Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇİĞDEM AKIN ''OBSIDIAN '' İLE ŞOV YAPTI
ÇİĞDEM AKIN ''OBSIDIAN '' İLE ŞOV YAPTI
Türk modasının en önemli moda tasarımcılarından, mottası '' Özgür kadının markası '' olan Çiğdem Akın Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'da gerçekleştirdiği defile ile İstanbul'lu moda severlerle buluştu.
23 Mart 2019, 12:59
 
Ünlü moda tasarımcısı Çiğdem Akın'ın "Obsidian" adlı koleksiyonu Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında Zorlu PSM’de gerçekleştirdiği defile ile büyük ilgi gördü.
 
image
 
Çiğdem Akın koleksiyonunun adı “ Obsidian ''
 
Siyah renkli güçlü bir kristal olan '' Obsidian '' içimizdeki negatif enerjiyi ortadan kaldırır. Bizi karanlık tarafımızla yüzleşmeye zorlar. İyilik ve kötülük sadece bir zaman meselesidir. 
 
ÖZGÜR KADININ MARKASI '' ÇİĞDEM AKIN ''
 
Türk modasının en önemli moda tasarımcılarından Çiğdem Akın Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'da gerçekleştirdiği defile ile İstanbul'lu modaseverlerle buluştu.Yurtdışından bu defile için gelen önemli butiklerin yetkilileri de Runway kenarında defileyi ilgi ile izlediler.
 
image
 
HER DEFİLESİNDE GÜÇLÜ HİKAYE
 
Ey güzel kadın, karanlık bir yerin var.
Biliyorum.
Tutulmamıs sözlerden, yarım kalan hayaller ile tüm ayrılıslardan miras, korktuğun bir yer…
durup dinlediğinde seni bitiren büyük ve güzel ve güçlü…
lakin unutma, nasıl ki ates su ile kardes, siyah beyazla, ask nefretle.
Sen de tüm o karanlık ve aydınlığınla bir bütünsün büyük ve güzel ve güçlü…
 
image 
Çiğdem Akın'ın Sonbahar - Kış koleksiyonuna ilgi büyüktü.Başarılı tasarımcı “Obsidian” adını verdiği koleksiyonu ile MBFWI podyumundaydı ve markası hakkında net konuştu
 
Çiğdem Akın markası, zamansız ve asimetrik tasarımlar ile özdeşleşmiştir. Kumaştan yola çıkarak, kumaşı dinleyerek ona hayat vermek markanın özünü oluşturmaktadır. Çiğdem Akın, seyahat eden, sanat ve gastronomi ile ilgili, mimari eserlere saygısı yüksek ve ailevi değerlerini muhafaza eden özgür kadınların markasıdır.”
 
image
 
Siyah renkli güçlü bir kristal olan Obsidian içimizdeki negatif enerjiyi ortaya çıkararak yok eder.
Bizi karanlık tarafımızla yüzlesmeye zorlar. Uzak doğu öğretisindeki ying-yang gibi tamamlanmanın yolu sahip olduğumuz tüm duyguları kucaklamaktan geçer. İyilik ve kötülük sadece bir zaman meselesidir.
Siyah renklerin hakimiyetindeki koleksiyonda ejderha baskıları göze çarpmaktadır. Mitolojik tarihin en güçlü figürlerinden olan ejderha iyi ve kötüdür.
Ates üfer, çelikten sert derisiyle muhtesem güzelliğini sergilemekten çekinmez,korkutucu olduğu kadar büyüleyicidir. 
Uzak doğunun bu görkemli yaratığı koleksiyona form olarak da yansır.Ejderha derisinin obsidian kristaline evrilisi kumas tasarımlarında kendine yer bulmustu.
 
image
 
40 parçadan olusan koleksiyonda, vücudu yeniden biçimlendiren ceketler,tıpkı ikinci bir deri gibi kumasları saran empirme öne çıkmakta.Tül, dantel, organze ve scuba oluşan kumaş çeşitliğiyle farklı kuplar sergiliyordu.
 
image
 
Koreografsi Ferhan Aral tarafından hazırlanan Çigdem Akın- OBSIDIAN A/W 19 defilesinde ağırlıklı olarak uluslarası modeller ile sunum yapıldı.
 
Çiğdem Akın'ın son yıllarda defilelerinde görmeye alışık olduğumuz 3 ünlü model podyumdaydı. Azeri model Günay Musayeva, Itır Esen,Gizem Barlak yine bu özel defilede yer aldılar.
 
image
 
Birbirinden iddialı tasarımları taşıyan yerli ve yabancı modeller de podyumda dikkat çektiler.
 
Deniz Akkaya ,Ümit Temurçin ,Duygu Genç Şenyürek gibi moda sektörünün önemli isimleri Çiğdem Akın'ın moda gösterisini takip eden konuklar arasındaydı.
 
image
 
Şeffaf Gazete imtiyaz sahibi Mutlu Demirdelen'de Çiğdem Akın'ın davetlisi olarak Zorlu PSM salonunda yapılan defileyi izleyenler arasındaydı.
 
Demirdelen Defile ile ilgili '' Yıllardır izlediğim Çiğdem Akın defileleri her zaman moda haftasının en başarılı ayakları yere basan koleksiyonlarından oldu,çok başarılı buldum '' dedi.
 
image
 
Bu defilede Çiğdem Akın çizgisini yine başarı ile yukarıda tuttu.
 
Demirdelen ''Defile salonlarında son yıllarda görmeye alışık olmadığımız yurtdışından gelen yabancı konuklar yine Çiğdem Akın defilesindeydiler. Bence Çiğdem Akın, son yıllarda yurtdışında ve yurtiçinde en fazla defile yapan,başarısı tartışılmayacak moda  tasarımcılarının arasındadır''.
 
Bugün bu defileleri ekonomik koşullardan dolayı yapmak kolay değil.
 
''Çiğdem Akın sektörde işi ve tarzı ile saygı gören bir tasarımcı,özellikle moda sektörü ile ilgilenen gençlerin başarılı tasarımcıya yoğun ilgileri dikkat çekici.Defile erken bir saatte olmasına rağmen birçok genç defile davetiyesi bulup Çiğdem Akın bu sezon ne yapmış merakı ile  akreditasyon deski önünde uzun kuyruk oluşturmuştu.
 
image
 
DEFİLEYİ İZLEME FIRSATI BULMAYAN GENÇLER ' THE CORE 'DA ONA ULAŞTI .
 
Moda tasarım öğrencileri,fenomenler,bloggerler ve moda sektörü ile ilgilenen gençlerin yoğun ilgisi dikkat çekiciydi.Mutlu Demirdelen Çiğdem Akın ile tanışmaya gelen modasever gençlerle ünlü modacıyı standında ziyaret etti..
 
The Core Istanbul'da defile öncesi ve sonrası Çiğdem Akın kolleksiyonuna büyük ilgi vardı..
 
Zorlu PSM Sky Lounge'da gerçekleştirilen 45 civarında Türk tasarımcı markalarını bir araya ''Uluslararası alım grupları'' için toplayan The Core Istanbul, pop-up store da Çiğdem Akın sunumunu izleyemeyen modaseverler ''Obsidian '' koleksiyonunu görme fırsatı buldular.
 
image
 
Defileyi izleyip  ünlü tasarımcının koleksiyonunu yakından görmek,tebrik etmek,tanışmak sebepleriyle ,moda sektörünü yakınen takip eden gençler  ' The Core ' bulunmaz fırsat oldu. Çiğdem Akın noktasında koleksiyonile ilgili bilgi alıp, ünlü tasarımcı ile resim çekildiler.Başarılı tasarımcı ağırlıklı olarak satınalma grupları ile ilgilendi.
 
Makyaj tasarımı Erkan Uluç yönetimindeki Nars artistik ekibi ve saç tasarımı ise Harun Güllüel yönetimindeki Mehmet Tatlı ekibi tarafından yapıldı.Bu özel defilenin müzikleri ise Serhat Erdem’e emanet edilmişti.
 
image
 
Modaseverler tarafından ayakta alkışlanan sunumun ,aksesuarları Beril Kın Desıgn,
Organizasyon Marwa Ali , PR Prodüksiyon,iletişim çalışmaları Bee'PR Branding tarafından gerçekleştirilmişti.
 
image
 
Kendi adıyla yarattığı markası “Çiğdem Akın”ı sınır ötesine taşıyarak bir dünya markasına doğru biçimlendirmek için tasarım yolculuğuna devam etmektedir.
 
2004'te tanınmış uluslararası fuarlara katılarak ve her sezon Mercedes Benz Moda Haftası'na katılarak uzun bir yolculuğa başladı. Koleksiyonlarının yanı sıra, sanatçılar, televizyon filmleri ve reklamlarda olduğu gibi diğer önde gelen moda markaları için danışmanlık ve tasarım yapmaya devam ediyor.
 
Çiğdem Akın, kariyerine 1988 yılında VAKKO'da tasarımcı olarak başladı.
 
Türkiye'nin önde gelen moda evlerinden biri olan Vakko Couture Brands'ın birçoğunu tasarladı ve yarattı. 2004'te daha fazlasını yaratmayı hedefledi ve bu nedenle kendi markası “Çiğdem Akın” ı kurdu ve hızlı bir şekilde global tasarım markası olarak tanındı.
 
Tasarımlarını yarattığı atölyesinde, “Çiğdem Akın” markası için çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda sektörün lider markalarına tasarım desteği vermektedir.
Çiğdem Akın markası koleksiyonları Amerika, Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkede ünlü tasarım butiklerinde satılmakta.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR