Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PENDİK ARAZİSİ SATIŞINDA YOLSUZLUK İDDİASI
PENDİK ARAZİSİ SATIŞINDA YOLSUZLUK İDDİASI
17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun 2. dalgası olarak bilinen ve Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan’la Yasin El Kadı’nın da şüpheli olduğu soruşturma dosyasında yeni iddialar ortaya atıldı.
14 Ocak 2014, 09:48

 

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun 2. dalgası olarak bilinen ve Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan’la Yasin El Kadı’nın da şüpheli olduğu soruşturma dosyasında yeni iddialar ortaya atıldı.

İddialara göre, dosyanın şüphelilerinden Avni Çelik, Abdullah Tivnikli ve Mustafa Latif Topbaş, Halk Bankası’nın alacağı nedeniyle ipotekli olan Pendik ilçe sınırları içerisindeki bir araziyi Kadıköy 3. İcra İflas Müdürlüğü’nce satışı sonrasında kendi kontrolündeki şirketleri devreye sokarak ihaleye fesat karıştırdı. Halk Bankası’nın bu şekilde zarara uğratılarak ihaleye fesat karıştırma suçunun işlendiği öne sürüldü. Halk Bankası yöneticisi S.A’nın yardımıyla bilirkişilerin 198 milyon TL değer biçtiği Pendik’teki arazinin 120 milyon TL bedelle pazarlık usulü ile satışa çıkartıldığı belirtildi.

image

30 Kasım 2012 günü yapılan ihaleye 2. yolsuzluk operasyonunun şüphelileri arasında yer alan işadamlarının kendi kontrollerindeki Akabe İnşaat ve Güven Enerji unvanlı firmalar ile girdiği öne sürüldü. Firmaların birinin diğerinin teklif ettiği rakamdan biraz fazla teklif vererek ihalenin düşük rakamla kendilerinde kalmasını sağladıkları iddialar arasında yer aldı. Ortaya atılan iddialar telefon tapelerine de yansıdı.
     
Halk Bankası’ndan destek

Telefon tapelerinde Abdullah Tivnikli’nin Halk Bankası yöneticisi S.A’dan kendilerine ihalenin peşin satışla pazarlık usulü şeklinde olmasıyla ilgili destek olmasını istediği dikkat çekti. Tivnikli’nin dosyanın şüphelilerinden Sinpaş Yapı Şirketi yöneticisi Avni Çelik ile yaptığı telefon görüşmesinde de Tivnikli’nin Çelik’e belirlenen şirketlerin isimlerini söylediği belirlendi. Tivnikli ile Mustafa Latif Topbaş arasında yapılan telefon konuşmalarında da girilecek ihale ile ilgili hangi şirketin daha az teklifte bulunup hangisinin fazla teklifte bulunacağı detayları yer aldı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR