Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EGE'DEN MODA DÜNYASINA DESTEK
EGE'DEN  MODA DÜNYASINA DESTEK
EİB XI. Moda Tasarım Yarışması’nın final defilesi gerçekleşti Yarışmanın birincisi Simurg isimli koleksiyonuyla Orkun Sevim pldu
12 Nisan 2016, 10:03

 

Tasarımlar podyumda yarıştı Geleceğin ünlü moda tasarımcıları belirlendi

Türk Hazır Giyim ve Konfeksiyon sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak amacıyla Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “EİB Moda Tasarım Yarışması” bu yıl 11. kez düzenlendi.  Bir yıllık hummalı çalışmanın meyvelerinin toplanacağı “EİB Moda Tasarım Yarışması” final defilesi Container Hall’de yapıldı. 10 finalistin varoluş temasına göre hazırladıkları ve birinci olmak için yarıştıkları koleksiyonlarını Öner Evez’in kareografisiyle 40 manken podyumda sergiledi.

image

Yarışmanın birincisi Simurg isimli koleksiyonuyla Orkun Sevim oldu. İkinci olan isim Atmosfer adlı  koleksiyonuyla Ufuk Akkaya olurken, üçüncülüğe Attachment adlı koleksiyonuyla Özge Gülen yerleşti.

EİB 11. Moda Tasarım Yarışması’nda final gecesi Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler yarışmanın hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti ve tüm finalistleri tebrik etti.

image

Kızılgüneşler; “11 yıl önce bu yarışma birliğin tümüyle kendi imkânları ve hiçbir destek almadan gerçekleştiriliyordu. Ancak bugün Ekonomi Bakanlığımızın tasarıma verdiği önem ile bu tarz çalışmalarımız artık destekleniyor, geçmiş dönemlerdeki yarışmaların başarısı çıtamızı daha yukarılara çıkarmak bize yön gösteriyor. Tasarım bölgemizden önemli bir yere geliyor. Yarışmamızda emeği geçen herkese bu vesile ile bir kez daha teşekkür etmek istiyor” dedi.

image

“EİB Moda Tasarım Yarışması”nın Türk moda dünyasında marka haline geldiğini belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ege İhracatçı Birlikleri Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş, “Sektöre vizyoner tasarımcılar kazandırmak, ülkemizdeki moda endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak, genç tasarımcılara kendilerini kumaşlarla ifade etme özgürlüğü tanımak amacıyla çıktığımız yarışmamızda 11. yıla girdik. 10 yılın sonunda, moda tasarım yarışmaları arasında en çok bilinen ve genç tasarımcıların katılmak için yarışmanın takviminin açıklanmasını bekledikleri bir yarışma haline gelmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” diyerek görüşlerini paylaştı.

GENÇ TASARIMCILARA ÖDÜLLER

Finalde; yarışmanın birincisi 15.000 TL, ikincisi 10.000 TL, üçüncüsü ise 5.000 TL para ödülüne sahip oldu. Ayrıca EİB’in projesi Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanırsa derecedeki tasarımcıların yurt dışına gitme imkanı da doğacağı bilgisi paylaşıldı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR