Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İNŞAAT SEKTÖRÜ YOLSUZLUK ŞOK'UNDA
İNŞAAT SEKTÖRÜ YOLSUZLUK ŞOK'UNDA
İstanbul polisinin üç ayrı koldan başlattığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında inşaat sektörüne yönelik gözaltı haberlerinin gelmesi inşaat patronlarını üzdü.
18 Aralık 2013, 20:05

 

İstanbul polisinin üç ayrı koldan başlattığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında inşaat sektörüne yönelik gözaltı haberlerinin gelmesi inşaat patronlarını üzdü.

'Büyük rüşvet' operasyonunda inşaat sektöründen ünlü isimlerin de gözaltına alınmasıyla ilgili konuşan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, "Meslektaşlarımın suçlu olduğuna inanmak istemiyorum, çok şaşkınım." dedi.

Hürriyet'ten Nagihan Arat'ın haberine göre Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul İnşaatçılar Derneği Onursal Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, "Meslektaşlarımın bu tür konularla anılması beni çok üzdü. Şahsen ben böyle bir yolsuzluk olduğuna inanmak istemiyorum." dedi.

Türkiye'de inşaat sektörünün hızla büyüdüğü sırada bu operasyonun gerçekleşmesinin sektörü olumsuz etkileyeceğini öngören Aşçıoğlu, "Özellikle göz önünde olan bir şirketin sahibinin gözaltına alınması sektör açısından kötü oldu. Umuyorum kötü bir sonuç çıkmaz. Ancak eğer bir haksızlık yolsuzluk varsa da herkes cezasını çekmelidir." dedi.

"2 MİLYAR DOLARLIK İHALE ALDIM RÜŞVET İSTEYEN OLMADI"
Aşçıoğlu, resmi kurumlardan 2 milyar dolarlık ihale aldığını ancak kimsenin kendisinden rüşvet istemediğini vurgulayarak, "Benden ne biyere bağış adı altında, ne de bir simit parası tek kuruş istenmedi. Eğer böyle şeyler oluyordu ise benim başıma neden gelmedi? Dolayısıyla bana inandırıcı gelmiyor." dedi.

ÇOK İŞ YAPAN CEZALANDIRILIYOR
Aşçıoğlu, "Bu ülkede çok iş yapabilmek için bir ayağınız ceza evinde bir ayağınız mezarlıkta olacak. Çok iş yapanlar bir şekilde cezalandırılıyor. Bu, Türkiye'nin gelişmişliğine darbe vurmak için oynanan bir oyun olabilir mi diye de düşünüyorum. İnşaallah arzu ettiğim gibi meslektaşlarım en kısa zamanda işlerinin başına geçerler. Ekonomimiz de bundan daha fazla etkilenmez." dedi.

GEZİ OLAYLARININ ETKİSİ SÜRÜYOR
Yakın geçmişte Katar'da Türkiye'ye 1 milyar dolar yatırım yapmak isteyen bir kuruluşla görüştüğünü ifade eden Aşçıoğlu, "Ğezi olaylarından dolayı bundan korktuklarını ve çekincede kaldıklarını söylüyorlar. sektöre güvensizlik ortamı yaratıyor bu tür olaylar. Dış dünyada ses getiriyor." dedi.

SEKTÖRÜ ETKİLEMEZ
İnşaat sektörünün önemli isimlerinin de gözaltına alındığı operasyonun sektörü olumsuz etkilemeyeceğini ifade eden Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, "Konuşmak için erken, hepimiz üzüldük ancak önce operasyonun sonucunu görmek lazım. Ancak ben inşaat sektörünü olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum." dedi.

Timur konuyla ilgili açılamasına şöyle devam etti:

"Bunlar her ülkede olabilecek şeyler. İnsanlar suçları ıspat edilene kadar suçsuzlardır. Sonucunda olmusuz birşey olursa da sektörün bundan yara almadan kurtulabileceğine inanıyorum."

Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özyazıcı, "Bu bir-iki hafta tabii ki sektörde olumsuz bir hava esecek ancak ben çok uzamadan düzeleceğini düşünüyorum. İnşaatçılar da işlerinin başına dönerek projelerine devam edecektir." dedi.

Metropolist Yapı ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derbazlar ‘Bu operasyonun konut sektörüne gerçek etkisi daha uzun vadede, olaylar netleştikten sonra ortaya çıkar. Soruşturmanın konut sektörüyle ilgili çok ciddi sıkıntı doğuracağına inanmıyorum." dedi.

DOMİNO ETKİSİ YARATIR
Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt ise, "Gelişmeler çok üzücü. Ancak ben Ağaoğlu'nun görüşlerine başvurmak istendiğini düşünüyorum. Olumsuz birşey olduğuna inanmıyorum. Ancak olası bir olumsuz sonuçta bu olay konut sektöründe domino etkisi yaratır. Ciddi şekilde olumsuz yansımalar olur." dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR