Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VALENTINO BÜYÜLEDİ
VALENTINO  BÜYÜLEDİ
Valentino geçtiğimiz günlerde Roma’nın merkezindeki ünlü Piazza di Spagna’da kurulacak olan en büyük mağazasının açılışı için güzelliğe ithaf edilmiş bir açık hava defilesi gerçekleştirdi.
6 Ağustos 2015, 21:10

 

Valentino geçtiğimiz günlerde Roma’nın merkezindeki ünlü Piazza di Spagna’da kurulacak olan en büyük mağazasının açılışı için güzelliğe ithaf edilmiş bir açık hava defilesi gerçekleştirdi.

Roma seması altında Valentino’dan güzelliğe ithaf edilmiş bir defile

image

Foto: Ansa


Markanın tasarım stüdyosunun camları altında kurulan minimalist ahşap pistte Samuel Barber’ın “Agnus Dei” eserinin müzikleri eşliğinde mankenler sandaletleriyle podyumda süzüldü.

Büyük bir sıcakla kavrulan şehre hafif bir esinti gelirken, tasarımcılar Maria Grazia Chiuri ve Pierpaolo Piccioli gizemli, pagan, eklesiyastik, duygulu ve otoriter bir Roma’da gezintiye çıkardı.


image


Her şeyden önce, siyah. Keşiş pelerini havasındaki papaz giysisi görünümlü uzun elbiseler aynı zamanda oldukça çekici ve şeffaf kumaşlardan tasarlanmışlardı.

Ardından ise İtalyan moda evinin kırmızı ve diğer fetiş renklerdeki elbiseleri podyumda yerini aldı. Kumaşlarda koyu yeşil ve turuncu sırmalar göz alıyordu. En üst kısımda ise tabi ki siyah yerini alıyordu.

Bu koyu renkli yaklaşım metalik ipliklerden dokumalar ve örgülü saçları süsleyen parçalı mücevherler ile bezenerek rafine edilmişti.

Elbiselerden bazılarının üzerinde yüzlerce saat çalışılması gerekmişti, bunlardan kızıl, siyah ve altın rengi geometrik desenlerle bezeli sırmalı elbisenin tasarımı 2500 saat almıştı.


İtalyanlar tarafından “modanın son imparatoru” olarak değerlendirilen 83 yaşındaki Valentino defileyi ilk sıradan oyuncu Gwyneth Paltrow’ın yanında izledi.

image

1968 yılında Palazzo Mignanelli’ye gelen Valentino neredeyse yarım yüzyıl boyunca uluslararası ortamda elit kadınların giyimini tasarladı. Valentino giysilerini Ava Gardner’dan Sharon Stone’a Jackie Kennedy’den Ürdün Kraliçesi Rania’ya kadar birçok ünlü taşıdı. Valentino 2008’de el değiştirdi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR