Güzel ülkemiz için yazıyoruz - DÜNYA MODASI İÇİN BURSA KUMAŞI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/33001/-dunya-modasi-icin-bursa-kumasi

 

DÜNYA MODASI İÇİN BURSA KUMAŞI
 DÜNYA MODASI İÇİN BURSA KUMAŞI
Ünü dünyaca bilinen Bursa kumaşları modaya yön veren Bursalı tasarımcıların dokunuşlarıyla yeniden hayat buldu. Türk tekstilinin daha iyi tanıtılması için güçlerini bileştiren Atıl Kutoğlu, Selma Çilek ve Dice Kayek markasının kurucuları Ayşe-Ece Ege kardeşlerin tasarımları Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen multimedia show ile Turkish Fashion Fabrics’te görücüye çıktı.
8 Aralık 2018, 14:55
 
Türk tekstilinin dünya çapında tanıtımı için Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından başlatılan imaj kampanyası kapsamında, dokuma tekniği, malzeme özellikleri ve desen zenginliklerine sahip Bursa’nın eşsiz kumaşları görücüye çıktı.
 
image
 
UTİB öncülüğünde güçlerini birleştiren Bursalı tasarımcılar Atıl Kutoğlu, Selma Çilek ve Dice Kayek markasının yaratıcıları Ayşe-Ece Ege’nin Bursa kumaşlarından oluşan tasarımları, Türkiye’de bu alanda ilk kez gerçekleştirilen Multimedia Show ile sergilendi.
 
Turkish Fashion Fabrics markası için özel olarak yapılan Multimedia Show, Bursa’nın kumaşlarını tüm dünyada tanıtmak için kullanılacak.
 
             image
 
Defileye göre daha geniş bir etki alanına sahip bir tanıtım
 
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından, Ticaret Bakanlığı ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) destekleriyle düzenlenen Turkish Fashion Fabrics etkinliğinde gerçekleştirilen 'Multimedia Show' gösterimi, defileye göre daha geniş bir etki alanına sahip. ‘Multimedia Show’un gösterime girdiği geceye moda dünyasının ünlü isimlerinin yanı sıra yaklaşık 50 farklı ülkeden gelen yabancı misafirler ve yabancı basın mensupları da katıldı.
 
Gecede tasarımcılar Atıl Kutoğlu ve Selma Çilek ile emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür plaketi verdi. Dice Kayek markasının yaratıcıları Bursalı Ayşe-Ece Ege kardeşler yurt dışında oldukları için davete katılamadı.
 
image
 
Turkish Fashion Fabrics Show, tekstil ve hazır giyim sektörü için yeni nesil pazarlama konsepti olan ‘içerikle pazarlama’ projesinin başlangıcı oldu.
 
Sektörün üretim kalitesi, tasarım yeteneğinin yanı sıra Bursa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini ön plana çıkarıldığı Multimedia Show’da birbirinden etkileyici koleksiyonlar dünyanın dört bir yanından gelen izleyiciyle paylaşıldı. Büyük bir beğeni toplayan Multimedia filmi, dünyanın her yerine bir dijital kampanya ile yayılacak.
 
UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, ‘Dünyaya mal olmuş eşsiz kumaşlarımızla, dünya modasına yön veren Bursalı tasarımcılarımız güçlerini bu proje için birleştirdi. Ancak, Turkish Fashion Fabrics Multimedia Show’u sadece bir tanıtım filmi projesi değil aynı zamanda bir imaj projesi olarak görüyoruz’ dedi.
 
Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Turkish Fashion Fabrics Multimedia Show ile dünya vitrininde yerini alan kumaşlar önemli bir katma değer olarak görülüyor. “Bursa’mızı, üretim potansiyelimizi ve tasarım gücümüzü herkese göstermek istiyoruz” diyen UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, dokuma tekniği, malzeme özellikleri ve zengin desenleri ile tekstilin başkenti olan Bursa’nın kumaşlarının Bursalı tasarımcılar Atıl Kutoğlu, Selma Çilek ve Dice Kayek markasının öncüsü Ayşe-Ece Ege’nin tasarımlarıyla dünya vitrinine çıkmaya başladığını kaydetti.
 
Engin, Bursa’dan tekstil ve konfeksiyon alanında 160’dan fazla ülkeye yılda 2 milyar dolarlık ihracat yapıldığını belirterek, “Bursa’nın, tekstil ihracatında kilogram değeri 9.8 dolara, konfeksiyonda ise 20 dolara ulaştı. En az bir o kadar da yurtiçine ticaret hacmi olan tekstil ve hazır giyim sektörümüz için yeni nesil pazarlama konsepti olan ‘içerikle pazarlama’ projesinin başlangıcını, Turkish Fashion Fabrics Show ile gerçekleştiriyoruz” dedi.
 
Şeffaf Gazete.com