Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MODA GERİ DÖNÜŞÜM İLE TANIŞTI
MODA GERİ DÖNÜŞÜM İLE TANIŞTI
Londra'da yaşayan tasarımcı Tuncer Tonun kullanılmış malzemeleri bir araya getirerek diktiği kıyafetleri ile İngiliz modacıları kendine hayran bıraktı.
30 Mart 2012, 10:46

 

 

Londra'da yaşayan tasarımcı Tuncer Tonun kullanılmış malzemeleri bir araya getirerek diktiği kıyafetleri ile İngiliz modacıları kendine hayran bıraktı.

Tonun, son olarak geçtiğimiz ay düzenlenen Londra Moda Haftası kapsamındaki 'The Good Show'da' geri dönüşüm ürünlerinden hazırladığı koleksiyonunu sergiledi. Bu gösterime katılan ilk ve Türk modacı olan Tonun, İngiliz moda otoritelerinden tam not aldı. İki yıl önce Londra'ya gelmesine karşın kısa sürede kendini İngiltere'deki moda dünyasına kabul ettiren Tonun, koleksiyonunda doğaya saygılı ve geri dönüşümü olan malzemeler kullanıyor.

imageimage

Patates çuvalından ceket, ev perdesinden gelinlik Tuncer'in moda gösterisi için hazırladığı 'The Spirit of God' (Tanrı'nın Ruhu ) adını verdiği koleksiyonunda patates çuvalı, gemici ipi, otomobil bezi ve ev perdesi gibi malzemelerden diktiği kostümler bulunuyor. Tonun, kullanılmış perde ve parça kumaşlardan diktiği gelinliğin çok beğenildiğini bu malzemelerle dikilen kıyafetleri sadece defile için değil günlük yaşamda da giyilebilecek özellikte diktiğini belirtti. Tasarımlarını tamamıyla doğadaki kullanılmayan, geri dönüşü olabilecek ürünlerden seçerek hazırladığını söyleyen Tonun, çalışmalarının beğenildikten sonra moda komitesi tarafından doğaya saygılı, etik ve geridönüşüm temalı bir koleksiyon çıkarmasının istendiğini söyledi.

Şovdaki ilk ve tek Türk modacı Londra Moda Haftası kapsamında organize edilen The Good Show'da koleksiyonu sergilenen ilk ve tek Türk modacı olduğunu hatırlatan Tuncer Tonun, defile teklifi geldiğinden çok şaşırdığını ve mutlu olduğunu belirtti. Tonun, 'The Good Show' ile ilgili olarak, şöyle dedi:

"Daha önce tasarımlarını görmüşlerdi. Böyle bir teklifte bulundular. Oldukça şaşırdım. Defilenin bir teması vardı. Doğaya dost, etik ve geri dönüşümü içeren bir konsept olması gerekiyordu. Benim de geri dönüşüm temasıyla yaptığım çalışmalarım var. Bu konsepte çalışan ilk ve tek Türk tasarımcı olmak gerçekten benim için çok gurur verici."

Koleksiyonuna adını verdiği The Spirit of God (Tanrı'nın Ruhu) hakkında konuşan Tonun, bunun kendi ismiyle de bir marka haline geldiğini söyleyerek "Bu isim aslında topraktan gelip yine toprağa gideceğimizi ifade ediyor. Bu da toprak temasıyla özdeşleşiyor. Koleksiyona baktığımızda genelde yine toprak renklerine yakın bejler, kahveler ve fildişi renklerin ağırlıkta olduğunu görebilirsiniz" dedi.

Tuncer Tonun, Avrupa'da Türkiye'yi temsil eden Türk bir modacı olmaktan gurur duyduğunu belirterek yakın gelecekte İngiltere moda dünyasını şaşırtacak yeni projeler hazırlayacağını sözlerine ekledi
.DHA

ŞEFFAF GAZETE


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR