Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÜÇLÜ SEKSİ NEŞELİ '' BİR MODA HİKAYESİ ''
GÜÇLÜ SEKSİ NEŞELİ '' BİR MODA HİKAYESİ ''
Gülçin Çengel'in dinamik couture çizgisi belirginliğinde olan "Sonbahar/Kış 2019 koleksiyonu ' Dasies ' koleksiyonu ile MBFWI final gününe damga vurdu..
25 Mart 2019, 15:29
 
 
Tasarım estetiğini zıt formların ve ayrıntıların organik bir karışımı olarak kurgulayan başarılı moda Tasarımcısı Gülçin Çengel,moda haftasının son gününde “Joy-Neşe” adını verdiği ,Çek yapımı “Dasies” filminden ilham alarak hazırladığı feminen, sofistike ve dinamik koleksiyonunu Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında gerçekleştirdiği bir defileyle tanıttı.
 
   image
 
Genç yetenek tasarımcı Gülçin Çengel'in dinamik couture çizgisi belirginliğinde olan "Sonbahar/Kış 2019 koleksiyonu ' Dasies ' modaseverlerin beğenisini kazandı.
Gülçin Çengel, Joy adını verdiği 2019-2020 Sonbahar-Kış koleksiyonunda Vera Chytilova'nın "alaycı detaylarıyla absürt komedi" diye tanımladığı 1966 yapımı Daisies filminden ilham almıştı. 
 
image
 
İDİALI TASARIMLAR KADINLARI ÖZGÜRLEŞTİRİYOR...
 
İçinde politik mesajlar saklı, feminist bir bakış açısına oturan film, aslında basit görünse de birçok farklı açıdan ele alınabilir derinlikte bir yapıt olma özelliği taşıyordu,genç modacı bu filmin güçlü konusundan,özel bir bir moda hikayesi çıkarmıştı.
 
                           image
 
İki genç kadının, kadınlara yaftalanan etiketlere sarkastik bir tavırla baş kaldırarak cinsiyet normlarını eleştirmelerinden yola çıkan filmden esinlenen başarılı tasarımcı, seksi siluetlerle renkli,feminen ve farklı dokuların kontrastını yakalayan tasarımlara bu ruhu yansıtmıştı. 
 
image
 
MBFWI organizasyonunun dikkat çeken tasarımcısı Gülçin Çengel koleksiyonunda   uçlarda dolaşan, sofistike,romantik, naif  ve abartılı detayları çabasız bir şekilde bir arada yorumlamıştı.
 
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul podyumuna taşıdığı tasarımlardaki eğlenceli detaylar özgür kadına atıf yaparken, adını bu JOY tavırdan alan çok renkli, dinamik,farklı dokular barındıran, kontrast bir koleksiyon olarak karşımıza çıktı. 
 
image
 
Gülçin Çengel ,modaseverlerin karşısına,ışığı çok farklı dokular barındıran kontrast bir koleksiyonu ile MBFWI final gününe damga vurdu.. 
 
Çengel,Türkiye'de 6.yılındaki marka deneyimiyle  "cool couture" tasarımların öncülerinden ve geleneksel görünmeden şık olunabilirliğinin  öncülüğünü  yapıyor.
 
Başarılı tasarımcı yeni koleksiyonunda siyah, gri-mavi tonları gibi sakin bir renk paletini, fuşyalar ve işlemelerle hareketlendirdirip ,güçlü,seksi feminen kadınız izleri ile büyük beğeni topladı.. 
 
       image
 
Taş ve boncuk işlemelerinde de dinamik ve cool tavrını ortaya koyan tasarımcı, bu tavrı koleksiyonu tamamlayan takılarda da sürdürdü..
 
Defilede koleksiyon ve işlemelerde olduğu gibi styling de farklı modlardaki kadınları tek ortak noktada, "Joy"da birleştirmek üzere tasarlandı...
 
image
 
Kadınlar üzerine yapıştırılan etiketlere sarkastik bir tavırla bürünmeleri ve bu etiketlerden kolayca çıkmaları ile cinsiyetçilik eleştirmelerinden ele alıyordu.
 
Defileye katılanlar arasında Nesrin Cavadzade, Zeynep Mansur gibi ünlü isimler yer aldı.
 
Şeffaf Gazete
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR