Güzel ülkemiz için yazıyoruz - HÜSEYİN ÇAĞLAYAN 25.YILINI KUTLUYOR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/33463/huseyin-caglayan-25yilini-kutluyor

 

HÜSEYİN ÇAĞLAYAN 25.YILINI KUTLUYOR
HÜSEYİN ÇAĞLAYAN 25.YILINI KUTLUYOR
Hussein Chalayan deneysel tasarımlarıyla bir mini ustalık dersi verdi. Bu da, 25.yılını kutlayan tasarımcının halen çığır açan fikirler ortaya koyabildiğini hatırlattı.
23 Ocak 2019, 19:31
 
 
Defilede neredeyse yarım yüzyıllık ziyaretçiler vardı ve Londra erkek giyim sezonuna katılan neredeyse her bir eleştirmen İngiliz tasarımının en muhteşem isimlerinden birinin alçakgönüllü, ölçünü ama oldukça cesur moda beyanına tanık oldu.
 
image
 
"Pre-Tension" adını taşıyan koleksiyon, moda ve hayatın yeni roller üstlenmeye yönelik farklı özelliklerini ortaya koyuyordu. Tasarım askeri, kırsal kesim, binicilik ve beceriyle tasarımı bir araya getiriyordu.
 
Tasarımcı program notlanda role girmenin her ortamda insanı gerçekliğinden sağlıklı bir şekilde uzaklaştırabileceğini ve hayatının monotonluğuna bir zenginlik katabileceğini ifade ediyordu.
 
image
 
Küçük Mayfair mağazasının içinde, 21 modelden oluşan bir kast eşliğinde sunulan defile, siyah örgü yamalı cepler ile bitirilmiş açık gri mantolar, pötikareli kolsuz ceket yelekler, şık kapitone ve pik yaka barut rengi işçi yeleği tarzı yelekleri tanıttı. Tüm parçalar devrimci 3B şekillendirme ve kesme teknikleriyle imal edilmişti.
 
Fermuar ile bitirilmiş matelassé jileler ile tamamlanan papaz biçimi siyah tören mantoları da tanıtıldı. Chalayan'ın yeni logosunu taşıyan kauçuk Wellington botlar ile karanlık ancak havalı bir mod ortaya koyuldu.
 
image
 
Dudakları turuncu ruj ile boyalı modeller dışarıdaki sokaktan giriş yaptı.
 
 İtalyan bir editör Chalayan'a girişimci profilinin yeni mağazalar açacağı anlamına mı geleceğini sordu.
Chalayan editöre parası varsa, hemen önümüzdeki ay bir tane açabileceğini, şehri söylemesinin yeterli olacağı yanıtını verdi.
 
            image
 
Kıbrıslı Türk bir ailenin bireyi olan Hüseyin Chalayan podyum kariyerine Londra Grosvenor Gallery'nin köşesinde 1994 yılında başladı.
 
Chalayan editörlere 18 Şubatta Londra'da olmalarını ve çok özel sunumu kaçırmamalarını söyledi.
 
Şeffaf Gazete.com