Güzel ülkemiz için yazıyoruz - HATİCE GÖKÇE İLE DOKU VE RENK CÜMBÜŞÜ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/32253/hatice-gokce-ile-doku-ve-renk-cumbusu

 

HATİCE GÖKÇE İLE DOKU VE RENK CÜMBÜŞÜ
HATİCE GÖKÇE İLE DOKU VE RENK CÜMBÜŞÜ
Hatice Gökçe yönetiminde gerçekleştirilecek olan Dokular ve Renklerle Tasarım Atölyesi, katılımcılarına malzeme ve form ilişkisine odaklanarak benzersiz bir tasarım süreci deneyimleme fırsatı sunacak
2 Mart 2018, 19:19
 
 
Hatice Gökçe ile Yenilikçi Doku ve Renkleri Tasarımla Buluşturan Atölye!
 
Yüksek kaliteli, botanik selüloz elyaf alanında inovasyonlarıyla öne çıkan Lenzing, Première Vision İstanbul Fuarı ziyaretçilerine özel bir workshop düzenliyor. 8 Mart Perşembe günü yapılacak Dokular ve Renklerle Tasarım Atölyesi’nde katılımcılar,  tasarımcı Hatice Gökçe ile Lenzing’in farklı doku ve renklerdeki doğal elyaflarını içeren kumaşlarla kolaj tekniğini deneyimleyerek kıyafet tasarlayacaklar.
 
Çevreye duyarlı selülozik elyaf üretiminde uzman Lenzing, 7-9 Mart tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Première Vision İstanbul Fuarı kapsamında tekstil, doku, kumaş, form ve tasarımı buluşturacak özel bir atölye çalışması düzenliyor. İstanbul Modern tarafından hazırlanan ve tasarımcı Hatice Gökçe yönetiminde gerçekleştirilecek olan Dokular ve Renklerle Tasarım Atölyesi, katılımcılarına malzeme ve form ilişkisine odaklanarak benzersiz bir tasarım süreci deneyimleme fırsatı sunacak. 8 Mart Perşembe günü saat 14.00’te başlayacak olan atölye, 30 kişilik bir kontenjana sahip.
 
image
 
Hatice Gökçe ile Renk ve Dokular Arasında Bir Yolculuk
 
Dünyanın en önemli tekstil ve moda organizasyonlarından Première Vision İstanbul kapsamında Motivasyonel Sanat Atölyeleri alanında yapılacak olan atölye çalışmasında katılımcılar, tasarımcı Hatice Gökçe'nin onlar için hazırladığı model çizimlerinin üzerine kolaj tekniği uygulayacaklar.
 
Daha kalıcı bir yumuşaklık sunan TENCEL™ Modal, ciltte nazik bir dokunma hissi ile pürüzsüz kumaşlar elde edebildiğiniz TENCEL™ Liyosel ve sürdürülebilir viskona yeni bir standart getiren LENZING™ ECOVERO™ botanik elyaflar içeren kumaşları kesip yeni biçimler tasarlayacak olan katılımcılar, malzeme ve formla şekillenen uyumu hayal güçlerini kullanarak tasarıma aktarma fırsatını bulacak.
 
image
 
Yenilikçi kumaş ve malzeme dokularıyla oynamayı seven bir tasarımcı:        Hatice Gökçe
 
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra aynı yıl kendi ismini taşıyan atölyesini kuran Hatice Gökçe yaptığı işlerde deneysellikten hiçbir zaman vazgeçmiyor. Tasarımlarında yenilikçi kumaş dokuları ile oynamayı seven tasarımcı, Türkiye’de sofistike erkek giyimi dendiğinde ilk akla gelen isimlerden biri.  Farklı toplumsal ve kişisel olgular ile nesneleri kıyafetlerinde cisimleştirerek bir araya getirmeyi hedefleyen tasarımcının Unique Design’dan, En İyi Tasarım’a kadar çeşitli ülkelerden aldığı pek çok ödülü bulunuyor.
 
Şeffaf Gazete.com