Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAĞZIBAĞLI HIZLI YÜKSELİŞTE
BAĞZIBAĞLI HIZLI YÜKSELİŞTE
Kıbrıs'tan Türkiye'deki moda dünyasına her geçen gün adını daha kalın harflerle yazdıran genç modacı Raşit Bağzıbağlı, Rashid by Raşit Bağzıbağlı markasıyla gündemde.
12 Nisan 2015, 22:21
 
Kıbrıs'tan Türkiye'deki moda dünyasına her geçen gün adını daha kalın harflerle yazdıran genç modacı Raşit Bağzıbağlı, Rashid by Raşit Bağzıbağlı markasıyla 2015 - 2016 Sonbahar - Kış koleksiyonunu ilk kez yer aldığı Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul da sundu .
 
 MBEWIstanbul  biteli uzun bir süre olmasına rağmen modacının "Matadorlar" adını verdiği koleksiyonu büyük ilgi gördü ve genç modacı yoğun iş temposu ile karşı karşıya kaldı.
 
Genç tasarımcı kolleksiyonunda kadının dişiliğini ve gücünü öne çıkarmak istemiş. 
Şık davetler için tercih edilebilecek parçalar güçlü bir kadını temsil ediyor. Koleksiyonda yer alan her kıyafet, boğalarla savaşan güçlü bir kadını canlandırıyor.
 
image
 
Raşit Bağzıbağlı defilesinde boyundan bağlamalı, drapeli, dantelli, işlemeli ve püsküllü tasarımlar göze çarpıyor. Eteklerde drapeleri başarılı şekilde yansıtan tasarımcı, her parçada feminen çizgileri cesurca öne çıkarıyor. Tulumlar, kadife ve şifon kumaşlar, pantolonlar ve pelerinler harika kesimlerle dikkat çekiyor. Bunların çoğu vücuda oturuyor ve bedeni sarıyor.
 
Midi boy elbiseler, omuzları açıkta bırakan kıyafetler, derin göğüs ve sırt dekolteleri de defilede göze çarpan noktalardan bazıları. Koleksiyonda siyah, bordo, beyaz, marsala, turkuaz ve kırmızı renkler tercih edilmişti. Bordo, siyah ve beyaz renklerde parçalar birbirini tamamlayacak şekilde kullanılmıştı ,İstanbul cemiyet hayatı erken saatlerde olmasına rağmen büyük kalabalık ile defileyi takip etmeleri  Bağzıbağlı'nın moda dünyasındaki hızlı yükselişine güzel bir işaret oldu..
 
Raşit Bağzıbağlı kimdir ?
 
Raşit Bağzıbağlı 1985 yılında Londra'da doğar. Ailesi Kıbrıs kökenlidir ve 1957'den beri, Türkiye'de en iyi kalite ipek ve fransız dantel ürünlerini satan kumaş firması olan BAĞZIBAĞLI'nın sahibidir. Böylece Raşit Bağzıbağlı bu firmanın üçüncü nesil temsilcisi olur.
 
image
 
Raşit Bağzıbağlı 12 yaşından itibaren kendini moda tasarımcısı olmaya adar. 21 yaşında iken ilk koleksiyonunu tasarlar. 2007'den sonra couture çalışmaya başlar.
 
2010 yılında Türkiye'de ve Kıbrıs'ta iki kere yılın tasarımcısı ödülünü alır. Aynı yıl New York'taki Face of Fashion yarışmasında En İyi Gelecek Vadeden Tasarımcı ödülüne layık görülür. Başarılı tasarımcı ilk hazır giyim koleksiyonunu RASHID adıyla çıkarır ve bunu marka hâline getirir.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR