Güzel ülkemiz için yazıyoruz - PACO İLE YENİDEN Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/32287/paco-ile-yeniden

 

PACO İLE YENİDEN
PACO İLE YENİDEN
İlk kurulduğundan beri yeni materyallere dayanan, bir gelecek vizyonuna dayanan Paco Rabanne moda evi, bu koleksiyonuyla markanın DNA'sına duyduğu saygıyı gözler önüne serdi.
8 Mart 2018, 16:11
 
İşte markanın DNA’sına saygı duymak budur.
 
İlk kurulduğundan beri Paco Rabanne moda evi, yeni materyallere dayanan, bir gelecek vizyonuna dayalıydı. O zamanlar gelecek hayal edilebilecek en havalı şeydi.
 
Julien Dossena geçtiğimiz hafta Grand Palais’de gerçekleştirdiği optimist, cesur ve ses getiren koleksiyonu ile moda evinin bu özelliğine saygı duyduğunu gösterdi.
 
image
 
Başlangıç noktası moda evinin kurucusu Paco Rabanne’ın ellerinde tokmak ve keski tuttuğu ve dev bir sac levhadan, çelik parçalarını söktüğü olağanüstü bir fotoğrafı oldu. Sac levhadan çıkan parçalar ise yanındaki bir prova mankeni üzerinde sergilenen alacalı çelik kokteyl elbisesine dönüştürülmüştü.
 
Dossena sahne arkasında yaptığı açıklamada Rabanne’ın hem zanaatkar hem de tasarımcı olmasını takdir ettiğini. Tasarımcının giysi yaratmaktan, modayı kendi elleriyle yeniden yorumlamaktan mutluluk duyduğunu bundan dolayı Paco Rabanne’ı günümüz materyalleri ile yeniden ortaya koymayı istediğini ifade etti.
 
Dolayısıyla ağır çelik yerine, metal payetler, pullar; parlak altın rengi plastik diskler slip elbiseler ve transparan plastikten tank ve kokteyl elbiseler göz önüne çıkıyordu. Sallantılı ve şıkırtılı kast Grand Palais’de fiyakalı bir şekilde yürüdü.
 
Modellerin giysilerinden oldukça keyif aldığı ve dekolteli olmasına rağmen güçlendirici bir hava kattığı görülüyordu.
image
 
D.W. Moffett’in kızı Lily Stewart’ın giydiği açılışı yapan, zincir zırhtan elbise, siyah t-shirt üzerinde olağanüstü bir çekiciliğe sahipti. Nilaya Bal ise havalı bir trençkot ile karşımıza çıktı.
 
Dossena yaptığı açıklamada giysilerinde şık ve kıymetli bir görünüm sunmayı istediğini ama bunu yaparken de kendi materyallerini klasik bir gardırop ile birleştirmeyi istediğini ifade etti.
 
Kobalt rengi pullu kokteyl elbise üzerinde yapay kürkten bolerolar, bej rengi baklava desenli ve metal halkalarla bezeli süveter göze çarpan parçalar oldu.
 
Dolayısıyla tüm bu parçaların markanın kurucusunu anarken, genç ve modern bir görünüm sunmayı başaran, işini bilen, bir tasarımcının eseri olduğunu söylemek yerinde olacaktır.
 
Hazırlayan Godfrey Deeny
Çeviren Gözde Meriç