Güzel ülkemiz için yazıyoruz - İSTANBUL'DA MODEST FASHION RÜZGARI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/34176/-istanbulda-modest-fashion-ruzgari

 

İSTANBUL'DA MODEST FASHION RÜZGARI
 İSTANBUL'DA MODEST FASHION RÜZGARI
Türkiye’nin ilk uluslararası e-ticaret platformu Modanisa.com’un ev sahipliğinde, modest giyimin önde gelen markaları ile dünyaca ünlü 20’den fazla tasarımcının bir arada olduğu İstanbul Modest Fashion Week, görkemli sunumlarla haftaya damgasını vurdu.
21 Nisan 2019, 20:54
 
Türkiye’nin ilk uluslararası e-ticaret platformu Modanisa.com’un ev sahipliğinde, modest giyimin önde gelen markaları ile dünyaca ünlü 20’den fazla tasarımcının bir arada olduğu İstanbul Modest Fashion Week, görkemli sunumlarla haftaya damgasını vurdu.
 
image
 
İstanbul cemiyet, iş ve sanat dünyasından birçok seçkin konuğun katıldığı defilenin en önemli konuğu muhafazakar modanın gözde isimlerinden Hijabi model Halima Aden oldu. Aden, ilk koleksiyonunun dünya lansmanını İstanbul Modest Fashion Week’te gerçekleştirdi.
 
 
Türkiye’nin önde gelen tasarımcılarından Nihan Peker’in, Modanisa’ya özel hazırladığı ‘Modest Koleksiyonu’ da ilk kez bu etkinlikte görücüye çıktı. Sürdürülebilir modest giyimin öncü ismi Rabia Zargarpur’un Modanisaya özel hazırladığı kapsül koleksiyon da etkinliğin en çok alkış olan tasarımları arasında yer aldı.
 
image
 
İlk olarak 2016 yılında İstanbul’da düzenlenen sektörün öncü etkinliği İstanbul Modest Fashion Week, Londra (2017), Dubai (2017) ve Jakarta’nın (2018) ardından 20-21 Nisan da Zorlu Performans Sanatları Merkezinde 2 gün boyunca modest modasının seçkin isimlerini ağırladı.
 
Etkinlik, modest giyimin önde gelen markaları ile dünyaca ünlü 20’den fazla tasarımcının heyecan verici buluşmasına ev sahipliği yaptı. En son modest giyim trendlerinin ve 2019 Ramazan koleksiyonlarının sergilendiği İstanbul Modest Fashion Week’te Türk tasarımcılar Nihan Peker, Halil Gül ve Minel Aşk, İngiltere’den Till We Cover ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden Rabia Zargarpur, öne çıkan tasarımcılar oldu.
 
image
 
Halima Aden’in ilk koleksiyonunun dünya lansmanı İstanbul’da
 
Etkinliğin ilk gününde dünyanın ilk hijabi modeli Halima Aden’in Modanisa’ya özel tasarladığı ve kendi ismi ile çıkardığı toplamda 27 parçadan oluşan seçkin ‘Halima Aden x Modanisa Bone Koleksiyonu’, büyük beğeni topladı. Bu koleksiyon Aden’in ilk iş birliği olmasının yanı sıra kendi adını taşıyan ilk koleksiyon. Aden’in türban koleksiyonu, daha şimdiden uluslararası moda medyasına haber olmayı başardı.
 
image
 
Nihan Peker’den özel modest koleksiyon
 
İki gün devam edecek moda haftasının ilk gününde, lansmanı yapılan ‘Nihan Peker x Modanisa’ Koleksiyonu da büyük alkış aldı. Koleksiyonda, günlük hayatta kullanılabilecek şık parçalar ile özel günlerde kadınlara eşlik edebilecek abiye parçaları barındıran koleksiyonda, dinamik renklerle yaz kombinlerini süsleyecek tasarımların yanı sıra yalın ve minimal parçalar da yer alıyor.
 
image
 
Peker, lansman öncesi heyecanını şöyle anlattı: "Çok heyecanlandığım ve ilk günden beri sunmak için sabırsızlandığımız bir koleksiyon. Birçok kişiye ulaşacak olmak ve Nihan Peker tasarımlarını hem günlük hem de daha şık halleriyle sunup bunu bir de defile ile taçlandırıyor olmak çok heyecan verici. Çok özel detayların ve renklerin olduğu, sade ve modern bir koleksiyon oldu. Umarım gören herkeste aynı etkiyi yaratır. Böyle bir koleksiyon hazırladığımız için çok mutlu ve heyecanlıyız."
 
image
 
Rabia Z’den sürdürülebilir modest giyime özel koleksiyon
 
Sürdürülebilir modest giyimde ön sıralarda yer alan Dubai merkezli Rabia Zargarpur’un şık, estetik ve organik kumaşlar ile hazırladığı Rabia Z x Modanisa kapsül koleksiyonu lansmanı ilk gün dikkat çeken ve büyük alkış alan bir diğer sunum oldu.
 
Rabia Z, hazırladığı koleksiyon için şu değerlendirmeyi yapıyor: "Giymeyi sevdiğim her şey bu koleksiyonda! Tasarımcı koleksiyonumuzda, etik ve sürdürülebilir parçalar; Ramazan’ı göz önünde bulundurarak tasarladığımız, bol çeşitli lüks kıyafetler ve tabii ki özel tasarım tişörtler bulunuyor. İnşallah, koleksiyonumuzda herkesin isteğine göre bir şeyler olacak. Tasarım parçalarımızı, yüksek kalite ve sürdürülebilirlikten ödün vermeden, uygun fiyatlarla sunabileceğimiz için çok heyecanlıyım."
 
image
Modanisa Marka Koordinatörü Havva Kahraman, Modanisa Pazarlama Direktörü Burcu Yılmaz, Modanisa Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe
 
Koreografisini Uğurhan Akdeniz’in Üstlendiği defilelerde podyum modest dünyasının ünlü isimlerinin 2019 ilkbahar- yaz koleksiyon sunumları dışında, marka ve tasarımcıların satış etkinlikleri ve modayı farklı boyutları ile anlatan söyleşi ve paneller büyük ilgi gördü.
 
Özellikle ‘modest giyimin dünya üzerinde yükselişi” konusunda konuşan Prof. Reina Lewis katılımcıların yoğun ilgisini çekti.
 
Şeffaf Gazete.com