Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAHARAT TADINDA MODA ZİYAFETİ
BAHARAT TADINDA MODA ZİYAFETİ
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul Sonbahar 2015 kapsamında Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi, “Spice” adını verdiği 2015 Sonbahar/Kış koleksiyonunu kalabalık bir moda sever davetli topluluğuna  sundu.
21 Mart 2015, 12:12

 

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul Sonbahar 2015 kapsamında bu sene sektörde 15.yılını kutlayan Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) Başkanı Mehtap Elaidi, “Spice” adını verdiği 2015 Sonbahar/Kış koleksiyonunu kalabalık bir modasever davetli topluluğuna  sundu.

image

Mehtap Elaidi'den 15. yıl koleksiyonu

Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi, moda sektöründeki 15. yılını "Spice" adını verdiği Sonbahar 2015 koleksiyonuyla kutladı. Doğu ve Batı'yı bireştiren Baharat Yolu'ndan ilham alan Elaidi, koleksiyonunu büyük bir beğeni ile karşılandı

Mehtap Elaidi imzalı “Spice” Sonbahar/Kış 2015 – 2016  koleksiyonu, günümüz modern İstanbul’u gibi, Doğu ve Batı’yı bir araya getiren Baharat Yolundan esinleniyor. Geçtiğimiz sezon sergilediği “Celebration” adlı koleksiyonu ile büyük beğeni toplayan tasarımcı, bu defa koleksiyonu oluşturan gömleklere baharat  isimleri veriyor, kimyon, tarçın, karabiber, kekik gibi farklı tatları yansıtan baharatlar, “Spice” koleksiyonunda önce beyazlara bürünüyor.

image

 Kadife kumaşlar ve beyaz poplin gömlekler dikkat çekti.

Koleksiyon, tıpkı baharatların bir yemeğe kattığı tat gibi, kadınların duyularına hitap ediyor.  Rengin  ve dokunun gücünü silüetlerle kuvvetlendiren tasarımcı modern kadın imajına klişelerin dışında sofistike bir tanımlama getirerek beyaz gömlekleri tamamlıyordu.

Fırfır detaylar, kuplarla ve yalın elbiselerle kolleksiyona  hareket kattı.

Kadife, saten ve organze kumaşlar, çizgili desenlerle birleşerek uzun ve bedene yakın kalıplarlarla güçlü bir kadın silüeti çiziyor. Koleksiyonun odak noktasında kullanılan kadife kumaşlar beyaz poplin gömlekler ile sonbaharı karşılıyor. Bol volan ve abartılı fır fır detayları farklı kuplarla ve yalın elbiselerle biraraya gelerek koleksiyonu oluşturuyordu.

Defileyi  izleyenler arasında AVVA markasının patronu  Volkan Atik TWIGY patronu Sinan Öncel,tasarımcı Niyazi Erdoğan Mehtap Elaidi'nin   kolleksiyon sunumunu ilgi ile takip ettiler.

image

Defilenin kapanışını, siyah - beyaz takımla Özge Ulusoy yaptı.

Defilede kullanılan ayakkabılar Kemal Tanca , çantalar ise Third Design imzasını taşıyordu. Koleksiyon styling’ini Bengisu Gürel, koreografisini ise usta koreograf Uğurkan Erez'in  üstlendiği defilede ünlü model Özge Ulusoy da podyumda yürüdü ,model Begüm Yılmaz taşıdığı iddialı kıyafet ile dikkatleri Özge Ulusoy'un üzerinden aldı ve podyumun gözdesi  oldu

image

 Defilenin saç tasarımı no.21 ekibine, makyaj ise MAC’ in profesyonel ekibine ait. Defile öncesi ve hazırlık açaması video hazırlıkları ise Street Style Turkey ekibine aitti.

Şeffaf Gazete.com / MODA


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR