Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ERKEK MODASI BÜYÜYOR RAKAMLAR YÜKSELİYOR
ERKEK MODASI BÜYÜYOR RAKAMLAR YÜKSELİYOR
Hazır giyim pazarında erkek segmenti yükselişte.Kadınların erkeklerden daha fazla alışveriş yaptığı miti giderek yıkılıyor. Zira yapılan son araştırmalar erkeklerin de en az kadınlar kadar alışveriş yaptığını ortaya koyuyor.
18 Mayıs 2016, 13:27

 

Hazır giyim pazarında erkek segmenti yükselişte.

Bunda, erkek giyim markalarının yenilikçi koleksiyonları kadar Ar-Ge ve tasarım alanında yaptığı çalışmaların da etkisi var. Erkeklerin online kanalları daha fazla kullanmasıyla markaların yatırımları da bu alana kayıyor…

KADINLARIN erkeklerden daha fazla alışveriş yaptığı miti giderek yıkılıyor. Zira yapılan son araştırmalar erkeklerin de en az kadınlar kadar alışveriş yaptığını ortaya koyuyor. Elbette erkek ve kadın farklı tüketici davranışlarına sahip. Örneğin, pazar araştırmaları firması Envi-rosell’in kurucusu ve CEO’su Paco Un-derhill alışverişte kadınlara daha fazla detay sunulması, erkeklere ise pratik davranılması gerektiğini vurguluyor. 

image

Bir başka araştırma da erkeklerin Online alışveriş pazarının etkin bir oyuncusu olduğunu gösteriyor. Buna göre tüketicilerin yüzde 60’ı en az haftada bir kere Online alışveriş yaparken erkek tüketicilerin üçte biri haftada en az bir kere Online alışveriş yapıyor.

erkek modasi

Kısacası, mağaza kapısında eşini, sevgilisini bekleyen erkek profilinin yerini birlikte ya da tek başına alışveriş yapan erkek alıyor. Erkek tüketiciler aynı zamanda alışveriş için online platformları da kullanıyor. Artan gelir düzeyi, şehirleşme oranı, teknolojik dönüşüm, değişen tüketici davranışları ve erkeklere yönelik ürün pazarının genişlemesi ve çeşitlenmesi erkek tüketicilerin alışveriş dünyasının etkin aktörlerinden biri haline gelmesinin başlıca sebepleri.

image

3 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

Elbette alışverişlerde en büyük dilimi giyim ürünleri oluşturuyor. Türkiye’nin hazır giyim sektörünün sahip olduğu güç ve deneyim, sektörün kendini yenilemesine, trendleri yakalamasına olanak sağlıyor. Tüketicilere geniş bir yelpaze sunan sektör sadece perakendenin değil ülke ekonomisinin de başat oyuncularından biri.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 17 milyar dolarlık ihracat yapan hazır giyim sektörünün ihracat yaptığı ülkeler arasında Fransa Hollanda gibi Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra Irak, Rusya gibi komşu ülkeler de bulunuyor. Tekstil ve deri sektörü ile birlikte yaklaşık 1 milyon kişiye istihdam sağlayan hazır giyim istihdamın da can suyu.

Tasarım ve Ar-Ge alanına yapılan yatırımlar sadece iç piyasada değil yurtdışı-na açılımda da sektörün en önemli gücünü oluşturuyor. Çeşitlenen koleksiyonlar, dünyaca ünlü modacıların ve modellerin katılımı ile gerçekleştirilen defileler ile sektör ülke sınırlarını aşıyor. Bu süreçte pek çok marka da yurtdışı pazarında yer alıyor ya da uzun vadeli planlarını buna göre yapıyor. Dolayısıyla erkek hazır giyiminde hızlı bir büyüme var. Zira 3 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne sahip erkek giyimi artış trendinde. Bu artış erkek giyim pazarını yeni yatırımlar için cesaretlendirirken mevcut tüketicilere yenilerinin eklenmesini de beraberinde getiriyor.

MERAL CANDAN /


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR