Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MODA DÜNYASI 2015 'TE NELER GÖRDÜ ?
MODA DÜNYASI 2015 'TE NELER GÖRDÜ ?
2015’i geride bıraktık, hangi moda olayları gündemi meşgul etti geri dönüp hatırlamaya ve hafızalarımızı tazelemeye ne dersiniz?
7 Ocak 2016, 16:25

 

2015’i geride bıraktık, hangi moda olayları gündemi meşgul etti geri dönüp hatırlamaya ve hafızalarımızı tazelemeye ne dersiniz?

2015'te moda dünyasında neler yaşanmış, hatırlayalım

70’ler ve ‘gypset’ ruhunun neredeyse tüm yıla hakim olduğu 2015’te moda dünyasında birçok sürpriz ayrılık ve iş birlikleri yaşandı.

2015, kardeş top modellerin yılı oldu.
 
image
 
                                         Joan ve Erika Smalls 
 
Poppy Delevingne ve Cara Delevingne tahtından indirild .Cara Delevigne, modelliğinin zirvesine çıkarken birden geri dönmeye karar verdi ve modelliği bıraktı. ..
 
image
 
                              Poppy Delevingne &  Cara Delevingne 
 
Models trendinin startını Balmain’in kreatif direktörü Olivier Rousteing verdi. Kendall ve Kylie Jenner, Gigi ve Bella Hadid, Joan ve Erika Smalls kardeşler bu kampanyayla bir akımı başlattı.
 
image
                                              Gigi ve Bella Hadid
 
Son olarak Vogue Dergisi’nin Ocak 2016 sayısında ve kapağında ablalarının izinden giden Bella Hadid, Lottie Moss ve Kylie Jenner vardı.
 
En “havalı” podyum şovuna bu yıl da Karl Lagerfeld imza attı.
 
image
                                                                      
                                                                    Karl Lagerfeld & Kendall Jenner
Podyumu bir tiyatro sahnesi gibi kullanan ve farklı şovlarıyla her sezona damgasını vuran Karl Lagerfeld, Chanel’in 2016 ilkbahar-yaz sezonunu Paris Grand Palais’de “Chanel Airlines” konseptiyle tanıttı.
 
image Dünyanın en şık havaalanını izleyenlere sunan Chanel, defilenin davetiyelerini de uçak bileti şeklinde bastı. Podyuma uçuş görevlileriyle dolu kontuarlar kuruldu. Modanın dahi ismi geçtiğimiz yıl podyuma “süpermarket” konseptini taşımıştı.
 
Tüm yıl merakla beklenen Victoria’s Secret defilesinde yeni melekler.
 
image
 
2015 yılının en çok konuşulan top modelleri Gigi Hadid ve Kendall Jenner da vardı .. Victoria’s Secret podyumunda ilk kez izlediğimiz Gigi ve Kendall, defilenin en dikkat çeken isimleri oldu. 
 
New York’ta 10 Kasım’da Victoria’s Secret Defilesi gerçekleşti.
 
Kendall Jenner ve Gigi Hadid , Adriana Lima ve Alessandra Ambrosio gibi en ünlü Victoria’s Secret modelleriyle aynı podyumda yürüdüler. Toplamda 47 manken 70 farklı kostüm ile podyumda izleyenlerin gözlerini büyüledi. Özel tasarımcıların 1 sene boyunca özenle hazırladıkları 34 adet kanat tasarımı da Victoria’s Secret güzelleri ile podyuma sunuldu.Yıla damgasını vuran ikili 2015’i muhteşem defileyle noktalamış oldu.image
 

Dior, Balenciaga ve Lanvin gibi büyük markalardaki ayrılıkların şokunu atlatmaya çalıştı.Ayrılık çanları Alber Elbaz, Alexander Wang ve Raf Simons için çaldı!

image

                  Raf Simons ve Dior ayrılığı pek de sürpriz olmadı.

Simons her fırsatta çok baskı altında olduğunu, çok fedakarlık yapmak zorunda kaldığını belirtiyordu. Ancak Wang ve Balenciaga ayrılığı modaseverler için gerçek bir sürpriz oldu. Kararın Balenciaga’nın bağlı olduğu Kerring grubunun daha az tanınan bir tasarımcıyla çalışmak istemeleriyle alakalı olduğu ise sonradan öğrenildi. 

image

Gelelim, Lanvin ve Elbaz ayrılığına. Elbaz tam 14 yıldır Lanvin’de yer aldıktan sonra Simons’la aynı nedenlerden dolayı markayla yolunu ayırmaya karar verdi. 

Bir tarafta ayrılık rüzgarları eserken bir tarafta 2015, vedalar kadar taze başlangıçlara da şahitlik etti.

Kariyerinin ilk dönemlerinde Roberto ve Eva Cavalli’nin yardımcısı olan Peters Dundas, 74 yaşındaki Cavalli’nin yerine kreatif direktör olarak markanın başına geçti. Peter Dundas’ın Cavalli yolculuğunun başlamasıyla Emilio Pucci’nin kaptanlığını da Massimo Giorgetti devraldı.

image

         Alexander Wang              DKNY Dao-Yi Chow ve Maxwell Osborne

Donna Karan’ın kurduğu DKNY imparatorluğunu bırakması, moda dünyasını epey sarstı. Karan, DKNY’nin yeni mimarisini Public School’un çifte vizyonu Dao-Yi Chow ve Maxwell Osborne’na emanet etti.

Alessandro Michele’in hızla yükselişi moda dünyasında çok konuşuldu.

image

                                     Alessandro Michele & GUCCI

Frida Giannini’den boşalan Gucci koltuğuna, uzun zamandır markada çalışan Alessandro Michele geldi. Hazırladığı ilk iki koleksiyonuyla dikkatleri üzerine çeken Michele, British Fashion Awards’da ‘Yılın En İyi Uluslararası Tasarımcısı Ödülü’nü aldı.

2015’te moda cephesinde birbirinden heyecan verici işbirlikleri gerçekleşti.

Adidas-Pharrell Williams, Kanye WestKendall, Kylie Jenner ikilisi-Topshop, Jimmy Choo-Swarovski, Zac Posen-Mac işbirlikleri yıla damgasını vurdu.

En çok konuşulan kampanya hiç şüphesiz Donatella Versace’nin Givenchy kampanyası oldu.image

“Kreatif direktörlerin kendi markalarının dışında başka kampanyaların yüzü olma ihtimali neredeyse hiç yok” derken, karşımıza Riccardo Tisci ve Donatella Versace devlerin dayanışmasıyla çıktı. Mert & Marcus Piggott’un objektifinden çıkan ve Carine Roitfeld’ın stil yönetmenliğini yaptığı kampanyanın görüntüleri, iki markanın takipçilerinden de tam not aldı.

 2015’in en çok konuşulan bir diğer kampanyası ise Justin Bieber ve Lara Stone’lu Calvin Klein kampanyasıydı

image

Lara Stone ile birlikte poz veren Justin Bieber’in kaslarında photoshop uygulaması da bir o kadar konuşuldu.

Yılın en seksi kampanyası ise Rihanna ve Dior cephesinden geldi.

image

Dior’un yeni yüzü olan Rihanna, markanın “Secret Garden” kampanyası için kamera karşısına geçti. Dior’un yeni yüzü olan Rihanna, markanın “Secret Garden” kampanyası için kamera karşısına geçti. Versay Sarayı’nda çekilen ve yönetmenliğini Steven Klein’in yaptığı reklam kampanyasında Rihanna güzelliğiyle 2015’e damgasını vurdu.

Her yıl olduğu gibi 2015’te de moda sergisinin açılışı şerefine düzenlenen Met Gala, New York Metropolitan Müzesi’nde büyük bir katılımla gerçekleşti.

image

Açılışta Rihanna’nın kıyafeti o kadar çok konuşuldu ki, sergi de açılışı da geri planda kaldı. Rihanna’nın farklı ve komik benzetmelere konu olan Guo Pei tasarımı o meşhur elbisesi, özellikle sosyal medyada adeta olay oldu.  

Şeffaf Gazete.com /  MODA

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR