Güzel ülkemiz için yazıyoruz - PODYUMDA MEVSİM DEĞİŞTİREN DEFİLE Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/35072/podyumda-mevsim-degistiren-defile

 

PODYUMDA MEVSİM DEĞİŞTİREN DEFİLE
PODYUMDA MEVSİM DEĞİŞTİREN DEFİLE
Her koleksiyonunda leke, doku, desen, renk, ışık, kompozisyon ve perspektifle oynayarak temel sanat kuramları üzerine odaklanan MiiN tasarımcısı Kadir Kılıç, 2020 İlkbahar-Yaz koleksiyonunda, kendi cennetini yeniden yorumladı.
12 Ekim 2019, 21:38

 

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un on dördüncü sezonu, 8-11 Ekim 2019 tarihleri arasında Zorlu PSM'de gerçekleşecek. 24 yılı aşkın süredir dünya çapında 60'tan fazla moda platformunun destekçisi konumunda bulunan Mercedes-Benz, isim sponsorluğunu üstlendiği tüm moda haftalarında olduğu gibi İstanbul’da da ilk sezonundan itibaren desteklemek üzere seçtiği bir tasarımcının koleksiyonunu kendi ismiyle sundu

6 senedir kesintisiz devam eden bu desteğin yeni sezonunda Mercedes-Benz Türk, son yıllarda kendine özgü tasarım diliyle yalnızca Türkiye'de değil, uluslararası ölçekte katıldığı fuarlarda da büyük ses getiren genç ve başarılı tasarımcı Kadir Kılıç'ın markası MiiN by Kadir Kılıç'ın İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonunu "Mercedes-Benz Presents MiiN by Kadir Kılıç" ismiyle podyumdaydı.

Kadir Kılıç, 2020 Yaz Koleksiyonunu Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında sundu ,büyük beğeni topladı..

Davete katılanlar arasında Hande Yener ve Rapçi sevgilisi Mehdikhan, Maber Matiz, Zeynep Elçin, Beran Özel ve Melisa Aslı Pamuk vardı.. Her koleksiyonunda leke, doku, desen, renk, ışık, kompozisyon ve perspektifle oynayarak temel sanat kuramları üzerine odaklanan MiiN tasarımcısı Kadir Kılıç, 2020 İlkbahar-Yaz koleksiyonunda, kendi cennetini yeniden yorumluyor. Yalnızca günün belirli saatlerinde değil; her saatinde giyilebilen bir koleksiyon oluşturma mottosu ile yola çıkan tasarımcı, dokuz farklı alt tema ile #MiinKadını ’nın vizyonuna beklenmedik renk, desen, form ve yüzeyler ekliyor.

Koleksiyonda her zamanki siyah-beyazlara bu kez bebe mavisi ve pembesi, lila ve mint’lerden oluşan renk paleti ekleniyor. Çini mavilerinin, sarı ve neon yeşillerinin de yer bulduğu MiiN’in bugüne kadarki en renkli koleksiyonu olma özelliği taşıyan koleksiyon bu kez yer yer Osmanlı kalem işi ve çini detayların yer bulduğu, ekolojikdetaylardan ilham alan desenlerle de farklılaşıyor.

Genel olarak pozitif bir tavrı benimseyen koleksiyon, cennet ve dünya harikası meyveler arasındaki anlam bağını güçlendiren öğelere sahip. %100 ipek şifonların sandıktan çıkan ipeklileri anımsattığı parçaların da yer aldığı koleksiyon, farklı kumaş kalitelerini bir arada kullanmasıyla ön plana çıkıyor.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşen defile, bu sezon Mercedes-Benz tarafından sunuldu.

“Mercedes-Benz presents MiiN by Kadir Kılıç” defilesi ile ilgili tasarımcı Kadir Kılıç “Mercedes-Benz'in Türk moda dünyasına vermiş olduğu destek elbette önemli. Sektörümüze, kolektif hareket edebilme yetisi kazandıran Mercedes-Benz ile bu sezon birlikte çalışmış olmak bizim için yeni bir sinerji yaratacak. Bu şekilde moda haftamıza destek olan markaların varlığı, biz tasarımcıları da oldukça motive ediyor." sözleriyle Mercedes-Benz Türk'ün desteğinin kendileri için önemini vurguladı.

Davete katılanlar arasında Hande Yener ve Rapçi sevgilisi Mehdikhan, Maber Matiz, Zeynep Elçin, Beran Özel ve Melisa Aslı Pamuk vardı..

Koreografisi Yasin Soy tarafından yapılan defilenin açılış performansı olan ve müzikleri Sound Artist Mehmet Ünal tarafından oluşturulan animasyon, Yeni Medya Sanatçısı/Dijital Artist Hakan Yılmaz tarafından hazırlandı. Defile müzikleri ise Ümit Kuzer imzasını taşıyordu.

Şeffaf Gazete.com