Güzel ülkemiz için yazıyoruz - MODA HAFTASININ ARDINDAN Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/32405/moda-haftasinin-ardindan

 

MODA HAFTASININ ARDINDAN
MODA HAFTASININ ARDINDAN
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul Sonbahar 2018 sezonu 26-30 Mart tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirildi.
15 Nisan 2018, 19:50
 
 
MERCEDES-BENZ FASHION WEEK ISTANBUL SONA ERDİ
 
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul Sonbahar 2018 sezonu 26-30 Mart tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirildi. Moda dünyasının tüm önemli aktörleri tarafından heyecanla beklenen etkinlik kapsamında moda endüstrisinin oyuncuları defile ve sunumlara katılıp, trendleri takip ederek, satın alma seçeneklerini değerlendirdiler
 
Sonbahar/Kış 2018 koleksiyonlarının sunumu dışında, marka ve tasarımcıların satış etkinliklerinden modayı farklı boyutlarıyla konu alan söyleşiler, paneller ve atölye çalışmaları açısından zengin bir programla on birinci sezona veda eden Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'dan satır başları:
 
Türkiye'nin en önemli moda etkinliği Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'un ilk sezonundan bugüne kesintisiz isim sponsoru olan Mercedes-Benz Türk, geride kalan 10 sezondan unutulmaz anları bir araya getiren çok özel bir koleksiyon kitabına imza attı. İsim sponsorluğunun ilk sezonunun gerçekleştiği Mart 2013'ten bugüne İstanbul'u alternatif bir moda başkenti olarak konumlandırma yolunda emin adımlarla ilerleyen Mercedes-Benz Türk, "Story of X Seasons" ile bugüne dek detaylı bir arşiv çalışması yapılmamış olan Türk moda tarihinin son 5 senesini bir kitapta toplayarak, endüstrinin ortak belleğine eşi benzeri görülmemiş bir armağan sundu. "Story of X Seasons" kitabını moda tutkunları hafta boyunca Mercedes-Benz Lounge'de kurulu olan köşede keşfetme şansı buldular.
 
image
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul açılışı, etkinlik resmi sponsorlarından Samsung ile bir işbirliği kapsamında gerçekleşti. "Portraits of Fashion Week reimagined and powered by Galaxy S9" etkinliği kapsamında ilk sezonundan bugüne Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'a emek veren Türk moda endüstrisinin farklı alanlarından isimler, yine sektörün duayen fotoğraf sanatçılarından Tamer Yılmaz tarafından Galaxy S9+ ile fotoğraflandı ve bu fotoğraflar ilk defa 26 Mart Pazartesi akşamı Zorlu PSM'de sergilendi.
 
image
 
Bu sezon basın mensupları ve influencer'lardan oluşan, aralarında Vogue Italia, vogue.com, GQ Spain, Forbes USA, Now Fashion, The Issue Magazine, Fashion Unfiltered, NOWFASHION gibi yayınların da bulunduğu 50 kişilik bir davetli topluluğu Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'u İstanbul'dan takip ettiler. Dünyaca ünlü sokak stili fotoğrafçısı, @le21eme Instagram hesabının kurucusu Adam Katz Sinding ve kendi ismini taşıyan Instagram hesabında fotoğraflarını paylaşan Lee Oliveria da hafta boyunca İstanbul sokak stilinin nabzını tuttular. Yabancı davetlilerin hafta boyunca paylaşımları sosyal medyada 1,5 milyondan fazla tekil kullanıcıya ulaştı. Etkinliği hafta boyunca takip eden Türk moda basını ve influencer'lar ise farklı etkinlikler ile haftayı zenginleştirdiler ve #mbfwi etiketinin sosyal medyanın en çok kullanılan etiketlerinden biri olmasını sağladılar.
 
image
 
Her gün ortalama 5.000 ziyaretçi olmak üzere hafta boyunca toplam 20.000’den fazla ziyaretçi defile ve sunumları takip etti.
 
300’den fazla yabancı satın alma sorumlusu, The Core Istanbul’u ziyaret ederek toplam 13 marka ve 26 tasarımcının Sonbahar/Kış 2018 koleksiyonlarını keşfettiler.
Etkinlik isim sponsoru Mercedes-Benz, bu sezon genç ve başarılı tasarımcı Şansım Adalı’nın markası Sudi Etuz'un koleksiyonunu "Mercedes-Benz presents Sudi Etuz" ismiyle ve Mercedes-Benz Uluslararası Tasarımcı Değişim Programı kapsamında Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi'den İstanbul'a gelen Atelier Kikala’yı "Mercedes-Benz presents Atelier Kikala Mercedes-Benz Designer Exchange, MBFWI Tbilisi" ismiyle sundu.
 
Sektör profesyonellerine 18 ay sonrasının akım, renk, kalıp ve stillerini veren dünyanın en prestijli trend tahmini ajanslarından WGSN, vizyon ve İlkbahar/Yaz 2019 sezonuna dair trend seminerleriyle Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul resmi programında yer aldı.
 
image
 
Bu sezon 4. defa günlük MBFWI gazetesi "ALEM MBFWI"yi hazırlayan ALEM ekibi, hafta boyunca tasarımcılarla röportajlara, moda haberlerine ve etkinlikten en güncel bilgilere gazetelerinde yer vererek toplamda 20.000'in üzerinde okuyucuya ulaştılar.
 
Yapı Kredi, The Zone alanında yer alan Lounge’unda, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’u, Mustafa Soydan'ın çizimleriyle dijitalleştirdi ve misafirlerini ağırladı.
 
image
 
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul katılımcıları, The Zone alanında Samsung Galaxy S9’un öne çıkan AR Emoji ve Ultra Ağır Çekim özelliklerini 4 gün boyunca deneyimlediler.
Hopi, The Zone’da yer alan keyifli etkinlik alanında canlı yayınlar yaparak Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un geniş kitlelere ulaşmasına aracılık etti.
 
Her gün gerçekleşen yayınlara eşlik edenler arasında ise Ayşe Boyner, Ceylan Atınç, Elvin Levinler, Özgür Uysal, Yekta Kopan ve Zafer Yılmaz gibi isimler yer alıyordu. Hafta boyunca tasarımcılarla gerçekleştirilen röportajlar ve canlı yayınlar toplamda 11 milyonun üzerinde tekil kullanıcıya ve 22 milyon etkileşime erişti.
 
image
 
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un Cilt Bakım Resmi Sponsoru Bioderma; her defile öncesinde ve sonrasında modellerin cilt temizliğini ve bakımlarını üstlenerek moda dünyasının yanındaydı. İkonik şişesi ve pembe kapağı ile kült bir ürün olan Sensibio H2O; toplam 18 defilede makyaj artistlerinin ve modellerin vazgeçilmezi oldu.
 
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul resmi Saç Tasarım Sponsoru L’Oréal Professionnel, 100’ü aşkın kuaförüyle toplam 23 defilenin saç uygulamasını L’Oréal Professionnel ürünleriyle gerçekleştirdi.
 
Zorlu Center içinde kurulan dev ekranda AVM ziyaretçileri, günün defile ve sunumlarını canlı olarak izleme fırsatı buldular.
 
Etkinlik destekçilerinden DHL, etkinliğin satış ayağını destekleyen The Core Istanbul'da İHKİB Etkinlikler Komitesi Başkanı Cem Altan, Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi ve DHL Express Türkiye Satıştan Sorumlu GMY Boğaç Özsan'ın konuşmacı olarak yer aldığı DHL Talk Workshop'u gerçekleştirildi. Aynı zamanda The Core Istanbul'a katılan tasarımcılar ve markalara destek vermek için, belirlenen üç firmaya DHL tarafından 500 Euro’luk ücretsiz gönderi hakkı verildi.
 
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul resmi tedarikçilerinden M.A.C Cosmetics, 20’den fazla makyaj sanatçısı ile toplam 18 defilenin makyaj uygulamasını üstlendi. Hafta boyunca modellere yüzlerce ürün uygulandı.
 
DUKAN Sağlıklı Atıştırmalık Ürünleri, The Zone alanında ve kulislerde yer alan köşelerinde tüm ürün çeşitlerinden toplam 5.000 adet ikram etti.
 
Etkinlik boyunca katılımcılara, 4.000 kutu Red Bull ile hazırlanan özel tarifli kokteyller ikram edildi. Ayrıca Zone alanındaki DJ kabininde günün belirli saatlerinde Red Bull DJ’leri Aksak, Can Ayverdi, DJ Yakuza, Orkun Bozdemir ve Jamie S&Macellan performans sergilediler.
 
9.000 adet cam şişe Damla Su ile 7.000 adet cam şişe Damla soda dağıtıldı.
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul ekibi, hafta boyunca Brand Who tasarımı t-shirtleri ile etkinlik alanındaydı.
 
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul ekibi, hafta boyunca Reebok ayakkabıları ile etkinlik alanındaydı. Ayrıca Reebok Classic, Mercedes- Benz presents Sudi Etuz Sonbahar/Kış 2018 defilesinde, Always Classic Koleksiyonu’nda yer alan sneakerlarıyla moda tutkunlarını selamladı.
 
Mercedes-Benz Lounge bu sezon toplamda yaklaşık 6.000 davetliyi ağırladı. Ayrıca 24 adet Mercedes-Benz C-Serisi'nden oluşan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul araçları, tüm hafta etkinlik misafirlerinin ulaşımını kolaylaştırmak için İstanbul sokaklarındaydı.
Bu sezonüçüncü defa Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşen Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un, etkinlik sponsorlarının tanıtım standartlarına ev sahipliği yapan ve misafirlerin alana girişlerini düzenleyenZone alanı, toplam 1200 metrekare, basın mensuplarının rahatça çalışabilmesi için düzenlenen “Press Lounge” ise toplam 300 metrekare büyüklüğündeydi.
 
1000 metrekarelik alanda kurulan, oturarak toplam 672 kişi kapasiteli, 28 metre uzunluğundaki Runway alanında 17 defile ve 1 seminer gerçekleştirildi. 300 metrekarelik alana sahip, 280 kişi oturarak ya da 400 kişi ayakta kapasiteli Studio alanı ise toplam 10 mini defile ve sunuma ev sahipliği yaptı.
Etkinlik alanı 300 kişilik bir prodüksiyon ekibi tarafından yönetilirken, hafta boyunca yaklaşık 4.500 kişilik bir ekip farklı görevlerde yer alarak kusursuz bir moda haftası için çalıştılar.
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, Mercedes-Benz’in isim sponsorluğunun yanı sıra; Hopi, Laboratoire BIODERMA, L’Oréal Professionnel, Samsung Galaxy S9, Yapı Kredi, Zorlu Center ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin resmi sponsorluğunda DHL ile M.A.C Cosmetics'in destekleriyle ve tedarikçi sponsorlar Brand Who, Damla, Dukan Sağlıklı Atıştırmalık Ürünleri ve Red Bull'un katkılarıyla gerçekleştirilmektedir. 
 
Şeffaf Gazete.com
 
 
 
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) tarafından desteklenmektedir.