Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MODA HAFTAMIZIN ARDINDAN
MODA HAFTAMIZIN ARDINDAN
Bu sezon Zorlu PSM’de gerçekleştirilen moda haftasında organizasyonun lokasyonundaki değişiklikten de kaynaklı bambaşka bir hava bambaşka bir enerji hissettim.
24 Ekim 2016, 14:50
 
MODA ŞÖLENİNDE NACAR VE AÇIKGÖZ İLE İDDİALI BAŞLANGIÇ
 
Bütün moda tutkunları gibi benimde büyük bir heyecanla beklediğim ve günler öncesinden kombinlerimin telaşına düşüren bir moda haftasını daha geride bıraktık.
 
Bu sezon Zorlu PSM’de gerçekleştirilen moda haftasında organizasyonun lokasyonundaki değişiklikten de kaynaklı bambaşka bir hava bambaşka bir enerji hissettim.  İlk günden son güne neredeyse bütün defilelerde bulunma şansım oldu. Dolayısıyla moda haftasının ve tüm kreasyonların kritiğini yapabildim. Tabi ki sadece bende derin iz bırakan tasarımcıların kreasyonları hakkında yazarak moda haftası yazı dizimi tamamlayacağım. 
 
image
 
İlk güne damgasını vuran isimlerden ilki bana göre kesinlikle İlkbahar-Yaz 2017 plaj kreasyonuyla Cihan Nacar oldu. Birbirinden cüretkar mayokiniler ve bikinilerle beni de tüm diğer izleyenler gibi büyüledi. Çizgili desenler ve asimetrik kesimlerle “Self-Reliance” temasını doğrularken, kullandığı renklerle de önümüzdeki yazın trendlerini vurguluyordu. 
 
image
 
Siyah, beyaz ve sarı renklerin birlikte kullanıldığı, kaz ayağı desenli düşük omuz bikiniler, transparan ve derin dekolteli mayokiniler, straplez bikiniler, crop-top üstler ve yine transparan pareolarl ile önümüzdeki yaz kızgın kumlardan serin sulara atlayacağız gibi görünüyor.
         image
 
Sahil de geçen güzel bir günün ardından Bodrum ve Çeşme gecelerine nasıl geçiş yapacağız sorusunu sorarsak eğer o noktada da Derya Açıkgöz’ün minimal İlkbahar-Yaz kreasyonu devreye girecek. Tek kelimeyle harika değil miydi? Hayatımda ilk kez pembe ve kırmızının bir arada kullanıldığını gördüğümde hoşuma gitti (bu iki rengin birlikte kullanımına olan önyargımı resmen kırdım!) ve feminen kesimlere düşkün olmama rağmen Derya Açıkgözün güçlü maskülen kadınlarına aşık oldum. 
 
image
 
Beyaz’ın her zaman çok cesaret gerektiren bir renk olduğunu düşünmüşümdür. Çünkü tüm ayrıntıları gözler önüne serer. Turuncu için ise çok sevilen ve tercih edilen bir renk olmadığından kullanımı riskli diyebiliriz. Ama her iki seride de gücü simgeleyen vatkalı ceketler, 2017 İlkbahar-Yaz ‘a özel boru kesim kollar ve yüksel bel carrot pantalonlar harmoniyi başarıyla yakalamıştı. 
 
image
 
2017 trendleri içinde olmayan ama kreasyona çok güzel uyum sağlayan püsküllü etek ve elbiseler ise bir diğer ayrıntı. Beni tam da 1920’ler üzerinde çalışmalar yaparken sardı sarmaladı.  Korseli bel çizgileri ile birlikte geneli maskülen ve minimal bir hava yayan kreasyonun içerisine tam da kararınca bir feminenlik katmıştı. 
 
               image
 
Kreasyonun trendlere olan bağlılığını desenlerden uzak kalarak korumuş olmasının başarısında büyük bir etken olduğuna inandığımı belirterek ilk gün yorumlarımı burada bitiriyorum  
Yazar       :    Funja  TÜRK    www.funjaturk.com
Fotoğrafçı :   Cansın Soyer    www.cansinsoyer.com
 
Şeffaf Gazete.com
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR