Güzel ülkemiz için yazıyoruz - DÜNYA LÜKS MARKASINDAN DEV ATAK Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/33095/dunya-luks-markasindan-dev-atak

 

DÜNYA LÜKS MARKASINDAN DEV ATAK
DÜNYA LÜKS MARKASINDAN DEV ATAK
Fransız grubunun lüks otelcilik işindeki faaliyetlerini büyütecek. Louis Vuitton 2,6 milyar dolara lüks resort işletmecisini satın aldı
18 Aralık 2018, 14:27
 
 
Fransız lüks ürünler grubu Louis Vuitton LVMH New York’taki ünlü ‘21’ Club’ın ve tüm dünyada üst segmente hitap eden resort’ların sahibi Belmond Lt’yi 2,6 milyar dolara satın almak için anlaştı.
 
Söz konusu satın alma LVMH’nin geçen yıl 7 milyar doların üzerinde bir fiyata Christian Dior’u satın almasının ardından gerçekleştirdiği en büyük anlaşma. LVMH, moda endüstrisinin bel kemiği olan Çinli tüketici talebinin düşüşe geçmesinden endişe duyduğundan hizmet sektörüne yöneliyor.
 
image
 
Bu satın alma Fransız grubunun lüks otelcilik işindeki faaliyetlerini büyütecek.
LVMH sektördeki faaliyetlerini yönetmek amacıyla 2010 yılında bir otel işletme gurubu oluşturdu; bu birim Fransız Alpleri’ndeki Courchevel kayak merkezinde Cheval Blanc adı altında işletmelere sahip. LVMH’nin Bulgari mücevherat markası da, biri temmuzda Şanghay’da açılan altı otel içeriyor. Marka Moskova, Paris ve Tokyo’da da gelecek dört yılda oteller açmayı planlıyor.
 
Orient-Express Hotels olarak bilinen Belmond ise, St. Petersburg’tan Karayipler’e tüm dünyada 30’u aşkın üst segment otele sahip ya da hissedar. Manhattan’daki ünlü ‘21’ Club restoranının yanı sıra Fransa’da bir yolcu gemisi işletmesine, Londra-Venedik tren hattına ve Botswana’da safari kamplarına sahip.