Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SIFIR BEDEN MANKENLİK BİTECEK Mİ ?
SIFIR BEDEN MANKENLİK BİTECEK Mİ ?
Modanın kalbi Fransa moda organizasyonlarında modacı ve markaların ''sıfır beden'' manken ile çalışmaları yasaklıyor.
20 Nisan 2015, 10:32
 
Modanın kalbi Fransa moda organizasyonlarında  modacı ve markaların ''sıfır beden'' manken ile çalışmaları yasaklıyor. 
 
Yasal düzenleme Meclis'ten geçerse, belli bir kilonun altındaki mankenlerle çalışan ajanslara büyük para ve hapis cezası gelecek.
 
image
 
Fransız Sosyalist milletvekili Olivier Veran, "Mankenlerin zayıflayabilmek için sağlıklarını tehlikeye attığını ve konunun ticari bir sömürü aracı haline geldiğini" belirterek "aşırı zayıf genç kızların podyuma çıkmasının yasaklanması" için hükümetin gönderdiği sağlık reformuyla ilgili yasa tasarısına değişiklik önergesi sundu,model ajansları ve moda sektörü panikledi.
 
Sağlık Bakanı Marisol Touraine, hükümetin değişiklik önergesine destek vereceğini açıkladı.Touraine, aynı değişiklik önergesinde yer alan "anoreksiya" ile ilgili maddeyi de destekleyeceklerini söyledi.
Sağlık Bakanı, değişiklik önergesinin kabul edilmesinin bu konuda sorun yaşayan genç kızlar için ciddi bir mesaj olabileceğine dikkati çekti.
 
image
 
İSPANYA iTALYA VE İSRAİL'DEN SONRA FRANSA'DA SIFIR BEDENİ YASAKLIYOR
 
Fransa Meclisi yasayı onaylarsa Model Ajanslara  bağlı çalışan modeller  yasadan sonra sağlık bakanlığına sağlık raporu sunacaklar ,bu raporda boy kilo gibi mesleki bilgilerde yer alacak.Bu raporu  sunmayan sisteme geçmeyen modeller defileye çıkamayacak.
 
Söz konusu önerge, kurallara uymayan manken ajansı yetkililerine 75 bin avroya kadar para cezası ile 6 aya kadar hapis cezası verilmesini öngörüyor.
 
Paris'teki moda evlerinin özellikle "haute couture" defilelerinde aşırı zayıf mankenlere yer vermesi ve mankenlerin zayıflayabilmek için sağlıklarını tehdit eden diyetler yapması, son yıllarda kamuoyunda ciddi tartışmalara yol açıyor.
 
image
 
Fransa'da yaklaşık 40 bin genç kızın, anoreksiya nervoza ve bulimia gibi yeme bozukluklarından muzdarip olduğu sanılıyor.Kararın moda merkezleri Londra Newyork'u da etkilemesi bekleniyor.
 .
Bu kararı sorduğumuz uluslararası model ajansı Group Model Europe'nin Türkiye direktörü Mutlu Demirdelen konuyu şöyle yorumladı.
 
image
 
Çok geç  kalmış karar ,
 
Bu yasayı  çok olumlu bulduğunu söyleyen Mutlu Demirdelen bu kararın  Avrupa'daki birçok modaevini ve model ajansını etkileyeceğini belirtti.
 
Avrupa'da uzun yıllardır bazı dev markalar ve önemli modaevlerinin , ''Manken Canlı Askıdır' deyimini adeta '' Manken bir isketettir '' kavramına çevirdiler ,bunların sıfır beden  taleplerine birçok model ajansı boyun eğdi tepki gösteremediler ,birçok genç kız bunların defilelerine çıkma adına  ölümcül rejim yaptılar , ölümler ve hastalıklar oldu.,dedi 
 
Demirdelen ,İtalya ve İspanya bunun önlemini çok önceden yer almasına rağmen İngiltere ve Fransa buna direniyordu İsrail sağlık raporu olmayan modeli sınırlarından içeri sokmuyor.Fransada alınacak bu kararın yankıları çok yakında Londra'ya da ulaşacaktır ben bu karara çok olumlu buluyorum ,insan sağlığı herşeyden önemlidir tespitinde bulundu.
 
image
 
                                                                Mutlu Demirdelen ve Angola'lı Süper model  Ema Diogo
 
Şeffaf Gazete.com.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR