Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞBAKAN HAKKINDA VİLLA İDDİASI
BAŞBAKAN HAKKINDA VİLLA İDDİASI
Türkiye’yi sarsan Büyük Rüşvet Operasyonu’yla birlikte ortaya dökülen telefon konuşmalarına bir yenisi daha eklendi.
24 Ocak 2014, 21:19

 

Türkiye’yi sarsan Büyük Rüşvet Operasyonu’yla birlikte ortaya dökülen telefon konuşmalarına bir yenisi daha eklendi.

Başbakan Erdoğan'ın İzmir'in Urla ilçesindeki Hacılar Köyü'nde SİT alanına villa yaptırdıkları ve Erdoğan ailesinin bu villada tatil yaptığı iddia ediliyor

Bu kez internet ortamına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan’ın telefon konuşmaları düştü.

Dinlemeye takılan telefon konuşmalarında Başbakan Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan’ın yolsuzluk soruşturmasının ikinci dalgasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Mustafa Latif Topbaş’la yapıldığı iddia edilen iki görüşme yer alıyor. Konuşmaların içeriğinde ise İzmir Urla ilçesi Zeytineli köyündeki deniz koyunda Topbaş’ın inşa ettiği villalardan Erdoğan ailesine verildiği iddia edilen 2 villaya dair ifadeler geçiyor.

BAHSE KONU VİLLALAR HACILAR KOYUNDA MI?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın yaptığı telefon konuşmalarında bahsettiği ve Erdoğan'ın çok beğendiğini ifade ettiği villaların İzmir'in Urla İlçesi'ndeki Hacılar Koyu olduğu söyleniyor...

1. dereceden SİT alanı olan ve daha sonra 3. dereceye düşürülerek 8 adet villanın yapıldığı ve buradaki 2 villanın Erdoğan ailesine ait olduğu da iddia ediliyor.

İDDİA 1

Hacılar Koyu’nda 8 villa

Tayyip Erdoğan ile kendisine “Abi” diye hitap eden bir işadamı arasında 5 Ocak 2013 günü gerçekleştiği öne sürülen ilk telefon kaydına göre, işadamı Başbakan’dan, Urla’nın Zeytineli Köyü yakınlarındaki “birinci derece SİT alanı” olan Hacılar Koyu’nun imar durumunun “üçüncü dereceye” dönüştürülmesi için yardım istiyor. Kayıtta, işadamının koydaki arazisine 8 adet villa yaptırdığı, dönemin İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın SİT engeli yüzünden bunları “yıktırmak” istediği anlaşılıyor. İşadamının, “Yıktıracağım” sözünü hatırlatarak Kıraç’ı şikayet ettiği belirtiliyor. Kıraç 4 ay sonra Diyarbakır Valiliği’ne atanırken, Diyarbakır valisi de İzmir'e atandı.



İDDİA 2

‘Annemle 2 villayı beğendik!’

İkin­ci te­le­fon gö­rüş­me­si­nin ay­nı işa­da­mı ile Baş­ba­ka­n’­ın kı­zı Sü­mey­ye Er­do­ğan ara­sın­da geç­ti­ği öne sü­rü­lü­yor. İn­ter­ne­te sız­dı­rı­lan kay­da gö­re Sü­mey­ye Er­do­ğan, “Am­ca­” di­ye hi­tap et­ti­ği işa­da­mı­nı arı­yor ve “an­ne­siy­le (Emi­ne Er­do­ğan) vil­la plan­la­rı­na bak­tık­la­rı­nı, bi­ri ön­de di­ğe­ri ar­ka­da 2 vil­la­yı be­ğen­dik­le­ri­ni ve plan­la­rda de­ği­şik­lik­ler yap­mak is­te­dik­le­ri­ni­” sö­yü­yor. Er­do­ğa­n’­ın, bu gö­rüş­me­de, “seç­tik­le­ri vil­la ya­kı­nın­da­ki ha­vu­zu per­de­le­mek için et­ra­fı­na set çe­kil­me­si­ni­” de is­ti­yor. Ka­yıt­ta işa­da­mı­ ise “bun­la­rın te­le­fon­la ya da ma­il­le ya­pıl­ma­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni­” ha­tır­la­ta­rak, ‘iz­len­me ve din­len­me kay­gı­sı­nı­’ his­set­ti­ri­yor, ar­dın­dan, “de­ği­şik­lik­le­ri kay­det­mek için ak­şa­m ü­ze­ri ev­le­ri­ne uğ­ra­ya­bi­le­ce­ği­ni­” söy­lü­yor.


İDDİA 3

SİT alanı için özel imar talebi

Üçün­cü gö­rüş­me, Baş­ba­kan ve kı­zı ile gö­rü­şen işa­da­mı ile Kül­tür ve Ta­bi­at Var­lık­la­rı­nı Ko­ru­ma Ku­ru­lu­’n­dan bir bü­rok­rat ara­sın­da ge­çi­yor. Ka­yıt­la­ra yan­sı­yan id­di­aya gö­re, işa­da­mı, vil­la­rı­nın bu­lun­du­ğu ye­rin imar so­ru­nu­nun çö­zü­mü için SİT yö­net­me­li­ği­nin de­ğiş­ti­ril­me­si­ni is­ti­yor. İşa­da­mı, “vil­la­la­rı için çı­ka­rı­la­cak ya­pı­laş­ma iz­nin­den ken­di­sin­den baş­ka kim­se­nin fay­da­lan­ma­ma­sı­nı­” da ta­lep edi­yor. Bü­rok­rat, “Am­ca­” di­ye hi­tap et­ti­ği işa­da­mı­nın ta­le­bi­ne, Çev­re ve Şe­hir­ci­lik Ba­kan­lı­ğı­’n­da gö­rüş­tü­ğü yet­ki­li­le­rin, “Bu­nun du­yul­ma du­ru­mu çok yük­sek ve yö­net­me­lik bü­tün SİT alan­la­rını kap­sa­r” di­ye iti­raz et­ti­ği­ni ak­ta­rı­yor. Bü­rok­rat ve işa­da­mı, imar için kay­ma­ka­mı­nın öner­di­ği “ü­ni­ver­si­te­den ra­por alın­ma­sı­” çö­zü­mü üze­rin­den mu­ta­bık ka­lı­yor.

İDDİA 4
Bodrum Urla’yı aratmıyor
Dör­dün­cü gö­rüş­me­nin, Baş­ba­kan ile ay­nı işa­da­mı ara­sın­da Ra­ma­zan Bay­ra­mı ta­ti­li sı­ra­sın­da ger­çek­leş­ti­ği öne sü­rü­lü­yor. İn­ter­ne­te sı­zan kay­da gö­re, gö­rüş­me işa­da­mı­nın, “Ya Bod­ru­m’­da fa­lan ne işin var. Ge­le­cek­tin şura­da be­ra­ber kay­na­ta­cak­tı­k” si­te­miy­le baş­lı­yor. Er­do­ğan da, “Bu­ra­sı ay­nen si­zin ora­nın de­ği­şik bir ver­si­yo­nu. Ar­ka­daş da bu­ra­yı, bi­zim ha­nım ne de­diyse ona gö­re yap­mış” kar­şı­lı­ğı­nı ve­ri­yor. Ka­yıt­ta, Er­do­ğa­n’­ın işa­da­mı­na, “O­nu za­ten yap­ma­dı­lar mı abi. Sü­mey­ye si­ze ta­mam de­mi­ş” so­ru­su­nu yö­nelt­ti­ği de id­di­a edi­li­yor. İşa­da­mı ise “Ma­yıs so­nun­da bi­ti­ri­yo­ruz in­şal­lah” kar­şı­lı­ğı­nı ve­ri­yor.


İDDİA 5

Cumanız mübarek olsun!..

Be­şin­ci gö­rüş­me­nin 13 Ey­lül 2013 gü­nü sa­at 10.41’de, ay­nı işa­da­mı ile Baş­ba­kan ara­sın­da geç­ti­ği öne sü­rü­lü­yor. İn­ter­ne­te sı­zan kay­da gö­re, Er­do­ğa­n’­ı ara­yan işa­da­mı sö­ze, “E­fen­dim se­la­mün aley­küm. Cu­ma­nız mü­ba­rek ol­su­n” di­ye baş­lı­yor ve “Se­la­mün eley­küm, ha­yır­lı cu­ma­la­r” kar­şı­lı­ğı­nı alı­yor. İşa­da­mı, Er­do­ğa­n’­a, Ur­la Kay­ma­ka­mı­’nın, İz­mi­r’­de­ki Çev­re Ba­kan­lı­ğı yet­ki­li­si­ne gi­de­ce­ği­ni be­lir­te­rek, “Bu­nu Er­do­ğan (Bay­rak­tar) Be­y’­e söy­ler­se­niz çok iyi olu­r” di­yor. Baş­ba­kan da, “yurtdı­şın­da de­ğil­se ara­ya­ca­ğı­nı­” be­lir­ti­yor. İşa­da­mı te­le­fo­nu, “Ta­mam abi­cim. Al­lah ra­zı ol­sun. Yen­ge ha­nı­ma se­lam söy­le. Ço­lu­ğa ço­cu­ğa hep­si­ne. Al­lah yol­cu­nu­zu mü­ba­rek ey­le­sin. Se­la­mü aley­kü­m” di­le­ğiy­le ka­pa­tı­yor.


İDDİA 6

130 bin lira rüşvetle rapor

Al­tın­cı gö­rüş­me, 1 Ka­sım 2013 gü­nü sa­at 14.44’te ger­çek­le­şi­yor. İmar du­ru­mu­nu ta­kip eden bü­rok­rat, Baş­ba­ka­n’­a ‘A­bi­’ di­yen işa­da­mı­na te­le­fon açıp, “Ho­ca­mız ara­dı. Bi­zim ra­por ha­zır­mı­ş” di­ye­rek ‘müj­de­yi­’ ve­ri­yor. Bü­rok­rat, ra­por için “ö­de­me­yi­” sor­du­ğu­nu, “5 ho­ca­nın her bi­ri için 20’şer, ken­di­si için de 30 ol­mak üze­re top­lam 130 bin li­ra ra­ka­mı­nı uy­gun bul­duk­la­rı­nı­” ak­ta­rı­yor. İşa­da­mı da, Ha­cı­lar Ko­yu­’na ima­rı­nı de­ğiş­ti­re­cek ra­por için be­lir­le­nen rüş­ve­te, tek ke­li­mey­le “Ta­ma­m” di­ye­rek onay ve­ri­yor. Bü­rok­rat, te­le­fo­nu ka­pat­ma­dan ön­ce, ra­po­ru ha­zır­la­yan ho­ca­nın, “Bu­nu be­nim ban­ka he­sa­bı­na ya­tır­ma­ya­lım. Ka­yıt­ta gö­zük­me­si­n” ta­le­bi­ni de ak­ta­rı­yor ve işa­da­mın­dan, “Ta­mam, ta­ma­m” ce­va­bı­nı alı­yor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR