Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖZGÜR MASUR RİTÜEL İLE BÜYÜLEDİ
ÖZGÜR MASUR RİTÜEL İLE BÜYÜLEDİ
Geçtiğimiz günlerde Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul kapsamında yaptığı defile ile yine Moda gündeminde adından söz ettiren başarılı tasarımcı Özgür Masur son kolleksiyonu ile göz kamaştırdı
23 Ekim 2016, 18:37
 
 
Türk Moda dünyasının en önemli tasarımcılarından olan Özgür Masur 2017 Couture Koleksiyonu ile Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’a damga vurdu.
 
image
 
Özgür Masur, tüm kumaşlarından işleme detaylarına, tamamı el işçiliği ile hazırlanan 46 parçalık couture koleksiyonunda, markasının DNA’sında yer alan çiçek formlarına deneysel bir bakış kazandırıyordu.
 
İnce ve usta işçilik kalitesiyle bilinen Özgür Masur kreasyonları, yeniden yapılandırılmış silüetler ile işlemeye yapılan cesur girişimleri içeriyor. Özgür Masur tasarımlarının ana formu olan çiçeklere, doğaya hayat veren fotosentezi ele alarak yaklaşan Masur, ışıktan gelen bu hayat enerjisini gizli bir bahçe düşüyle deneysel bir keşfe dönüştürüyor. Özgür Masur’un ikonikleşen çiçek formlarının, uçan karınca gibi futuristik figürlerle birleştiği koleksiyon, yalın ve güçlü ifadeleriyle dikkat çekiyor.
 
image
 
Özgür Masur, 60’ların yuvarlak hatalarını 70’lerin asi ve abartı detaylarıyla birleştirdiği koleksiyonunda; dönemin özgüveni yüksek ve natürel ruhunu ışıltılı bir dilde yeniden yorumluyor. Modaya yön veren tavırı ise, kadının kendini yükseltmek için moda ile yaşadığı “ritüel”e atıfta bulunuyordu.
 
Ünlü tasamcı Ritüel Koleksiyonu’na ilham olan kadınları; “60’lar ve 70’ler, modanın yeniden bir ritüele dönüştüğü dönemi işaret ediyor. Bu dönemde; kadınların kendine has ve özgüveni yüksek tavrı, koleksiyonun da ruhunu çizdi. Dönemi, hakkını vererek yaşayan, sosyal statüsünün de getirdiği rahatlıkla hayatı snobe eden, kendi modasını yaratan kadınlar vardı hayalimde. Modaya uyum sağlayan değil, yön veren kadınların ritüellerini beraber yaşıyoruz.” sözleriyle anlatıyordu.
 
image
 
Tamamının özel ipek kumaşlardan üretildiği koleksiyon, modaya yeni bakış açıları kazandıran denemeleri de beraberinde getiriyor.
 
Özellikle kol formları ve detayları ile zenginleşen koleksiyon, Özgür Masur klasiğine dönüşen siyah ve beyaz renklerine pastel tonları da katıyor. Bu koleksiyon özelinde çalışılan gri mavi ve soft yeşil tonajları koleksiyonun imza renklerini işaret ederken,
transpan detaylarla zenginleşen formlar oluşturmuştu.. Bu detayları, kadının kendi içerisindeki arayışının simgesi olarak yorumlayan Masur, lüksü her dokunuşta hissedeceğiniz bir tavrı destekliyordu.
 
Özgür Masur’un kemerle modernite kattığı silüetleri, ikili parçalarla destekleniyor. Çok dar ve çok büyük formların bir arada kullanımı ile yaratılan tezatlık, Özgür Masur’un imzasına dönüşen drape detaylar ve deneysel işleme teknikleriyle buluşturmuştu..
 
Kadına övgü niteliğindeki Ritüel Koleksiyonu, onu mücevhere dönüştürecek ışıltılı silüetleriyle her adımda iddiasını destekleyecek görünümlerden kaçınmıyordu.
 
image
 
DEFİLEDE ÜNLÜ BAYANLAR AKINI

Başalılı moda tasamıncısının her defilesinde olduğu gibi yine izdiham vardı.
Birbirinden ünlü isimler bu özel kolleksiyonu görebilmek için podyum kenarında yerlerini almışlardı.
Defileye katılanlar arasında; Burcu Esmersoy,Derin Mermerci, Gülşen, Şule Zorlu, Edwina Sponza, Yıldırım Mayruk, Hakan Yıldırım, Gülşah Alkoçlar, Aslışah Alkoçlar, Neslişah Alkoçlar, Bade İşçil, Nebahat Çehre, Funda Arar, Özge Ulusoy, Hazar Ergüçlü ve Hazal Kaya gibi isimler vardı.
 
image
 
ÖZGÜR MASUR'UN BAŞARILARLA DOLU MODA KARİYERİ 
 
Özgür Masur, 1979 yılında İstanbul'da doğdu. 2001 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Sanatları Bölümü Giyim Tasarımı dalından mezun oldu. Aynı sene LeShow Moscow'da "Geleceğin Tasarım Yıldızı" ödülüne layık görüldü. 2002 ile 2008 yılları arasında CPD Dusseldorf ve Pret-a-Porter Paris'e katıldı. Bu dönemde çok sayıda tekstil firması için “Koleksiyon Danışmanlığı” yaptı. 2008'de ilk koleksiyonunu Galata Moda Festivali'nde sergiledi. Aynı sene kendi ismini taşıyan markasını yarattı ve ilk showroom’unu açtı.
 
Magnum, L'Oreal Paris, Batik ve Zen Diamond’ın aralarında bulunduğu çeşitli markalarla iş birliği yaptı.
 
2009 senesinden beri Istanbul Fashion Week'te (IFW) güçlü bir duruş sergiliyen ve Avrupa ile Orta Doğu'da büyük bir başarı elde eden Masur, 2014 yılında Amerika'nın en büyük moda etkinliklerinden birisi olan Los Angeles Fashion Week'in kapanış defilesini gerçekleştirmek üzere davet edildi ve koleksiyonunu sundu.
 
Moda Tasarımcıları Derneği’nde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Masur, belirli zamanlarda Marmara Üniversitesi'nde tekstil ve moda tasarımı üzerine dersler ve workshop'lar vermekte.
 
Modernize edilmiş dikiş tekniklerinden faydalanan, yarattığı yeni formları çeşitli renkler ve el yapımı işlemelerle bir araya getiren Özgür Masur kreasyonları; zamansız ve sofistike siluetleri, oldukça feminen ve lüks kavramının altını çizen bir çizgide sunuyor.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR