Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONUMUZ ERKEĞİN SMOKİN TUTKUSU
KONUMUZ ERKEĞİN SMOKİN TUTKUSU
Yüzyıl önce yaşayan Britanya Kralı VII. Edward, tarihin en şık krallarından biri olarak tanınıyordu. Kral Edward’ın hep giymek zorunda olduğu fraktan sıkılması ise erkeklerin en özel giysisinin icat edilmesini sağladı.
29 Haziran 2019, 04:11
 
 
Kralın terzisi Henry Poole'un diktiği smokin ceket, zamanla özel akşamların ve resmi davetlerin vazgeçilmezi haline geldi. Bu ceketin özelliği, frak gibi kuyruklu ve yırtmaçlı değil, kısa ve kuyruksuz olmasıydı; kalıbı ve kumaşı ise frakla aynı özene sahipti.
 
image
 
Şık olmayı önemseyen erkeklerin gardırobunun en özel parçası olan smokin, klasik bir smokin pantolonu, papyon ve rugan ayakkabıyla tamamlanır. Ve eski, siyah beyaz fotoğraflarda erkeklerin bu kadar şık görünmelerinin de birinci sebebidir.
 
image
 
Klasik giyim denince Türkiye'de akla ilk gelen markalardan D'S Damat, Ceremony serisini bu kökünü tarihten alan ve zamansız giysiye adadı. Marka, bir klasik olan siyahın yanı sıra lacivert, ekru ve bordonun tonlarıyla smokin takımların sınırlarını genişletiyor.
 
image
 
Geleneksel bir şıklık yakalamak isteyenler için Ceremony serisinde şal yaka, çift renk smokinlere ata yaka gömlekler ve papyonlar eşlik ediyor. Klasik değil, özgün bir tarz ortaya koymak isteyenler için ise ekru ve bordo kombinler koleksiyonda yerini alıyor. 
 
image
 
Ata yaka gömleğin klasik görünümü yerine modern ve sıra dışı bir görünüm yakalamak isteyenler, koleksiyonda bulunan yarı İtalyan yaka gömleklerle metal aksesuarları bir arada kullanarak ilgi çekici hale getirme imkânına sahip. 
 
image
 
Smokin kombinini nasıl tamamlayacağınızı düşünmenize de gerek yok, koleksiyon baştan sona ihtiyacınız olan her parçayı içeriyor: Klasik, modern, siyah ve pastel tonlardaki smokin çeşitlerine koleksiyondaki papyon, kravat ve smokinlere uyumlu kuşaklar, kol düğmeleri, deri ve rugan ayakkabılar eşlik ediyor.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR