Güzel ülkemiz için yazıyoruz - İSTİKLAL CADDESİ VE GÜÇLÜ KADIN MODASI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/30258/istiklal-caddesi-ve-guclu-kadin-modasi

 

İSTİKLAL CADDESİ VE GÜÇLÜ KADIN MODASI
İSTİKLAL CADDESİ VE GÜÇLÜ KADIN MODASI
Başarılı moda tasarımcısı Mehtap Elaidi, 2017/18 Sonbahar-Kış koleksiyonunda İstiklal Caddesi'nden ve güçlü kadınlarından etkilenip ilham almış ve podyuma çok özel bir moda show olarak taşımış.
26 Mart 2017, 12:41

 

 

Türk modasının güçlü tasarımcılarından Mehtap Elaidi Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul 2017/18 Sonbahar-Kış sezonu kapsamında çok özel bir sunuma imza attı.

 

Mehtap Elaidi  2017/18 Sonbahar-Kış koleksiyonunda Türkiye'nin ilk kadın stüdyo fotoğrafçısı Maryam Şahinyan'ın çektiği fotoğraflardan, hayat hikayesinden, Türkiye'nin 50'lerden 90'ların sonuna uzanan moda anlayışından ilham aldı. 

 

image

 

  Mehtap Elaidi  2017/18 Sonbahar-Kış koleksiyonunda Türkiye'nin 50'lerden 90'ların sonuna uzanan moda anlayışından, İstiklal Caddesi'nden ve güçlü kadınlarından etkileniyor. Hayata bir oyuncu değil izleyici olarak bakan kadınlara "Kendi hayatınızı yazın, oynayın, yönetin. Hayata katılın." mesajını veren koleksiyon, Maryam Şahinyan’ın 50 senelik kariyerinde arkasında bıraktıklarından, ailesi için yaptığı seçimin meyvesi olan stüdyo fotoğraflarından izler taşıyor.

image

Elaidi’nin koleksiyonunda detaylarda kendini gösteren volanlar, deneysel kuplar ve asimetrik kesimlerle birleşiyor. Kendi hayatını yazan, oynayan, yöneten kadınlar için koleksiyonda iç içe geçen, üst üste binen detaylar ile etekler pantolonlardan, elbiseler ceketlerden kesilip aplike edilmiş parçalardan oluşuyor. Romantizmin ana dili tüller, başka bir dilde kuvvetli bir kadının altını çiziyor. Siluetlerin üstünden akan elbiseler, her giyene alan bırakacak şekilde serbest bırakılıyor ve kadının güçlü simgelerinden çiçek, yeni bir anlatımla tasarlanıp fırça darbeleriyle kumaşlara aktarılıyor.

 

Mavi, siyah, beyaz, bordo, lame ve antrasitin çeşitli tonları bazen desenlerde bazen blok renk olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bu geçmişin romantizminden ise gümüş scuba kumaşlar ile sıyrılan koleksiyonda yünlü keçe kumaşlar ve kadifeler Elaidi’nin olmazsa olmazı beyaz poplinlere eşlik edip detaylarda deri ile bir araya geliyor. Kroşe detaylarla, desenlerde kullanılan çiçekler, üç boyuta taşınarak, hem aplike, hem de kemer ve broş şeklinde, aksesuarlar olarak karşımıza çıkıyor.

 

image

 

Ayakkabılar İnci imzasını taşıyor.

 

Sunumda koleksiyonu fotoğraflayan Erdem Akkaya’ya, “Dalgana bak” müzik grubundan Ozan Turan, Metin Kesik ve Serhat Pekereşlik ediyor. Saç tasarımı Makas ekibine, makyaj ise NARS Cosmetics’in profesyonellerine ait. Sunumda misafirlere eşlik eden gazete tasarımı basako graphics’e, leziz kahveler ise Nespresso’ya ait.

 

Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) başkanı Mehtap Elaidi, 2003’ten beri uluslararası moda fuarlarına katılıyor. Büyük ilgi gören koleksiyonları Türkiye’de kendi mağazası dışında Brandroom, Gizia Gate, Midnight Express ve Wepublic’te, dünyada ise İtalya, Fransa, İspanya, Lübnan, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan, Çin ve Japonya gibi 19 ülkede, 50 ayrı noktada satışa sunuluyor.

 

Şeffaf Gazete.com