Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DERİ MODASI İÇİN TAZE BAŞLANGIÇ
DERİ MODASI İÇİN TAZE BAŞLANGIÇ
7. Kez düzenlenen “Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nda en iyi gerçek deri propagandasını tasarımcı Fırat Karapınar ve deri mühendisi Selin Yılmaz’dan oluşan takım“Kitle ve Fikir Yağmuru” adlı teması ile yaptı ve şampiyon oldu.
13 Ekim 2017, 21:46

Deri’n fikirlerin şampiyonu Fırat Karapınar Selin Yılmaz ikilisi oldu

 

Türk deri sektöründe tasarım ve üretim kalitesini geliştirmek, ihracatta katma değerli ürün payını arttırmak amacıyla Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 7. Kez düzenlenen “Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nda en iyi gerçek deri propagandasını tasarımcı Fırat Karapınar ve deri mühendisi Selin Yılmaz’dan oluşan takım“Kitle ve Fikir Yağmuru” adlı teması ile yaptı ve şampiyon oldu.

 

image

 

Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nın Final Defilesi, 360 İzmir Hilton Garden Inn’de gerçekleşti.

 

Ege Bölgesi’nin en güçlü Deri Kimyasal firması Turkuaz Kimya’nın ana sponsor olarak güç verdiği 7. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nın final defilesinin kareografisini ise; Duman Ajans, Serkan-Gökhan Duman üstlendi.

 

image

 

Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nın ikinciliğini; “Athena” adlı temalarıyla tasarımcı Özgün İnceoğlu ve deri mühendisi Tuba Dilber kazanırken, üçücülüğü ise tasarımcı Kübra Çiçekvederi mühendisi Hakan Deniz “Me” adlı teması ile elde etti.

 

VII. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nın şampiyonu Fırat Karapınar ve Selin Yılmaz’a birincilik ödülünü Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar takdim etti.

 

image

 

“Athena” temasıyla ikinci olan Özgün İnceoğlu ve Tuba Dilber’den oluşan takım ise ödüllerini TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert ve EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler’in elinden aldı.

 

Deri’n Fikirler Deri Tasarım Yarışması’nda üçüncü olan Kübra Çiçek ve Hakan Deniz ödüllerini İzmir Emniyet Genel Müdürü Hüseyin Aşkın ve Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık verdi.

 

image

 

Jüride ünlü isimler yer aldı

 

7. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda finalistlerin tasarımlarını birbirinden ünlü isimlerin oluşturduğu jüri değerlendirdi. Jüri Başkanlığı’nı Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar yaparken, jüride; Moda Tasarımcısı Atıl Kutoğlu, Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Matraş, Moda Tasarımcısı Hatice Gökçe, Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Musa Evin, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Şenocak, İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Eyüp Sevimli, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ruken Mızraklı, Derimod Başkan Vekili Sedef Orman, Moda Tasarımcısı Siren Ertan, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu ve Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Erman yer aldı.

 

image

 

Gerçek derinin tercih edilmesini istiyoruz

 

Final Defilesinde konuşan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, Tasarımcıların son dönemde sentetik ve doğal liflere yöneldiğini gözlemlediklerini, derinin bir propagandaya ihtiyacı olduğunu düşündükleri için bu yılki yarışmanın ana temasını “Propaganda” olarak belirlediklerini kaydetti. Galiko, “Sentetik ve doğal lifler yerine gerçek derinin tercih edilmesi sağlık açısından da önemli. Tasarımcıların deriyle buluşmasını istiyoruz” dedi.

 

image

 

Tekstil-moda tasarım bölümlerinde okuyan üniversite öğrencileri ya da mezunlarıyla, deri mühendisliği eğitimi alan üniversite öğrencilerinden ya da mezunlarından oluşan takımların yarıştığı Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nın modeli itibariyle dünya genelinde bir ilk olduğu bilgisini paylaşan Galiko şöyle devam etti; “Türkiye’nin deri ve deri mamulleri ihracatında kilogram fiyatı 11 dolar seviyesinde. Deri ve deri ürünlerinde İtalya’nın ortalama ihraç fiyatı ise; 63 dolara ulaşıyor. Biz de daha katma değerli üretim ve ihracat yapmak için alınterinden çok, akılterine ihtiyacımız var. Tasarım, İnovasyon, Markalaşma ve Ar-Ge’ye yapılacak yatırımlarla bugün 1.5 milyar dolar seviyesinde olan deri ve deri mamulleri ihracatımızı 5.2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışmasını bu yolda önemli bir kavşak olarak nitelendiriyoruz.”

 

image

 

Dereceye girenler ödüle doydu

 

“VII. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışmasını’nı kazanan Fırat Karapınar ve Selin Yılmaz 10 bin TL para ödülünün sahibi olurken, ikinici olan Özgün İnceoğlu ve Tuba Dilber 6 bin TL ve üçüncü olan Kübra Çiçek ve HakanDeniz 4 bin TL para ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren tasarımcılardan birisi Ekonomi Bakanlığı’nın değerlendirmesi sonrasında yurtdışında eğitim hakkına sahip olacak. Dereye giren deri mühendisleri ise sektörünün öncü firmalarında staj yapma fırsatına kavuştu.

 

image

 

Hilton Garden Inn 360 İzmir’de gerçekleştirilen final defilesi sonrasında konuklar Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması sponsoru Turkuaz Kimya tarafından düzenlenen After Party’de neşeli anlar geçirdi.

 

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR