MODA SEVERLER ADETA BÜYÜLENDİ
istanbul Fashion Week kapsamında düzenlenen ve uzun süredir merakla beklenen adL&CENGİZ ABAZOĞLU ‘1950’ koleksiyonu, geçtiğimiz akşam gerçekleşen muhteşem bir defile ile modaseverlere tanıtıldı.
12 Şubat 2012, 23:57
istanbul Fashion Week kapsamında düzenlenen ve uzun süredir merakla beklenen adL&CENGİZ ABAZOĞLU ‘1950’ koleksiyonu, geçtiğimiz akşam gerçekleşen muhteşem bir defile ile modaseverlere tanıtıldı.
Ünlü tasarımcı ABAZOĞLU’nun adL için hazırladığı koleksiyonun sunulduğu defile, izleyenleri tam bir zaman yolculuğuna çıkardı. Işıltılı kadının Türk markası adL ve başarılı tasarımcı Cengiz Abazoğlu işbirliğinin ikinci senesinde, 10 Şubat saat 20.30’da gerçekleşen “1950’’ defilesinde dünyanın en ünlü top modellerinden Ana Beatriz Barros, giydiği birbirinden çarpıcı 4 kostüm ile izleyenleri büyüledi.

Barros Kırmızı kıyafeti ile podyuma adım attığı an enerjisi görüntüsü ile salonu dolduranların bir ağızdan kısıkta olsa vuavv diye tepki vermeleri modelin ne kadar etkileyici olduğunun göstergesi idi.
Kullanılan yüksek teknoloji, hazırlanan özel efektler ve sunulan çarpıcı tasarımlarla görsel bir şölene dönüşen defilede; Ana Beatriz Barros, Wilma Elles ,Selda Car dışında yerli yabancı 27 manken 56 parça tasarımı sergiledi.

8-11 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen, Türk moda endüstrisinin buluşma noktası İstanbul Fashion Week’te, geçtiğimiz yıl büyük ilgi uyandıran koleksiyonun ardından, ünlü tasarımcı Abazoğlu, adL için tasarladığı “1950” ile bugüne kadar alışılmış çizgisinin dışında bambaşka bir koleksiyon sundu.
Abazoğlu koleksiyon ile ilgili ; “50’lerin zarif ve cesur kadınının duruşundan etkilenmemek mümkün değil. 2012-2013 Sonbahar–Kış “adL+Cengiz Abazoğlu 1950” yi tasarlarken, o dönemin romantizmini 2000’li yılların modernizmine uyarladım. İlk kez alışılanın aksine biraz daha casual parçaların da yer aldığı; yeşil, saks ve gri renklerin yoğunlukta olduğu geniş bir renk skalasına hakim koleksiyonum önümüzdeki sezon ışıltılı adL kadınının tercihi olarak adL mağazalarında yerini alacak“ dedi
İFW nin en beğenilen ve akılda kalan moda olayına az daha teknik bir hata gölge yapacaktı.

İFW nin en akılda kalan defilesinde olumsuz olarak göze çarpan bir olay vardı.
Defileyi hazırlayan ekibin podyumu naylonumsu kaygan bir zemin malzemesi ile kaplaması ,defileyi az kalsın sabote ediyordu.Cat Walk tecrübesi eksik olan bazı mankenler podyumda yürürken sanki buz pistinde yürür gibiydiler ve içlerinde ayakkabısı ayağından çıkanda oldu ,neredeyse düşme noktasına gelende oldu. Mankenlerden birinin ayakkabılarını çıkarıp yalınayak yürümesi ,moda severlerin alkışları ile güzel modele destek olmaları olumlu bir enstantaneydi ve bu oldu.
Cengiz Abazoğlu'nun nefis kolleksiyonu ve Ana Beatriz Barros'un buz pisti gibi kaygan podyumda bile adete büyülü bir melek gibi süzülmesi moda severi o kadar büyülediki, teknik ekibin bu büyük hatası bile defileyi gölgeleyemedi.


ŞEFFAF GAZETE