Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DİCE KAYEK KOLEKSİYONUNU ‘’JOKES’’ İLE TANITTI
DİCE KAYEK  KOLEKSİYONUNU ‘’JOKES’’ İLE TANITTI
Dice Kayek, Mercedes- Benz Fashion Week Istanbul’da 2016 ilkbahar-yaz hazır giyim koleksiyonunu ödüllü Marie Schuller’in yönetmenliğini yaptığı “Jokes” filmi ile Zorlu Center MBFWI alanında tanıttı.
17 Mart 2016, 12:26

 

Dice Kayek’in ilkbahar-yaz hazır giyim koleksiyonu, tanıtımı ile eşzamanlı olarak satışa sunuluyor. Dice Kayek’in geleneksel moda takvimlerini altüst eden yeni akım “See it now buy it now – Gördüğünüzü hemen gidin alın” doğrultusunda moda severlerle buluşturduğu 2016 ilkbahar-yaz hazır giyim koleksiyonu İstanbul’da Zorlu Center Beymen’in vitrininde yerini aldı.

image

DİCE KAYEK İLKBAHAR/YAZ 2016 KOLEKSİYONUNU ‘’JOKES’’ FİLMİ İLE TANITTI

Dice Kayek, 15-19 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Mercedes- Benz Fashion Week Istanbul’un ilk gününde 2016 ilkbahar-yaz hazır giyim koleksiyonunu ödüllü Marie Schuller’in yönetmenliğini yaptığı “Jokes” filmi ile Zorlu Center MBFWI alanında tanıttı. Filmde, Dice Kayek’in yaklaşık 85 parçadan oluşan koleksiyonundan 10 siluet moda severlere sunuldu.

Dünya çapında Türkiye’yi temsil eden Türk markası Dice Kayek’in ilkbahar-yaz 2016 koleksiyonunun tanıtımı için özel olarak hazırlanan “Jokes” filminde, hayatında hiç oyunculuk yapmamış olan Lily Nova ve Sofia Rivolta performansları ile tasarımları sergiledi.

image

 “See it now buy it now - Gördüğünüzü hemen gidip alın”

Düzenlenen etkinlikte Dice Kayek’in 2014 yılı sonbahar-kış koleksiyonunun tanıtımı için hazırlanan “Blue” (Mavi), 2015 yılı sonbahar- kış Couture koleksiyonu için hazırlanan “White” (Beyaz) ve 2016 yılı ilkbahar-yaz koleksiyonunu anlatan “Jokes” (Eğlenceli hikayeler) filmleri gösterildi. Gösterimler öncesi Dice Kayek tasarımcıları Ayşe Ege, Ece Ege ve yönetmen Marie Schuller’in katılımıyla moda-sinema ilişkisi ile geleneksel moda takvimlerini altüst eden “see it now buy it now - gördüğünüzü hemen gidip alın” yaklaşımı hakkında kısa bir söyleşi düzenlendi.

Söyleşide, geleneksel yapıda, defilelerde sergilenen koleksiyonların tüketiciler ile uzun bir aradan sonra buluşabildiğine dikkat çeken Ayşe Ege, “ Artık dijital çağda yaşıyoruz ve bu nedenle her ne kadar moda dünyasını ikiye bölmüş olsa da ‘see it now buy it now ‘kavramının sektöre canlılık getireceğine inanıyoruz” dedi.

image

“Mega prodüksiyonlu bir filmin kostümlerini hazırlamak ve sanat danışmanlığını yapmak istiyorum”

Ece Ege konuşmasında, sinemanın görsellik açısından kendisini en çok etkileyen sanat dalı olduğunu belirtti. Koleksiyonlarını hazırlarken pek çok filmden ilham aldığına değinen Ege konuşmasına şöyle devam etti:

“Sinema ve moda ilişkisini kurmayı hep istiyordum. Marie ile tanıştıktan sonra tüm koleksiyonlarımızı filme dönüştürdük. İlk kez 2014 yılında Marie Schuller ile birlikte çalışarak Noir (Siyah)’i hazırladık. Bu film ile de 2014 Milano Moda Film Festivali kapsamında “En İyi Styling” ödüllünü aldık.”

“Moda filmleri modanın mesafeli duruşunu ortadan kaldırıyor”

2012 yılında Barcelona ASVOFF (A Shaded View on Fashion) tarafından verilen “En İyi Moda Yönetmeni” ödülünü alan, Show Studio Moda Bölümü Başkanı Marie Schuller, Dice Kayek’in ilkbahar-yaz sezonu koleksiyonunun tanıtımı için hazırladıkları Jokes filminin deneysel bir çalışma olduğuna dikkat çekti. Amaçlarının mizah, moda ve sinema üçlüsünü ilişkilendirmek olduğunu belirten Schuller, “Modanın mesafeli bir duruşu var.  Moda filmleri ile bu mesafeyi ortadan kaldırdığımıza inanıyoruz. Moda filmi yaratabilmek biz yönetmenlere ciddi bir özgürlük alanı tanıyor, çünkü böylece kendimizi daha rahat ifade ediyoruz” dedi. Schuller, Dice Kayek ile çalışmaktan bir film yönetmeni olarak heyecan duyduğunu ve bu birlikteliğin kendisini her filmde bir kez daha beslediğini dile getirdi.

image

Zorlu Center Beymen, vitrinini Dice Kayek koleksiyon ürünleri ile hazırladı

2016 ilkbahar-yaz koleksiyonunda Dice Kayek’in signature gömlek, etek ve elbiseleri tekrar karşımıza çıkıyor. Doğadan ilham alan koleksiyon, Dice Kayek’in imzası kabul edilen “işleme detayları” ile ipek mikado, çift taraflı jarse, lamine edilmiş iki kat koton, saten, krepler ve ipek organza gibi farklı kumaşların yorumlanmasıyla hayat buluyor.

Koleksiyon, metal işlemeleri ve ışıltıları ile kişisel özellikleri ön plana çıkaran retro görünümüyle de gençliği yansıtıyor. Koleksiyondaki tasarımlar ayrıca zaman kavramından soyutlanarak rahatlığı önemseyen, modern bir hava yaratıyor.

Tanıtımı ile eşzamanlı olarak satışı sunulan koleksiyon Beymen Zorlu Center’ın vitrininde yerini aldı. Harvey Nichols İstanbul ve Ankara mağazalarında da satışa sunulan koleksiyon ürünleri ayrıca Galeries Lafayette (Paris), Isetan (Tokyo), Saks Fifth Avenue (New York), Galleria (Seul), Harvey Nichols (Hong Kong ve Riyad),  luisaviaroma.com gibi dünya çapında yaklaşık 110 farklı satış noktasında moda severleri bekliyor.

ŞEFFAF GAZETE.COM


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR