Güzel ülkemiz için yazıyoruz - MODA HAFTASI İPTAL OLDU Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/34539/moda-haftasi-iptal-oldu

 

MODA HAFTASI İPTAL OLDU
MODA HAFTASI İPTAL OLDU
Stockholm Moda Haftası, kapılarını açmasından birkaç hafta önce iptal edildi.Bu plansız ve ani karar Avrupa moda sektöründe şaşkınlıkla karşılandı
10 Temmuz 2019, 22:10
 
İsveç Moda Konseyi, 27 Ağustos - 29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan etkinliğin İlkbahar/Yaz 2020 buluşmasını iptal etti.
 
İsveç Moda Konseyi CEO'su Jennie Rosén, geleneksel moda haftası modelinden uzaklaşmanın zor ama üzerinde çok düşünülmüş bir karar olduğunu ifade etti.
 
Rosén, geçmişi geride bırakmanın ve günümüz moda sektörü için geçerli bir platform geliştirmenin teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Rosén, stratejisini yeniden değerlendirmesinin İsveç Moda Konseyi'nin yeni taleplere adapte olmasına, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına ve moda için yeni standartlar koymasına olanak sağlayacağını da ekledi.
 
image
 
2005 yılından beri Stockholm Moda Haftası geleneksel olarak yılda iki kez düzenleniyor ve sergiler, moda şovları, basın tanıtımları ve diğer etkinliklerin karmasından oluşan bir buluşma ortaya koyuyor ve yerel tasarımcıları göz önüne çıkarıyordu.
 
Moda haftası Per Götesson, Hope ve House Of Dagmar gibi tasarımcıları kendine çekmişti. Etkinliğin son buluşması olan Sonbahar/Kış 2019/20 geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleştirilmişti.