Güzel ülkemiz için yazıyoruz - GENÇ MODACILAR KARNAVAL'DA YARIŞTI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/30391/genc-modacilar-karnavalda-yaristi-

 

GENÇ MODACILAR KARNAVAL'DA YARIŞTI
GENÇ MODACILAR KARNAVAL'DA YARIŞTI
Bu yıl 5’nci kez düzenlenen “Portakal Çiçeği Karnavalı”nda “Kostüm Tasarım Yarışması” her yıl olduğu gibi yine büyük heyecana sahne oldu.Başkanlığını kendisi de bir Adanalı olan stil ve kreatif direktörü Ümit Temurçin'in üstlendiği Jüride ünlü moda simaları yer aldı.
11 Nisan 2017, 22:06
 
 
Türkiye'deki karnavalar arasında yıldızı parlayan '' Adana Portakal Çiçeği Karnavalı '' kapsamında moda tasarım yarışması '' genç moda tasarımcısı '' adaylarına , kendilerini gösterme fırsatı verdi.
 
Bu yıl 5’nci kez düzenlenen “Portakal Çiçeği Karnavalı”nda “Kostüm Tasarım Yarışması” her yıl olduğu gibi yine büyük heyecana sahne oldu.Gecenin sunuculuğunu Yeliz Doğramacılar yaptı
 
image
 
 '' Moda Tasarım Yarışması ''  Koordinatörlüğünü üstlenen Moda tasarımcısı ve Blogger  Ümit Temurçin genç yetenekleri podyuma taşıdı.
 
Kostüm Tasarım Yarışması için Türk modasının  önemli tasarımcılarından Çiğdem Akın,Cihan Nacar ve ünlü Blogger Duygu Şenyürek gibi isimler Adana'ya gelip jüri koltuğunda genç modacıların yaratıcılıklarını değerlendirdiler.
 
Fütüristik moda anlayışıyla karnavalın ruhunu yansıtan kostümlerin yer aldığı yarışma, renkli görüntülere sahne oldu.
 
Karnaval ruhunu yansıtan, turuncu, yeşil, sarı ve beyaz tonlarda hazırlanan kostüm tasarımlarından dereceye giren ve finale kalanlar gala gecesindeki defileyle Adanalı modaseverlerin karşısına çıktılar.Birbirinden ilginç ve renkli tasarımların sergilendiği defile davetli moda severlerden tam not aldı.
 
image
 
Başkanlığını kendisi de bir Adanalı olan stil ve kreatif direktörü Ümit Temurçin'in üstlendiği Jüride Çiğdem Akın, Cihan Nacar, Muammer Kapucuoğlu, Duygu Şenyürek, Engin Alpat, Nazi Sezgek ve Tanzer Gözek'ten oluşan jüri tarafından belirlenip finale kalan 10 kostüm, defilede sergilendi.
 
Dereceye giren yarışmacılar  10 bin lira para ödülü , Paris'te moda fuarı gezisi, İstanbul Moda Akademisi'nde eğitim fırsatı yakaladılar.
 
Yarışmada, Adana'dan Cemre Yiğitşahin'in tasarladığı kostüm birinciliği kazandı,
Oğuz Şahin ikinciliği, Ezgi Gülmen de üçüncülüğü elde eden yarışmacılar oldu.Birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncü de 2 bin lira para ödülünün yanı sıra çeşitli ödüller verildi.
 
                 image
 
             '' Moda'' Adana'da Ümit Temurçin ile yükselişe geçiyor 
 
Tüm Çukurova'da ses getiren Karnaval, portakal bahçelerindeki ağaçlardan yayılan büyülü kokunun tüm şehri sarmasıyla birlikte, Adana’nın cadde ve sokaklarında eğlenceli etkinliklerle kültürel ve sanatsal aktivitelerin yapıldığı bir platforma dönüşmüştü.
 
Bir Adanalı olarak ben de karnaval kapsamında gerçekleştirilen “Kostüm Tasarım Yarışması”nın moda koordinatörlüğünü yapmaktan sonsuz mutluluk duyuyorum.
Bu yıl, geniş çaplı duyurular sonrası Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce başvuru almak bizi çok mutlu etti. 
 
image
 
Karnaval kapsamında modayı, kültür ve sanatla buluşturmak ve genç tasarımcılara yol açmak, fırsatlar sunmak adına çok güzel bir projeye önderlik ettiğimizi düşünüyorum. Her yıl “Kostüm Tasarım” çıtasını bir üst seviyeye taşımak adına bize destek olan karnavalımızın fikir babası Ali Haydar Bozkurt ve Portakal Çiçeği Karnavalı Komite Başkanı İlhami Günsel’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
 
Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Kostüm Tasarım Yarışması’nın teması “Fütürizm”di. Dereceye giren tasarımcı arkadaşlarımıza eğitim ve iş olanakları sunarak başarılarını taçlandırıyoruz.
 
image
Adana'da daha fazla moda organizasyonu yapılmalı.
 
Başkanlığını yaptığım jüride yer alan ve genç tasarımcılara destek veren isimler arasında bu yıl, moda tasarımcıları Çiğdem Akın, Cihan Nacar, Klass Magazin Genel Yayın Yönetmeni Muammer Kapucuoğlu, fenomen moda blog yazarı Duygu Genç Şenyürek vardı onlarada bu desteklerinden dolayı çok teşekür ediyorum.
 
Türkiye’nin çeşitli illerinden yapılan yüzlerce başvuru arasından ilk 10’a kalmayı başaran genç yeteneklerin isimlerini sizlerle paylaşmaktan da mutluluk duyuyorum. 
 
Umarım  yarışmacı arkadaşların arasında moda dünyasında kendilerine yer bulacak isimler vardır, ben onlarında bu çalışmalarından dolayı kutlarım .
 
image
 
Büşra Bayram (Bursa), Cemre Yiğit Şahin (Mersin), Esra Hilal Nur Bulut (Ordu), Ezgi Gülmen (İstanbul), Gül Pırlak (Mersin), Kübra Sincan (Adana), Merve Derya (Adana), Oğuz Şahin (İstanbul), Seda Sibel Eroğuz (İstanbul), Tuğçe Yıldırım (İstanbul) moda dünyasına giden yolunuz açık olsun
 
Şeffaf Gazete.com