Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NİYAZİ ERDOĞAN İLE ERKEK MODASI
NİYAZİ ERDOĞAN İLE ERKEK MODASI
Türkiye'de erkek giyim tasarımcısı denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Niyazi Erdoğan, her sezon merakla beklenen koleksiyonlarına Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında gerçekleştirdiği defile ile devam etti.
14 Ekim 2014, 07:33

 

Niyazi Erdoğan, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında 13 Ekim Pazartesi günü saat 20.30’da gerçekleştirdiği defilede İlkbahar/Yaz 2015 Koleksiyonunu tanıttı.

Niyazi Erdoğan, ilhamını yine şehirde yoğun tempoda yaşayan, spor yapan, çağdaş sanatı takip eden ve gündelik yaşamın getirdiklerine kayıtsız kalmayan modern Türk erkeği profilinde buldu.

image

Türkiye'de erkek giyim tasarımcısı denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Niyazi Erdoğan, her sezon merakla beklenen koleksiyonlarına bir yenisini İlkbahar/Yaz 2015 sezonuyla ekliyor.

Zeki Müren’e ait cover bir şarkı ile podyumda

Niyazi Erdoğan, daha önceki koleksiyonlarında olduğu gibi bu koleksiyonunda da yine yerel unsurlardan ve İstanbul'dan besleniyor, Tevfik Fikret'in Aşiyan'a olan aşkından esinlenerek koleksiyonunun eksenine göç yolları İstanbul’dan geçen kırlangıçları yerleştiriyor. Koleksiyonda yer alan kırlangıç deseni, Niyazi Erdoğan’ın kendi kırlangıç dövmelerini de tasarlayan dövme sanatçısı Tolga Uçağı imzasını taşıyor.

image

Niyazi Erdoğan’ın hem biçimsel, hem de fonksiyonel olarak mimari anlayışını yansıtan  İlkbahar/Yaz 2015 Koleksiyonu iş yaşamından günlük giyime, spor saatlerinden plaj keyfine dört ayrı ortama yönelik dört farklı grubu içeriyor. Takım elbiselerden mayoya, tulumdan monta kadar sezonun gerektireceği her parçaya sahip olan koleksiyonda aksesuar olarak fularlar öne çıkıyor.

Geçtiğimiz sezon bisikletçilik ile tamamlanan sportif yaklaşım, bu sezon koleksiyona koşu teması ile yansıyor. Koşu sporunun 'olmazsa olmaz' unsurları ve kesimleri koleksiyonun geneline taşınıyor. Niyazi Erdoğan’ın mimarlık eğitiminin sonucu olarak koleksiyon örgüsü yine matematiğe dayalı, detayda fark edilen ince ve fonksiyonel çözümlerle öne çıkıyor.

image

 2015 İlkbahar/Yaz koleksiyonuna denim'ler hakim. Indigo mavisine elma yeşili, neon yeşil ve kahve tonları eşlik ediyor. Üretim kısmında yerel üreticilerle çalışılan koleksiyonun kumaşları İpekiş'e, denim danışmanlığı ise Seda Zorlu'ya ait. Niyazi Erdoğan’ın tasarladığı defile ayakkabıları Konya Selçuk Üniversitesi Ayakkabı Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından üretildi. 

 Koleksiyonun tüm kreatif direktörlüğü Barış Çakmakçı’ya, defilenin koreografisi Uğurhan Erez’e ait.  Niyazi Erdoğan’la geçtiğimiz sezon başlayan işbirliklerini bu sezona da taşıyan erkek stil blog’u ExcuseMeMan.com ekibi, bu sezon da defile hazırlıklarını takip ederek web sitelerinde yer veriyorlar.

image

Başarılı tasarımcıyı cemiyet moda ve magazin dünyasından isimler takip eti.

Defileye katılanlar arasında Cem Ahu Yağtu, Pınar Altuğ, Ayşe Tolga, Emre Karayel, Mehtap Elaidi,Gürbey İleri, Hatice Aslan, Enis Arıkan, Müge Boz, Vatan Şaşmaz Derya Açıkgöz,Gül Ağış ,Seda Lafçı gibi ünlü isimler ile birlikte her defilesinde olduğu gibi Tarsus’ta yaşayan anne ve babası yalnız bırakmadı .

Şeffaf Gazete.com

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR