Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MODA HAFTASININ RENK CÜMBÜŞÜ
MODA HAFTASININ RENK CÜMBÜŞÜ
Hafta sonu biten Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul moda haftasının en renkli defilelerinden birine Maid In Love markasının By Hande Çokrak imza attı. .
21 Ekim 2014, 22:35

 

Mercedes-Benz’in bu yıl desteklediği Maid In Love markasının İlkbahar/Yaz 2015 “Don’t K My J” koleksiyonu 80’lerin eğlenceli, iyi hissettiren ve dinamik sosyal hayatından ilham alan bir kolleksiyon ile modaseverlerin karşısına çıktı..

image

Herkesin mutlu ve rahat hayatlar sürdürdüğü 80’lerin bize sunduğu şekerleme renkleriyle yaratılmış baskı hikâyelerinden ortaya çıkan “Don’t K My J” koleksiyonu, 3D modern kumaşlarla, geleneksel kumaşları bir araya getirerek sokak modası stilini eğlenceli bir yaklaşımla en üst seviyeye çıkarıyordu.

80’lerin görüntüsünü tam olarak yansıtabilmek adına tropikal grafikler, günümüz dijital baskı tekniği ile uygulanırken; abartılı siluetler o dönemin birer sembolü olarak koleksiyonun en önemli parçalarını oluşturuyordu. Sıradışı armalar, tasarımların üzerinde kendini gösterirken, el işi boncuklarla tamamlanarak DIY (Kendin Yap) fikri ile dönem vurgulanıyordu.

image

Aykırı ve bir o kadar da hayata pozitif bir açıyla bakan Maid In Love markası bu koleksiyonu retro sweatshirtler ve eşofman altları, slogan lastiklerle süslenmiş parçalar, yüksek belli alt gruplar ve alt-üst kombinlenen takımlar ile dönemin etkisini yansıtıyordu.

80’lerin plaj temalarını çizgi karakterler ile birleştiren ve renkli bir yaz hikayesi sunan Maid In Love Ilkbahar/Yaz 2015 koleksiyonu, büyük bir parti tadında keşfedilmeye çıkıyordu.

image

Maid in Love markasın yükselişi 

2011 yılında İstanbul'da kurulan Maid in Love bir pop art giyim markası olarak dikkat çekiyor. Markanın yaratıcısı olan Hande Çokrak, moda eğitimini London College of Fashion'da Kadın Giyim Tasarımı Bölümü’nde tamamladıktan sonra eğlenceli, güncel, aktüel, renkli ve genç bir marka olan Maid in Love'ı yükseltiyor 

Bugüne kadar, dünyanın takip ettiği önemli moda fuarları arasında yer alan Capsule New York, Who’s Next Paris, Tranoi Paris ve Scoop London etkinliklerinde ve 2013 yılından itibaren Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’da aktif olarak yer alıyor.

2014 yılında Who’s Next “Paris Capitale De La Creation” Yılın Tasarımcısı ödülüne layık görüldü. Aynı yıl içerisinde Galeries Lafarette Paris Hausmann’da Maid In Love markasının koleksiyon sergisi yapıldı.

image

Maid In Love markası, 2014 yılında Fransa’nın Marsilya kentinde, Dior ve Chanel gibi dünyaca ünlü markaların sponsorluğunda düzenlenen “Mediterranean Fashion Prize” organizasyonu tarafından destekleniyor. Maid in Love markası 2011 yılında tek bir mağazada satılmaya başlayıp şu anda Urban Outfitters, Harvey Nicholas (Hong Kong), Galeries Lafayette (Beijing) başta olmak üzere 45 noktada satılmaktadır.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR