Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANADOLU MODA İÇİN İLHAM KAYNAĞI
ANADOLU MODA İÇİN İLHAM KAYNAĞI
Argande, 2016-17 Sonbahar Kış koleksiyonu ile “Anadolu’nun Uyanışı”na aracılık ediyor! Argande, sürdürülebilir modanın rahat ve sofistike tarafını keşfettiği yöresel ve renkli bir yolculuğa çıkıyor.
21 Ekim 2016, 19:30

 

Argande, 2016-17 Sonbahar Kış koleksiyonu ile “Anadolu’nun Uyanışı”na aracılık ediyor! Argande, sürdürülebilir modanın rahat ve sofistike tarafını keşfettiği yöresel ve renkli bir yolculuğa çıkıyor.

Anadolu’ya ve insanlığın köklerine duyulan merak, geleneğin kaybolmaya yüz tuttuğu Anadolu’da, yerel kumaşlar üzerinde Argande ile tekrar canlanıyor. Aslı Jackson’nınArgande için hazırladığı 2016/2017 Sonbahar Kış Koleksiyonu’nun yüzü ise ünlü oyuncu ve model Sema Şimşek oldu.

image

Adını, Mezopotamya topraklarında hüküm sürmüş Kommagene Krallığı’nın tek tanrıçası güzeller güzeli Argande’den alan marka, bugün Güneydoğu kadınlarının elinde yeniden doğuyor. Güneydoğu Anadolu’daki kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlendirilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ) ortaklığı ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) finansmanıyla Mayıs 2008’den beri uygulanan GAP Bölgesinde Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler Projesi”, ürünlerini Argande markası altında topluyor. Proje, kadınların iş gücü piyasasına katılımını, Güneydoğu Anadolu'nun markalaştırılmasını ve yeni satış ve pazarlama fırsatlarının yaratılmasını hedefliyor.

Argande koleksiyonunu hazırlamak üzere Kilis’te kurulan atölyede kadınlara istihdam olanağı sağlanıyor.

image

Türkiye’nin en büyük ve yenilikçi hazır giyim firmalarından biri olan MUDO’nun gönüllü desteği ve Hatice Gökçe’nin marka koordinatörlüğünde, hazır giyime getirdiği yenilikçi bakış açısı ile tanınan, sektörün önemli tasarımcılarından Aslı Jackson’ın elinden çıkan kıyafet ve aksesuarlar Güneydoğulu kadınlar tarafından üretiliyor.

image

                                                                                                                         Hatice Gökçe

GELENEKSEL GAZİANTEP KUTNU DOKUMASI “ANADOLU’NUN UYANIŞI” KOLEKSYİONUNDA CAN BULDU!

16. Yüzyıldan itibaren Gaziantep’te dokunmaya başlanan, şık giyinmek isteyen insanların hayallerini süsleyen kutnu bezi; görkem, zarafet ve estetiği ifade ediyor. Anadolu’nun kült kumaş tarihinden etkilenilerek yaratılan Argande koleksiyonu, renkleriyle Anadolu’daki farklı kültürlerin varoluşuna yeniden bakıyor.

image

Aslı Jackson’ın Argande için hazırladığı Anadolu’nun Uyanışı koleksiyonu ile yöresel kadın imajının vurguladığı kıyafetler üzerinde hassas nakış işlemeleri, tespih ucu püskülleri, Doğu’yu çağrıştıran kutnu kumaşı, ikattan ilham alan soyut desen ve aksesuarlara dönüşerek, sezonun neotribal ruhunu yansıtıyor.

image

Geçmişten geleceğe yaratıcı bir stil yolculuğuna çıkaran Anadolu kültürünün, günümüz modası ile karşılaşmasının hikâyesini izleyelim.

Koleksiyonun Şanlıurfa Harran’da çekilen fotoğraflarını fotoğraf sanatçısı Jerry Stolwijk çekti, makyaj tasarımını Meryem Perilhou, saç tasarımını ise Esra Gül yaptı. Argandemarkasının ve Anadolu’nun Uyanışı koleksiyonunun yüzü ise Sema Şimşek oldu.

image

                               Aslı Jackson

ÜNLÜ MODA TASARIMCISI ASLI JACKSON KİMDİR ...

2004 yılında Londra’da University of The Arts‘ta akademik kariyerini Moda Tasarım Teknolojisi üzerine tamamladıktan sonra Vivienne Westwood ve Alexander Mcquenn ile çalışma imkanı yakaladı. 2010 yılında bir projesi için İstanbul’a gelerek bu şehre yeniden aşık oldu ve çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürmeye başladı Çalışmalarının ardında yatan mucit ve yaratıcı fikirler ilk bakışta tasarımcının farkını ortaya koyuyor. Tarih, mitoloji, bilim, felsefe ve teknoloji gibi disiplinler arasında özgün geçişler yapıyor. Defileleri kavramasal birer performans işlevi görüyor. Bu sene ilk kez alışılmışın dışında ciddi bir hamle yaparak hazır giyime yenilikçi bir bakış açısı getiriyor.

İkinci line olan sürdürülebilir moda konsepti Londra’da 2004 yılında tüketicilerin kullanmadıkları ancak bir türlü ayrılamadıkları giysilerini Cancer Research (Kanser Araştırma Vakfı)’na bağışlamasıyla başladı. Bu işbirliği ile tasarımcının girişimdeki amacı elindeki ürünleri değerlendirerek kişilerin sosyal statülerine göre yenilikçi, sürdürülebilir koleksiyonlar ve gardırop yaratmaktır. Böylece ‘Garderobe Surgery’den servis alarak kullanmadığınız eşyalarınıza yeniden hayat vererek daha özgün ve stil sahibi bir gardırop ve dönme dolap olabilirsiniz. Ve bu döngüyü sürdürerek çevreye değer kattığınız gibi gardırobunuzu durmadan yenileyebilirsiniz.

MUDO KARŞILIKSIZ DESTEKLİYOR

1964 yılından beri hazır giyim sektöründe moda ve kaliteyi müşterileriyle buluşturan Mudo, Argande koleksiyonuyla önemli ve sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Argande markasının yaratım sürecinde proje ekibiyle koordineli çalışan Mudo, hiçbir kar gütmeden yürüttüğü proje ile ünlü tasarımcıların hazırladığı Argandekoleksiyonunu özel tasarlanmış reyonlarda ve vitrinlerde sunuyor. Argande markası ile Mudo, Argande atölyelerinde çalışan Güneydoğu Anadolulu kadınlara sürdürülebilir bir kaynak sağlanmasına katkıda bulunuyor. Argande koleksiyonu ile moda severler, Mudo mağazalarında tasarım ürünlere uygun fiyatlarla ulaşırken, aynı zamanda önemli bir sosyal sorumluluk projesinin parçası da olacaklar.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR