Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PODYUMDA MEHTAP ELAİDİ ŞIKLIĞI
PODYUMDA MEHTAP ELAİDİ ŞIKLIĞI
Moda dünyamızın en güçlü tasarımcılarından olan Mehtap Elaidi İlkbahar/Yaz 2019 koleksiyonunu, geçtiğimiz günlerde sona eren 12.sezonu geride kalan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sundu.
19 Eylül 2018, 15:01
 
Mehtap Elaidi, İlkbahar/Yaz 2019 sezonunda dünyaca ünlü edebi eser 1001 Gece Masalları’ndan ve masalın kahramanı Şehrazat’tan yola çıkıyor.
 
Tasarımcı #SORRYMYSTORY1001 ismini verdiği koleksiyonunu, kendisiyle beraber onlarca kadını merak uyandıran hikayeleriyle kurtaran Şehrazat’a ve Şehrazat gibi güçlü nice kadınlara ithaf ediyor.
 
image
 
Günümüzde kadınlar yalnızca kendi kurguladıkları ve anlattıkları hikayelerle ayakta kalabildikleri ölçüde güçleniyorlar ve erkek egemen dünyada kendilerini fiziksel ve sözel olarak ifade ediş şekilleriyle üç boyutlu bireylere dönüşüyorlar.
 
Bu fikirden yola çıkan #SORRYMYSTORY1001 koleksiyonu her kadına kendini, kendi istediği gibi anlatma fırsatı sunuyor: Tutkulu bir iş kadını, eksantrik bir şehirli ya da gizli bir hayalperest… Koleksiyondaki hacimli ve sert kumaşlar cesur ve iddialı kadınları işaret ederken, volanlar ve drapeler ise herkesin içindeki romantik yöne hitap ediyor.
 
image
 
Mehtap Elaidi tasarım ekibi tarafından tasarlanan özel nakış desenleri ve işlemeler kumaşlarda, manşetlerde ve yakalarda masalsı bir görünüm yaratırken, gömleklerle ceketlerdeki maskülen ve rahat formlar zıtlık oluşturuyor.
 
Koleksiyon Doğu’nun gizemli çöllerinden ilhamla gündüze gönderme yaparak beyaz ve kum renkleriyle açılıyor. Pötikare ve kırmızı çizgili kumaşlar, kiremit kırmızısı ipeklerle devam ederken günbatımının büyüsü koleksiyonu kaplamaya başlıyor.
 
image
 
Kapanışta karşımıza çıkan lacivert ve gümüş parçalarsa geceyi ve yıldızları temsil ediyor. 1001 Gece Masalları’nda da dile getirildiği üzere, “Çünkü masallar geceleri anlatılır.
 
Koleksiyona eşlik eden turkuaz aksesuarlar Şehrazat’ın en güçlü yetisi olan ‘merak uyandırma’ya gönderme yapıyor. Koleksiyonun tek turkuaz parçası olan payetli elbise ise kurtardığı onlarca kadın arasından Şehrazat’ı işaret ediyor.,
 
image
 
1001 Gece Masalları’nın görsel dilinde kullanılan çerçevelerden hareketle, 1001 Nights eserinde yer alan Kay Nielsen’a ait suluboya illüstrasyonlarından yola çıkan çerçeveler de podyuma taşınıyor. Mehtap Elaidi tasarım ekibinin yeniden yorumladığı çerçeveler, her kadının var oluş çabasının içindeki kendi kişisel hikayesini ve güçlü bir şekilde bu hikayeyi sahiplenmesini temsil ediyor.
 
image
 
Mehtap Elaidi, eksantrik fısıltılar taşıyan, hem kültürler arası hem zamanlar arası tezatlarla güçlenen bu koleksiyonuyla “Şimdi sıra sizde” diyor, “alin mikrofon sizin, hikaye başlasın...”
 
Koreografisini Öner Evez’in üstlendiği defilenin saç tasarımı Makas ekibine, makyaj NARS Cosmetics’in profesyonel makyaj artistlerine, styling ise Ece Öğütoğulları’na ait. Defilenin müzik düzenlemesi Cihangir Aslan imzası taşıyor.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR