Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MERT ERKAN, MBFWII' PODYUMUNDA
 MERT ERKAN, MBFWII' PODYUMUNDA
Genç moda tasarımcıları arasında yer alan 23 yaşındaki Mert Erkan, MBFWI İstanbul kapsamında “ S/S 17 Escape from the Bug “ isimli koleksiyonunu ünlü modellerin podyuma çıktığı defileyle sundu…
17 Ekim 2016, 14:37

 

Genç moda tasarımcıları arasında yer alan 23 yaşındaki Mert Erkan, MBFWI İstanbul kapsamında “ S/S 17 Escape from the Bug “ isimli koleksiyonunu ünlü modellerin podyuma çıktığı defileyle sundu…

Güçlü, modern ve asil kadın siluetine hitap eden tasarımlarıyla ön plana çıkan Mert Erkan, fütüristik, gotik, geometrik ve avant-garde tarzdaki çalışmalarıyla biliniyor. Erkan, yeni sezonda “Escape from the Bug” (Böcekten Kaçış) isimli S’S 17 koleksiyonunu Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul kapsamında ilk kez görücüye çıkardı.

MERT ERKAN, MERCEDES-BENZ FASHION WEEK İSTANBUL KAPSAMINDA ‘BÖCEKTEN KAÇIŞ’ İSİMLİ KOLEKSİYONUNU SERGİLEDİ…

image

Asil Çağıl’ın koreografisini yaptığı ve Sema Şimşek, Tuğçe Sarıkaya, Gamze Balım, Sevcan Demirkaya, Sibel Demiralp, Gözde Coşkun, Gamze Balım, Cansu Vatansever, Ece Bilsen, Seviye İkbal Tulgar, Parıl Erdem, Seda Kırımlıoğlu, Yasemin Yeniay, Seda Canbolat gibi modellerin podyuma çıktığı defilede 23 parçadan oluşan koleksiyon sunuldu.

Mert Erkan, Fleas adlı kabuklu bir böcekten esinlenerek hazırladığı koleksiyonu için “ Her insanın zaman zaman kendini içten içe kemiren bir şeyler vardır. Bu aslında kendinizsinizdir. Ben bu durumu bir böcekten ilham alarak yorumlamak ve Fleas adlı böceğin katman detaylarını, kabuğunu tasarımlarıma yansıtarak içteki o böcekten kaçma ve uzaklaşma isteğini formlara yansıtmaya çalıştım” diye konuştu.

image

Pliseler, pliler ve abartı formların hakim olduğu Avant-garde ve Couture detaylara sahip koleksiyona, siyah, ekru, bej, gri ve mor renkler hakim. Genç Tasarımcı, koleksiyonu için tafta, krep, poplin, ipek şifon ve şantung kumaşlarını kullanmayı tercih etmiş.

image

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR