Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİLANO GENÇ TASARIMCIMIZI ALKIŞLADI
MİLANO GENÇ TASARIMCIMIZI ALKIŞLADI
Uluslararası Kürk Federasyonu (IFF) tarafından düzenlenen, Uluslararası Moda & Kürk Tasarım Yarışması REMIX 2015’in finali Türk tasarımcıyı vitrine çıkardı.
11 Mart 2015, 20:30
 
 
Milano’da 13’üncüsü düzenlenen “REMIX 2015”de Türk tasarımcı Yusuf Kalem birinci oldu.
 Uluslararası moda ve kürktasarım yarışmasının birinciliği Türkiye’ye geldi
 
Uluslararası Kürk Federasyonu (IFF) tarafından düzenlenen, Uluslararası Moda & Kürk Tasarım Yarışması REMIX 2015’in finali Türk tasarımcıyı vitrine çıkardı. 
 
Vogue Talents(Vogue Yetenekler) tarafından desteklenen ve Uluslararası Kürk Federasyonu (IFF) tarafından düzenlenen, Uluslararası Moda & Kürk Tasarım Yarışması REMIX 2015’in finali, 4 Mart gecesi Milan,La Pelota’da gerçekleştirildi.
 
Farklı ülkelerden katılımcılarının yer aldığı ön elemelerden sonra kalan 12 finalistin tasarımlarının sergilendiği yarışmada, Yusuf KALEM Türkiye’ye birincilik ödülünü kazandırdı.
 
image
 
BAŞARININ ARKASINDA MÜCEVHER BÖCEĞİ VAR !
 
Yusuf Kalem, Belçika’da bir sarayın tavanını süsleyen yeşil mücevher böceğinden esinlendiği, tilki ve vizon kullanılan kürk tasarımı ile jüriyi büyüledi.
 
Uluslararası Moda & Kürk Tasarım Yarışması REMIX 2015’in jürisinde; Sara Maino (Vogue İtalya & Vogue Talents üst düzey editörü), GianLuigiParacchini (CorrieredellaSera’da moda eleştirmeni), Tamu McPherson(AllthePrettyBirds’ün yazarı Amerikalı blogger ve sokak stili fotoğrafçısı), GabrieleColangelo (moda tasarımcısı) ve MalcolmMcInnes (IstitutoMarangoni Eğitim Grup Müdürü) yer aldı.Jüri,ön elemeyi geçen 36’nın üzerinde kıyafet arasından, Yusuf Kalem’intasarımını en iyi ve en yenilikçi tasarım olarak birinci seçti.
 
Yarışmada Finlandiyalı SophieSälekari ikincilik, İtalyan Lorenzo Sisi ise üçüncülük ödülünü aldı. Ödül alan üç tasarımcının her birinin tasarımlarının Vogue İtalya çekimleri, bir başyazı içerisinde, Vogue’un resmi web sitesinde Mart ayı sonunda yayınlanacak. Yarışma sonuçları ve tasarımlar İtalya ve Avrupa basınında da geniş yer buldu.
 
900’ün üzerinde konuğun katıldığı REMIX, her yıl dünya genelindeki tasarım yeteneklerine yenilikçi tasarımlarını, yüksek etkili ve uluslararası bir kitleye sergileme fırsatı sunuyor.
 
Türk modasına taze kan adayı olan Yusuf Kalem kimdir ?
 
1987 Çanakkale doğumlu olan Yusuf KALEM, Yeditepe Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi İngilizce Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’ne genel sınav birincisi Yüzde 100 Üstün Başarı Bursu ve aynı fakültenin Endüstriyel Tasarım Bölümü’nde de çift anadal yaparak sürdürdüğü üniversite eğitimini, bölümün 3’üncüsü olarak bitirdi.
 
Daha öğrenciliği sırasında bileyerli yabancı birçok defile ve yarışmada plaket ve dereceler alan Yusuf KALEM, halen İtalya/Milano’da“İstitutoMarangoni’de” burslu olarak masteryapıyor. 
 
image
 
“Moda çok kültürlü bir kavram olduğundan sürekli yeni ülkeler görmeye ve yeni kültürler tanımaya çalışıyorum. 
 
Avrupa’da olmamın en büyük sebebide bu diyebiliriz. Bir hayvansever olarak kürk hiçbir zaman özel ilgi ve çalışma alanım olmayacaksa da tasarımlarımın yarışmada birinci olması beni mutlu etti” diyen KALEM, Milano’da uluslararası isim yapmış marka ve tasarımcılarla çalışma fırsatı buluyor ve vizyonunu geliştirmeye devam ediyor. 
 
Yusuf KALEM, Nisan ayı içinde İtalyan tasarım evi SalvatoreFerragamo ile çalışmaya başlayacak ve önümüzdeki kış mevsiminde ilk profesyonel koleksiyonunu çıkarmayı planlıyor.
 
Şeffaf Gazete.com / Moda

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR