Güzel ülkemiz için yazıyoruz - MURAT AYTULUM'DAN MODA ŞÖLENİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/30294/murat-aytulumdan-moda-soleni

 

MURAT AYTULUM'DAN MODA ŞÖLENİ
MURAT AYTULUM'DAN MODA ŞÖLENİ
Murat Aytulum, Ne olursan ol yine gel, hepimiz birlikte barış içinde yaşayalım dedi.Son yıllarda ülke olarak çok zor zamanlar geçirdik. Bu şekilde barışçıl bir defilenin gerçekleştirilmesi beni çok mutlu etti.
28 Mart 2017, 19:33
 
Moda Haftası’nda Murat Aytulum Şöleni 
 
Bugün, Murat Aytulum’un defilesini yazmak için bilgisayar başına oturduğumda internette gördüklerim adına çok üzüldüm. İnsan bedenine, özellikle kadın bedenine bu kadar korkuyla yaklaşmaya hala anlam veremiyorum. Murat Aytulum’un daha önceki koleksiyonlarını görenler kendisinin deri üzerine ilerlediğini ve yazıldığı gibi toplumsal olaylardan esinlendiğini gayet iyi biliyordur. Son yıllarda ülke olarak çok zor zamanlar geçirdik. Bu şekilde barışçıl bir defilenin gerçekleştirilmesi beni çok mutlu etti. 
 
       image
 
Defilenin başında üç dinden ilahilerin arya olarak okunması çok güzel bir giriş mesajıydı. Daha tasarımları podyuma çıkmadan, hepimizi kucakladı sevgili Murat Aytulum. Ne olursan ol yine gel, hepimiz birlikte barış içinde yaşayalım dedi. Her kimsen defileme hoşgeldin demek istedi.  Kendi adıma defileden aldığım mesaj buydu ve bu kadar güzel bir yaklaşımın bu şekilde algılanması beni çok üzdü.
 
  image
  
Murat Aytulum koleksiyonuna “Paradoksal Senfoni” adını vermiş. Paradoks ve senfoni kelimeleri, bir araya geldiklerinde çelişkili görünen ya da birbirine zıt olan şeylerin bir arada sergilediği uyum anlamını vermektedir. Bu durumda koleksiyonun ismi de amacını gayet güzel yansıtmaktadır şeklinde düşünebiliriz bence. 
 
image
 
Koleksiyona dönersek eğer; siyah ve yer yer pembe tonların hakim olduğu koleksiyonda, şortlar ve kloş etekler, işlemeli deri bluzlar ile kombinlenmişti. Asimetrik kesim ya da geometrik desenli ceketler ise bu kombinlerin tamamlayıcı parçalarıydı.
  
Koleksiyonda yer alan bol kesim elbiseler ve spor deri ceketler ayrıca hoşuma gitti. Hem gece dışarı çıkarken hem haftasonları kotun üzerine rahatlıkla giyilebilecek, bir kadının dolabında mutlaka olması gereken deri ceketler tasarlamış Aytulum. 
 
      image
 
 
Altın rengi ile siyah ve toz pembe tonlarının oluşturduğu harmoninin içerisinde ışıldayan tek parça Şebnem Scheffer’ın taşıdığı siyah çizgileri olan elbiseydi. Göğüs ve yaka detayları elbise ile son derece uyum içerisindeydi. En beğendiğim tasarım olduğunu söyleyebilirim. 
 
image
 
Aytulum’un sonbahar kış koleksiyonunu çok başarılı bulduğumu ve moda haftası için güzel bir kapanış olduğunu söyleyerek yazımı bitiriyorum.
 
Yazar: Funja Türk    /   Fotoğraflar: Mustafa Sönmez
 
Şeffaf Gazete.com