Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAKAN AKKAYA NEW YORK'TA ALKIŞLANDI
HAKAN AKKAYA NEW YORK'TA ALKIŞLANDI
Dünyaca ünlü modacımız ve modanın dahi çocuğu Hakan Akkaya Ticaret Bakanlığı desteğiyle, Türkiye Tanıtım Grubu işbirliğiyle bu yıl yine New York Fashion Week’te yer aldı.Springs Studio’da gerçekleşen “GlamRock” defilesiyle moda haftasının en görkemli şovuna imza attı.
26 Şubat 2019, 19:24
 
Hakan Akkaya New York Fashion Week’te Türk tekstilinin ve Türk tasarım gücünün büyüklüğünü Springs Studio'da gerçekleştirdiği   “GlamRock” adını verdiği  defilesiyle moda haftasının en görkemli şovuna imza attı
 
             image
 
Moda dünyası hızlı değişiklikleri başdöndürücü sürekliliği ile kendini yenilemeye devam ederken   “yenilerin” hızla eskimeye başladığı bir zamanda, Hakan Akkaya bize modanın, kıyafetlere has özgüveni ile bir zaman dilimine götürüyor.
 
image
 
 
Hakan Akkaya, Glam Rock adında görsel olarak hayranlık uyandıran bir sonbahar / kış koleksiyonunu New York moda haftasında sundu
 
Akkaya, 70'lerin sanatçısının vahşi cazibesini, Ortadoğu'nun alçak gönüllülüğünü Sivri uçlu omuzlar ve ışıltılı vurgular ile modernize bir rocker koleksiyonu ruhu ile harmanlamıştı
 
image
 
Her yıl moda dünyasının heyecanla beklediği New York Fashion Week, bu yıl iki ayrı defileyle Türk modacıları ağırladı. Ticaret Bakanlığı desteğiyle Türkiye Tanıtım Grubu işbirliğiyle New York Fashion Week’e katılan modacı Hakan Akkaya, kendi hazırladığı ve koçluğunu üstlendiği iki defileyle Türk modasını bir kez daha dünya podyumlarında taşıdı.
 
image
 
TİM ve Türkiye Tanıtım Grubu Başkanı İsmail Gülle; “Türk tekstil sektörünün 8000 yıllık geçmişi 21.yüzyılda göğsümüzü kabartan işleri dünya podyumlarına aynı başarıyla taşımayı sürdürüyor. Önümüzdeki dönemde de tasarımcılarımızın küresel markalaşma yolculuğunda başta Türkiye Tanıtım Grubu olmak üzere pek çok platform üzerinden her yönüyle desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
 
Dünyaca ünlü Türk modacı Hakan Akkaya Ticaret Bakanlığı desteği Türkiye Tanıtım Grubu işbirliğiyle geçtiğimiz günlerde gerçekleşen New York Fashion Week’e damga vurdu.
 
Moda dünyasının dahi çocuğu olarak tanımlanan Akkaya etkinlikte, ‘Glam Rock’ adını verdiği defilesiyle ve koçluğunu üstlendiği ‘Turkish Designers’ karma defilesiyle iki farklı heyecan yaşattı.
 
Türk Tekstilinin ve Türk tasarım gücünün büyüklüğünü New York Fashion Week’te yaptığı iki defileyle ortaya koyan ünlü modacının, ‘Glam Rock’ adını verdiği koleksiyonunun tanıtımı  Springs Studio'da gerçekleşti.
 
        image
 
Koleksiyonunun tanıtımı için podyuma ünlü top modeller Çağla Şikel, Didem Soydan çıktı. Hakan Akkaya koçluğunda  gerçekleşen ‘Turkish Designers’da ise Türk tasarımcılar Buket Özkalfalar, Barut Gökhan Ildeniz, Ece Kavran ve Fırat Neziroğlu koleksiyonlarını moda tutkunlarıyla buluşturdu.
 
Bu iki defileyle birlikte New York Fashion Week’e üçüncü kez katılan Hakan Akkaya, arka arkaya New York Fashion Week takviminde yer alan ilk Türk modacı oldu.
 
image
 
İsmail Gülle: “Türk tasarımları yüzde yüz Türk kumaşıyla dünya podyumlarında göğsümüzü kabartıyor”
 
Genç modacılar ve Türk Tekstili için bu tür etkinliklere katılımının önemli bir motivasyon kaynağı olduğuna dikkat çeken Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türkiye Tanıtım Grubu Başkanı İsmail Gülle; “Dünyanın sayılı moda merkezlerinden New York’da Türk tasarımlarını yüzde yüz Türk kumaşlarıyla dünya podyumlarına taşıyan Hakan Akkaya’ya teşekkür ediyoruz. Türk tekstil sektörünün 8000 yıllık geçmişi 21.yüzyılda göğsümüzü kabartan işleri dünya podyumlarına aynı başarıyla taşımayı sürdürüyor. Önümüzdeki dönemde de tasarımcılarımızın küresel markalaşma yolculuğunda başta Türkiye Tanıtım Grubu olmak üzere pek çok platform üzerinden her yönüyle desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
 
image
 
Hakan Akkaya: “Bir Türk modacı olarak ülkem adına gururluyum”
 
New York Fashion Week gibi dünyaca ünlü bir moda etkinliğinde Türk modasının temsil edilmesinin önemine dikkat çeken Hakan Akkaya, “Öncelikle destekleri için Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a, TİM ve Türkiye Tanıtım Grubu Başkanı Sayın İsmail Gülle'ye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bir Türk modacı olarak ülkem adına çok gururluyum” dedi.
 
Geçtiğimiz yıllarda yaptığı New York Fashion Week defilelerinde Türk müziği kullanma alışkanlığını bu sene de bozmayarak Barış Manço “Dönence”, Zeki Müren “Yaralı Gönlüm”şarkılarıyla dünyaya Türk müziğiyle seslenen Hakan Akkaya, defilesinde 26 kadın, 18 erkek toplamda 44 kostüme yer verdi.
 
180 parçalıkkoleksiyonunun tanıtımında 40 yabancı top model podyuma çıktı.
 
Defilede ayrıca Akkaya’nın modern çizgilerde uyguladığı tesettür giyim modasına farklı zarif yaklaşımı büyük beğeni topladı. New York moda haftasının dekorundan koleksiyonuna ve koreografisi ile en önemli organizasyonu olarak işaret edilen defileye katılan dünyaca ünlü yıldızlar da katıldı.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR