Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSTANBUL'A MODA DOLU BİR HAFTA GELİYOR
İSTANBUL'A MODA DOLU BİR HAFTA GELİYOR
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, bu sezon IMG Fashion’un tanımıyla “hibrit” bir kimlik kazanarak moda endüstrisinin tüm oyuncularını aynı çatı altında topluyor
11 Mart 2016, 22:34
 
 
 Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonlarını 14-19 Mart 2016 tarihleri arasında Zorlu Center MBFWI Alanı’nda gerçekleşecek.
 
12 - 17 Ekim 2015 tarihleri arasında Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nda düzenlenecek olan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul   Ankara Garıı önünde  yaşanan 107 insanımızın IŞİD bombaları ile öldüğü olaylar sonucunda ilk kez  iptal edilmişti. 
 
Moda dünyasının yeni mekanı Zorlu Center 
 
Moda dünyasının tüm önemli aktörleri tarafından heyecanla beklenen Moda Haftası etkinliği için global ölçekte moda endüstrisinin oyuncuları İstanbul’a gelerek defile ve sunumlara katılacak, trendleri takip edecek ve satın alma seçeneklerini değerlendirecekler.
 
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, global moda haftası trendlerine paralel bir biçimde, içinde bulunduğumuz İlkbahar/Yaz 2016 sezonundan koleksiyonları da bünyesine alıyor ve bir taraftan marka ve tasarımcıların Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonlarını sunarken, diğer taraftan İlkbahar/Yaz 2016 koleksiyonlarını son tüketici ile buluşturacak.
 
Sağladığı kapsamlı platformla Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, bu sezon IMG Fashion’un tanımıyla “hibrit” bir kimlik kazanarak moda endüstrisinin tüm oyuncularını aynı çatı altında topluyor
 
Marka ve tasarımcılar koleksiyonlarını hafta boyunca Runway ve Studio/Mini Runway alanlarında sergileyecekler. Defile ve sunumlar haricinde farklı etkinlikler İstanbul’un farklı noktalarında moda, lifestyle ve sanatı birleştirerek uluslararası ölçekte ses getirecekler.
 
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, yedinci sezonunda Bora Aksu sürprizi
 
image
 
MBFWI kapsamda Londra merkezli tasarımcı Bora Aksu, uzun yıllardan sonra yeniden Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul takviminde yer alarak Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonunu sergileyecek.
 
image
 
Beymen Collection ilk kez Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul takviminde
Beymen ise ,25 yıldır markayla bütünleşen  Murat Türkili ile İlkbahar/Yaz 2016 koleksiyonunu seçkin moda takipçilerinin beğenisine sunacak, bu defle İstanbul'lu modaseverlere bir ilk olacak.. Beymen’le ilişkisi, öğrencilik yıllarına kadar uzanan Türkili yaşadığı Paris'ten İstanbul’a yine Beymen için döndü. Bugün Beymen’in artistik direktörü olan Murat Türkili Academia, Beymen Club ve Beymen Collection için tasarım yapmaya devam ediyor
 
DÜNYA MARKASI DICE KAYEK MERCEDES-BENZ FASHION WEEK ISTANBUL'DA
 
image
 
Hiç kimsenin duymadığı bir marka iken  koleksiyonlarını fuar alanının en ücra köşesinde sergilemek zorunda kalan Ayşe ve Ece Ege'yi dünyanın en büyük mağaza zincirleri bir fuarda keşfetti. Ardından Paris ile defileler başladı ve Dice Kayek artık dünyanın sayılı markalarından biri haline geldi.
 
Yıllardır Türkiye’yi uluslararası moda arenasında başarı ile yüksek ölçekte temsil eden Ege ve Ayşe Ece'nin markası DICE KAYEK ise moda filmleri ile adından söz ettiren yönetmen Marie Schuller’in yönettiği en son koleksiyon filminin gösterimini gerçekleştirecek.
 
Mehtap Elaidi’nin Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonu defilesi “Mercedes-Benz celebrates Mehtap Elaidi” ismiyle sunulacak.
 
image
 
Mercedes-Benz, isim sponsorluğunu üstlendiği tüm moda haftalarında olduğu gibi İstanbul'da da ilk sezonundan itibaren bir tasarımcıyı belirleyerek, seçilen tasarımcının defilesini sunuyor.Mercedes-Benz Türk etkinliğin bu sezonunda da, Türk moda sektörünün değerli isimlerinden mesleğinde 15.yılı geride bırakan Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi'nin Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonunu sunuyor. "Mercedes-Benz celebrates Mehtap Elaidi" defilesi, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında 17 Mart akşamı gerçekleşecek.
 
İstanbul'lu moda severlerin heycanla beklediği bir başka isim , ünlü moda tasarımcımız Ciğdem Akın olacak.
 
image
  "Herkes kendi bahçesini  yetiştirmeli “  yürü kendine doğru  , herkesin kendi yolu, Başkasının değil bu,    Götürecek seni gizli bir bahçeye, bulacaksın orada bir cevher,ve başlayacaksın işlemeye …… 
 
Çiğdem Akın'ın  ''Herkes kendi bahçesini yetiştirmeli '' konseptli defilesi yurtdışından gelecek olan, yıllardır başarılı tasarımcının ürünlerini dünyada pazarlayan, özel butik mağzalarının yetkilileri tarafından merakla bekleniyor .
Başarılı koreograf Ferhan Aral ile MBFW İstanbul podyumunda ,yine masalsı bir sunum ile moda fırtınası estirmeye aday olacak Çiğdem Akın ,başarılı defileleri ile göz kamaştıran klleksiyonlarıyla , moda haftasının gediklilerinden oldu.
 
image
 
Genç moda yeteneklerini vitrine çıkaran MWFWI Şarkıcı Hadise'nin, tasarımcı kız kardaşı Derya Açıkgöz'ün  ilk koleksiyonunu modaseverlerle buluşturacak.. Açıkgöz "Mirror" adını verdiği koleksiyonunu 18 Mart Cuma günü Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul kapsamında modaseverlerin karşısına çıkacak.Moda dünyası için tam bir kapalı kutu olan Derya Açıkgöz'ün kolleksiyonu moda takipçilerince merakla bekleniyor. 
 
image
 
 
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında koleksiyonlarını sergileyecek olan marka ve tasarımcılar şu şekilde:
 
5TH POSITION
AFFFAIR 
BASHAQUES’
BEYMEN COLLECTION MURAT TÜRKİLİ
BORA AKSU,
BRAND WHO
CAN YUNUS ÇETİNKAYA
CİHAN NACAR
ÇİĞDEM AKIN
DERYA AÇIKGÖZ
DB BERDAN
DICE KAYEK,
DIRECT MESSAGE
MELTEM ÖZBEK,
MERCEDES-BENZ CELEBRATES MEHTAP ELAIDI
MURAT AYTULUM,
OUTKAST PEOPLE
ÖZLEM ERKAN,
RAISSA&VANESSA,
RAŞİT BAĞZIBAĞLI COUTURE,
SALİH BALTA
SELMA STATE
SUDI ETUZ,
ŞAFAK TOKUR
TUBA ERGİN
ZEYNEP TOSUN
 
image
 
Genç modacılar Cihan Nacar , Sedi Etuz ve Murat Aytulum MBFWI ile vitrine çıkacaklar
 
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, Mercedes-Benz’in isim sponsorluğu, resmi sponsorlar DHL, M.A.C Cosmetics, Yapı Kredi Private Banking, Zorlu Center ile etkinlik destekçileri Brand Who Nike ve S. Pellegrino’nun katkılarıyla gerçekleştirilecek.
 
 
image
   Tuba Ergün                        Raisa Vanessa                                                                Zeynep Tosun                     Deniz Berdan
 
Türkiye'nin en büyük moda organizasyonu  İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) tarafından desteklenmektedir.
 
Şeffaf Gazete.com olarak Fashion Lab,Fashion Days , İstanbul Fashion Week süreçlerinden bu yana 7.MBFWI'de deneyimli moda habercisi ekibi ile  organizasyonun takibinde olacaktır.
 
Şeffaf Gazete.com
 
 
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR