, BURÇE BEKREK, ÇİĞDEM AKIN, DB BERDAN, ECE GÖZEN, EKRIA+WHITE POSTURE, EMRE ERDEMOĞLU, GİRAY SEPİN, GÜLÇİN ÇENGEL, HAKAN AKKAYA, HATİCE GÖKÇE, İPEK ARNAS, İSTANBUL MODA AKADEMİSİ, KITH&KIN, LADY FAITH BY NAZLI SOYLU, LES BENJAMINS, MEHTAP ELAİDİ, MELTEM ÖZBEK, MERCEDES-BENZ PRESENTS MAID IN LOVE, MERVE BAYINDIR, NEJ, NİYAZİ ERDOĞAN, ÖNDER ÖZKAN, ÖZGÜR MASUR, ÖZLEM ERKAN, RAİSA&VANESSA SASON, READY TO FISH BY ILJA, RED BEARD BY TANJU BABACAN, SELİM BAKLACI, SELMA STATE, SİMAY BÜLBÜL, TUBA ERGİN, Z. BY ZEYNEP DEVOOGHT, ZEYNEP ERDOĞAN ve ZEYNEP TOSUN bulunuyor.image

Birçok ünlü tasarımcının olmaması dikkat çekti.

MBFWI birçok deneyimli e yeni tasarımcıya ev sahipliği yaparken Hakan Yıldırım,Ümit Benan,DJ Kayek,Dilek Hanif,Arzu Kaprol,Bahar Korçan,Atıl Kutoğlu,Bora Öztürk ,Erol Albayrak,Cengiz Abazoğlu gibi  önemli tasarımcıların bu organizasyonda olmamaları dikkat çekti.

Bu sezon da koleksiyonlarını Antrepo 3 alanı dışında sergilemeyi tercih eden tasarımcılar olacak. 

Zeynep Tosun Sabancı Müzesi’nin içindeki The Seed’de, Mehtap Elaidi İstanbul 74’te, Özgür Masur Koç Müzesi’nde, Raisa&Vanessa ise Sipahi Ocağı Atlıspor Kulübü’nde defile yapacak.

Özgür Masur, defilesinde couture’ü bambaşka bir yorumla anlatmaya hazırlanıyor. Defileye katılması beklenen isimlerden bazıları arasında Beren Saat, Kenan Doğulu, Bade İşçil Süalp, Nebahat Çehre, Serenay Sarıkaya, Sedef Avcı olacak.

image

Dünyaca ünlü model Hakan Akkaya defilesi için İstanbul’a geliyor.

Akkaya defilesinde podyumda çok özel bir isim olarak Dünyanın en uzun bacaklı mankeni unvanına sahip Ana Hickmann yürüyecek, Ünlü model bu defile için çok heycanlı olduğunu söyledi.

image

M.A.C, 36 defilenin 28’inin makyaj sponsorluğunu üstlendi.

Bunun için 32 kişilik bir takım oluşturuldu. Demo ve defilelerde key artist olarak çalışmak üzere M.A.C EMEA baş makyaj sanatçısı Carolina Petterson İstanbul’a geldi. 

Moda haftasının en yeni 5 markası: Z. by Zeynep Devooght, Benan Bal, Ready to Fish, Ekria ve White Posture Studio alanında koleksiyonlarını moda severlere sunum yapacaklar.

MBFWI ‘nın tek yabancı marka konuğu Hollandalı Ready to Fish. İstanbul’da ilk defa koleksiyonunu sergilileyecek.

Defilelerde az sayıda yerli modeller ile çok sayıda yabancı manken yer alacak.Birçok ajans MBFWİ için portfolyolarını yeniledi ve defilelerde yeni yüzler çoğunlukta olurken  uluslararası model ajansı olarak İstanbul'da'da faaliyette bulunan Group Model Europe başarılı modelleri ile İstanbul MBFWI podyumunda olacak olacak.

image

25 yabancı basın mensubu ve dünyanın en prestijli mağazalar adına görev yapan 52 yabancı satın alma sorumlusu İstanbul’da olup defileleri izleyip kolleksiyonlar hakkında bilgi alacaklar.

Moda şöleni, pazartesi 13.30’da erkek modasının yenilikçi moda tasarımcısı Hatice Gökçe’nin defilesiyle başlayacak. Hatice Gökçe’nin koleksiyonu merakla bekleniyor.

Şeffaf Gazete.com 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR