Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MBFWİ 4. SEZONU GERİDE BIRAKTI
MBFWİ 4. SEZONU GERİDE BIRAKTI
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un dördüncü sezonu sona erdi, Tasarımcılar moda severlerin ayakta alkışladığı birbirinden şık defilelere imza attılar.
23 Ekim 2014, 21:39

 

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un dördüncü sezonu sona erdi

Yılda iki defa düzenlenen ve Türkiye’nin en önemli moda etkinliği olma özelliğini taşıyan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, 13-18 Ekim 2014 tarihleri arasında Antrepo 3’te marka ve tasarımcıların İlkbahar/Yaz 2015 koleksiyonlarına ev sahipliği yaptı.

Etkinlik kapsamında 19 marka ve tasarımcı, Runway alanında defile gerçekleştirmeyi tercih ederken, 16 marka ve tasarımcı ise Studio alanında sunum ve mini defilelerle koleksiyonlarını sundular. 4 tasarımcı da Antrepo 3 alanı dışında defile ve sunumlarını moda dünyası ile buluşturdu.

Koleksiyon sunumları dışında, Birleşmiş Markalar Derneği ve Moda Tasarımcıları Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği "İdeal marka-tasarımcı işbirliği nasıl olmalı?" konulu panel ise sektör profesyonellerinin katılımıyla gerçekleşti.

image

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, bu sezon da beş gün boyunca Türk ve yabancı basın mensupları ve satın alma sorumlularının yoğun ilgisini çekti.

Etkinliği Türkiye dışında ABD, Azerbaycan, Almanya, Bulgaristan, İngiltere, İsrail, Kazakistan, Kuveyt, Lübnan, Polonya, Katar, Rusya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden basın mensupları ve satın alma sorumluları takip etti. Ayrıca bu sezon ilk defa Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında gerçekleştirilen ve Türk tasarımcıların koleksiyonlarını bir araya getiren Core Showroom, Türk ve yabancı satın alma sorumlularına, tek bir mekânda tüm koleksiyonları keşfetme fırsatı sundu.

Mercedes-Benz, tüm dünyada sponsorluğunu üstlendiği moda haftalarında olduğu gibi Türkiye’de de desteklemek üzere seçtiği moda tasarımcısının defilesini sundu. Bu doğrultuda 15 Ekim Çarşamba akşamı davetliler “Mercedes-Benz presents Maid in Love” defilesini izleme şansına eriştiler.

Genç ve başarılı tasarımcı Hande Çokrak’ın markası “Maid in Love”ın “Mercedes-Benz presents Maid in Love” defilesi, Ceyda Balaban kreatif direktörlüğünde 80’lı yılların eğlenceli ruhunu podyuma taşıyarak etkinliğin en çok konuşulan defilelerinden oldu.

Etkinlik alanının odak noktasında konumlanan Mercedes-Benz Lounge ise hafta boyunca 5200’den fazla davetliyi ağırladı.

Defile ve sunum aralarında davetlilerin dinlenme ve Mercedes-Benz’in ikramlarının tadını çıkarma fırsatı bulduğu Mercedes-Benz Lounge, özellikle Boğaz’a açılan terasıyla göz doldurdu. Tasarım ve lüksü temel değerleri kabul eden Mercedes-Benz Türk, kusursuz hizmet anlayışını konforlu bir atmosfer içinde Mercedes-Benz Lounge’a yansıttı. 

image

Mercedes-Benz Türk, iddialı tasarımı, zengin donanımı ve zarif sportifliğiyle “dünyanın en iyi otomobili” ünvanına sahip S-Serisi’nin sporcu kardeşi olarak dikkatleri çeken yeni S-Serisi Coupé’yi, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul boyunca Antrepo 3’te sergiledi. Modern lüks ile son teknolojiyi bir araya getiren yeni S-Serisi Coupé, sportif boyutları ve duyguları kamçılayan sadeliği ile beş gün boyunca davetlilerin ilgi alanındaydı. Mercedes-Benz’in S-Serisi Coupé ile gerçekleştirdiği yepyeni moda görsel kampanyası ise hafta boyunca Mercedes-Benz Lounge dekorunda ve alanda konumlandırılan ekranda gösterildi. Başrolünde Oscar ödüllü oyuncu Tilda Swinton, ünlü moda ve sanat yönetmeni Roe Ethridge’in yönetmenliği , başarılı tasarımcı Haider Ackermann’ın stil danışmanlığı ile tüm davetlilerin beğenisini topladı.

Mercedes-Benz Türk, ayrıca etkinlik süresince Antrepo 3 alanının dış girişinde, Mercedes-Benz CLS’yi sergiledi. Dört kapılı bir coupé olarak yeni bir model türünün ilk örneği kabul edilen Mercedes-Benz CLS, dinamizm ve büyük ölçüler, güç ve zarafet, estetik ve işlevsellik gibi ilk bakışta birbirine ters düşen kavramları bir araya getiren tasarımıyla moda dünyasına göz kırptı.

image

Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Türkiye Müdürü Şükrü Bekdikhan, etkinliğin dördüncü sezonunu geride bırakırken “Mercedes-Benz Türk olarak, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’a isim sponsorluğumuzun dördüncü sezonu, yenilikler ve bizi mutlu eden gelişmelerle sona erdi. Yabancı basın mensupları ve satın alma sorumlularının artan ilgisi, yabancı tasarımcıların da Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’da koleksiyonlarını sunmaya başlaması ve etkinliğin uluslararası basında geniş bir biçimde yer alması, dört sezonda kat ettiğimiz yolu kanıtlar nitelikte” sözleriyle düşüncelerini dile getirdi.

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR