Güzel ülkemiz için yazıyoruz - TASARIM TOMTOM SOKAKTA CANLANIYOR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/31340/tasarim-tomtom-sokakta-canlaniyor

 

TASARIM TOMTOM SOKAKTA CANLANIYOR
TASARIM TOMTOM SOKAKTA CANLANIYOR
Tasarımın zengin ve renkli dünyası ile yenileniyor. "Tasarım Tomtom Sokakta" etkinliği, Türkiye’nin Ödeme Yöntemi Troy’un ana sponsorluğunda sanat, tasarım ve alışverişi “Kendini İzle” temasıyla buluşturmak üzere açıldı.
21 Ekim 2017, 09:42
 
100 Tasarımcı, 50 Sanatçı, 50 Konuşmacı İstanbul’un Yeni Tasarım Mahallesi Beyoğlu TomTom sokak’ta
 
Kendine özgü dokusuyla sokağın enerjisinden ilham alan ve kültürle yoğrulan İstanbul’un en özel bölgelerinden biri olan Tomtom Mahallesi, “Tasarım Tomtom Sokakta" etkinliği ile renkleniyor.
 
100 tasarımcı, 50 sanatçı, 50 konuşmacı, 5 mekan ile 26 atölye, söyleşi ve canlı performansların gerçekleşeceği etkinliğin açılışı Tomtom Design Management İcra Kurulu üyeleri Hakan Kodal, Bahar Korçan, Serra Arıkök, Ayşegül Temel ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katılımı ile gerçekleşti.
 
image
 
Tomtom Mahallesi’nin sanatsal dönüşümüne katkı sağlayacak yepyeni bir bir proje olan Tomtom Designhood ve Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi Han Tümertekin’in avlulu ve sıradışı mimarisi ile mahalleye imza atacak projesinin tanıtımı da yapıldı. 
 
Tomtom Design Management İcra Kurulu üyeleri Hakan Kodal, Bahar Korçan, Serra Arıkök ve Ayşegül Temel ile birlikte Krea Sirius Gayrimenkul ortakları Ecmel Ayral ve Zafer Ergüven’in de ev sahipliğinde gerçekleşiyor..
 
image
 
TASARIM SANAT VE MÜZİK BİRARADA
 
Tomtom Design Management İcra Kurulu üyelerinden Hakan Kodal: “Bu projeye başlarken İstanbul neden bir Milano, bir Londra olmasın düşüncesiyle, tasarım dünyasına yön verecek bir etkinliğe ihtiyacı olduğunu düşünmüştük. Moda ve lüks segment çok kolay olmasa da tasarım ve tasarımın dokunduğu diğer tüm alanlarda yapılabilecek birçok proje vardı. Bunları hayata geçirirken kapalı kapılar ardında, fuarlarla değil, direkt sokağa inerek, tasarımı sokağın dokusuyla ziyaretçisine sevdirecek bir etkinlik ile yapmayı hedeflemiştik. Daha önce gerçekleşen ilk iki etkinlikte de gördüğümüz ilgi ve katılımcıların geri dönüşümünden aldığımız yorumlardan gördük ki markalarla, genç tasarımcıları bir araya getirecek, tasarımı sanatla, müzikle, farklı alanlarla buluşturacak bir etkinlik kazandırdık Beyoğlu’na, İstanbul’a” dedi.
 
image
 
TOMTOM KIRMIZI ÖZEL BİR ÇALIŞMA
 
Etkinlik için özel olarak düzenlenen ve küratörlüğünü Bahar Korçan’ın yaptığı Tomtom Kırmızı'daki çalışma ile ilgili olarak Korçan: “Bölgeye, bu bölgede yaşayanlara, ziyaretçilere ve katılımcılara söyleyecek hep bir şiirimiz oldu. Onun için başladığımızdan beri bir konseptle çıktık. Garaj binasını hep bu konsepte göre giydirdik, enstalasyonunu yaptık. Bu kez ‘Kendini İzle’ temasıyla bir çalışma yaptık. Tomtom Kırmızı sergi alanında İrfan Önürmen, Barış Sarıbaş, Çağla Mısırlı, Alev Gözonar, Buğra Erol, Dicle Çiftçi, Alev Araslı; Sevil Dolmacı Art Cosultancy sanatçılarından Alea Pınar Du Pre, Elif Tutka, Yusuf Aygeç, Nurdan Likos; Art On Galery Sanatçılarından Olcay Kuş, Erman Özbaşaran, Ahmet Çerkez, Olgu Ülkenciler gibi 50’nin üzerinde sanatçının eserleri yer alıyor” diye belirtti.
 
image
 
HAYATIN HER ALANINDA YENİLİĞİN PEŞİNDEN KOŞMAK
 
Tomtom Mahallesi'ndeki etkinliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan: “Türkiye özgün tasarımlar ve üretimlerle çalışmalarıyla ses getiriyor. İşte Tomtom Sokak’ta yapılan bu organizasyonun temelinde yaratıcılık var, inovasyon var. Yeni işleri ortaya koyma var. Türkiye’nin ihtiyacı bu... Hayatın her alanında yeniliğin peşinden koşmak ve yaratıcılığı geliştirmeye gayret etmeli. İddialı olduğumuz konular sizin de bildiğiniz gibi tekstil, moda... Tasarımcılarımız da yaptığı işlerle oldukça iddialılar.
 
image
 
Geleneksel olarak gerçekleştirilen bu etkinliğe destek olmaktan çok mutluyuz.
 
Tomtom Sokak'ın çevresinde bulunan tasarımcıların bir araya gelmesiyle başarılı bir iş ortaya koydukları için başta Hakan Kodal, Bahar Korçan, Serra Arıkök ve Ayşegül Temel başta olmak üzere tüm tasarımcılara ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
 
Tomtom Designhood ilgili olarak Genel Koordinatörü Ayşegül Temel: “Tomtom Designhood tüm mahallenin dönüşümünün tarifi... Tomtom Mahallesi’ndeki bu dönüşüm çalışması imza attığımız en özgün proje olacak. Tomtom Mahallesi karakteristik yapısı içinde Tomtom Gardens, Tomtom Corners ve Tomtom Kırmızı projeleri bir yaşam tarifi yapıyor. Tomtom Kırmızı’da yılın tamamına yayılan, 12 ay farklı temalarda etkinlikler yapılacak. Mayıs 2018’de tamamen hizmete girecek Tomtom Kırmızı, Kasım itibariyle belli projelere ev sahipliği yapmaya başlayacak. Bu proje ile burada oturmak, yatırım yapmak, mağaza açmak ve etkinlik yapmak isteyenlere kapımız açık” diye belirtti.
 
Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markalarının da Tasarım Tomtom Sokakta’ya özel projeleri ile etkinliğe katılıyor.
 
H&M x Erdem dünyası teaser ile sürpriz bir deneyim sunacak, Vakkorama Gadget Shop, Vespa Green Box, İnci Tasarım Tomtom Sokakta özel koleksiyonu, Divarese 50’ler gibi ünlü markalar özel projeler ile yer alıyor.
 
ÜCRETSİZ ATÖLYE ÇALIŞMALARI GENÇLERE BÜYÜK FIRSAT 
 
Atölye çalışmalarında Levent Erden, Ömer Madra, Özlem İkiışık Barutçu, Sare Palaska, Cem Talu, Hande Akın, Özlem Gürses, Şah Yaycı, Ecmel Ayral, Başak Pelister ve Günseli Kato’nun aralarında yer aldığı isimler konuşma yapacak.
 
image
 
ÖZEL LEZZETLER TOMTOM SOKAK'TA
 
Bu yıl stant ve sokak içi yerleşimlerinde özel yeme-içme markalarına da ev sahipliği yaptığını söyleyen Serra Arıkök: “Tasarım Tomtom Sokakta, Gurme Lezzetler Tomtom Sokak’ta ile birbirinden özel lezzetler de sunuyor. Tomtom Kaptan Sokak boyunca el arabalarında harika yiyecek ve içecekler ziyaretçileri bekleyecek. Sokakta hiç beklenmedik bir anda müzik başlayabilir ya da bir pandomim sanatçısının gösterisine rastlayabilirler. Kısaca sokakta yeme içme, müzik ve sokak canlı performansları ile her dakikası dolu bir organizasyon sizleri bekliyor” dedi.
 
Tomtom Gardens, Tomtom Kırmızı ve Tomtom Corners’ı kapsayan ve uluslararası arenada tanınan bir tasarım mahallesi olma yolunda ilerleyen Tomtom Designhood’da yılın 12 ayında farklı temalarda etkinliklere ev sahibi olacak.
 
 Merve Tosuncuk
Şeffaf Gazete.com