Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DERİ MODASI YÜKSELİŞE GEÇTİ
DERİ MODASI YÜKSELİŞE GEÇTİ
İlkel zamanlardan beri insanlar deriye karşı en temel giyisi olarak ihtiyaç duydu.Deri artık modern çağın vazgeçilmezi deri modası büyük ilgi çekiyor ..
30 Kasım 2014, 21:35
 
Geçtiğimiz hafta yapılan deri zirvesi ile birbirinden şık kolleksiyonlar gördük. 2015 -16 deri modasının  yansıması Dikkat çekici idi.
 
Uzun zamandır içinde bulunduğum moda sektörünü her yönü ile gözlemlerken , sektörün yeteri kadar desteklenmediği inancındayım.
 
image
 
Deri sektörü  tasarım ile zenginleşecektir ve Hatice Gökçe ,Simay Bülbül gibi deri madasının önemli tasarımcıları ve bu sektöre emek veren diğer genç tararımcılar desteklenmeli.
 
Bu yıl Hatice Gökçe'nin desteklediği Deri Tanıtım Grubunun bu çalışması çok olumlu olmakla birlikte ,sektöre  daha fazla önem verilmesi devlet poltikası olmalı inancındayım.
 
image
 
DERİ MODERN HAYATIN VAZGEÇİLMEZİ OLDU
 
İlkel zamanlardan beri insanlar deriye karşı en temel giyisi olarak ihtiyaç duydu.Deri artık modern çağın vazgeçilmezi deri modası büyük ilgi çekiyor ..
 
Zamanla beraber bu ihtiyaç büyük bir ilgi ve hatta sevgiye döndü. Mağara insanların ilk deri kıyafetleri değişik hayvan derilerden ve tamamen el yapımıydı. 
 
Yıllar geçtikçe ve tekstil eknolojisi ilerledikçe moda sektörü deri kumaşı kullanarak halen en temel kıyafet parçalarını her sezonda hemen hemen tüm koleksiyonlarda ön plana çıkarıyor.image
 
Deri modası ünlülerin gözdesi 
 
Birçok ünlü markanın koleksiyonlarında, dünyaca ünlü yıldızların üzerinde ve defilelerde çok sık karşılaştığımız derinin neredeyse her hali hoşumuza gidiyor.
 
Deri etekler, pantolonlar, elbise ve ceketler deri kumaşlarla tasarlandığında daha seksi ve zengin göründüğü fikrinde çoğu insan bu fikirde birleşiyor.Hala dünyanın belirli bölgelerinde Deri giymek bir asalet ve zenginlik sembolü olarak kabul edilmekte 
Bu yıl baştan ayağa deri giyinmek trend!
 
Bu sene deri modalarında yine ön planda bulunan hat kesimlerin darlığı ve aşağıya doğru uzanan deri giyimler yine ön planda duracak gibi duruyor.Asimetrik kesimli ve farklı renklerdeki deri parçaların birleşmesiyle tasarlanan kıyafetler tasarımcıların favorisi olacak gibi görünüyor.
 
Bu kış tamamen deriden yapılmış farklı modellerde çok şık  montlar, trençkotlar, ceketler, yelekler ve pantolonlar görmek  mümkün. 
 
Bunlarla birlikte  farklı işlenmiş deri parçaları kullanarak yeni modelleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Deri herzamanki gibi kalite, şıklık ve işlevselliğini  kuruyor ve sezonun en trendy kumaş haline yine geliyor.
 
image
 
2015 Kış modasında Stiliyle fark yaratmak isteyen kadınlar için tasarlanan deri koleksiyonlar oldukça ilgi çekiyor .
 
Bu yıl sokak modasının asi ruhunu yansıtan renkli , zımbalı botlardan iş hayatının vazgeçilmezi stiletto’lara, çeşit,çeşit  deri ceketlere kadar her tarza uygun alternatifler bulmak mümkün.
 
Son trendleri yeni sezonda İstanbul Deri Fuarında tanıtan sektör derinin ekonomik olarak sıkıntılı bir süci atlattığının mesajını vererek kış mevsimini  renklendirerek sezona “merhaba” dedi.
 
Rugan, deri ve süet dokulu loafer’ları püsküller ,yağmurlu havalarda bootie’lerin modası  devam ediyor.Yılan derisi deseninin sıkça karşımıza çıktığı  sezonunun trendi cut-out detayını görmek mümkün. Sokak modasının vazgeçilmezi “biker botlar” Bağcıklı modellerin ve Chelsea botların yer aldığı koleksiyonlrda  rahatlık ön plana çıkıyor.image
 
2015 yılında da Deri popülerliğini korumaya devam edecek.
 
Yeni sezonda maskülen tarzı ile fark yaratmak isteyenler için özel olarak tasarlanan, Rock’n Roll’un efsanesi deri ceketler, Derimod tasarımcılarının elinde yeniden hayat bulmuş. Kapüşon ve kürk detayları ile soğuk havalarda da kullanıma olanak sağlayan ceketler, navy, bordo, camel ve military tonlarıyla sezon trendlerini yansıtıyor.
 
 Dar paça deri pantolonlar, deri blazer ceketler ile bu yıl harika kombinler sizleri bekliyor. Geçen yıl deri eteklerde kalem, uzun ve mini etek modelleri oldukça ilgi görürken bu yıl patchwork modellerini andıran parçaların birleştirilmesi ile oluşan farklı tarzda etekler bayanların ilgi odağı olmuş durumda.
 
Bu yıl moda olan spor kıyafetler ile tamamlama trendi çiçekli, mesajlı, grafik tasarımlı sweatshirt ve tshirtler ile kombin yapılacak deri etekler oldukça ilgi göreceğe benziyor.
 
image
 
Deri modasının vazgeçilmezlari Çanta ve Çizmeler
 
Deri modasının en önemli aksesuar ve birleştirici unsuru her zaman ki gibi bayan çantalarında. Bayan çantalarının deri üzerine neon işlemeli renk modelleri ise son dönemin en trendleri arasında ayrıca bayanların yine deri çantalar ile birlikte kullanım için seçeceği kısa, uzun ve diz üstü deri çizmeler her moda devrinde olduğu gibi yine gözde kıyafetler olarak dikkat çekecek.
 
Bu sene bayan deri çizmelerinde yapılan değişiklik ise yeni deri modellerin yan taraflarına, arka kısımlarına yerleştirilen ve aksesuar olarak kullanılan kürk parçaların olması dikkat çekiyor.
 Bayanların kısa tarz giydikleri deri ayakkabıların boğaz tarafından üst bölgeye doğru sarabilen kürkler bu sene dünya podyumlarında podyumlarda çok sık görüldü. Yeni trend olarak belirlenen bu tür deri ayakkabı modelleri renk seçimleri elbise modeline uygun olarak tasarlanmış.
Bu kadar moda olmasına rağmen herkesin deri giyemeyeceği de muhakkak,vahşi doğaya saygı duyarak ,günümüz koşullarına göre bir ekonomi ve kullanım gerçeği olan deri sektörünü izlemeye devam edelim.
 
Mutlu Demirdelen                                               İDF Fotoğrafları
Şeffaf Gazete.com                                              Tayfun Akçadağ                                    
 
 
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR