Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
QUASAR NEDEN İNŞAATA DEVAM EDİYOR ?
QUASAR NEDEN İNŞAATA DEVAM EDİYOR ?
Likör Fabrikası arazisindeki gökdelen inşaatı, 2.5 aydır mahkeme kararına rağmen sürdü. Mimarlar Odası, Şişli Belediyesi için suç duyurusunda bulunacak.
22 Şubat 2014, 11:09

 

Likör Fabrikası arazisindeki gökdelen inşaatı, 2.5 aydır mahkeme kararına rağmen sürdü. Mimarlar Odası, Şişli Belediyesi için suç duyurusunda bulunacak.

Yıkılan Likör Fabrikası yerine yapılan Quasar gökdelenlerinin inşaatı ve satışları, projeyi mümkün kılan imar planı değişikliklerinin mahkemece ‘kamu yararı ve şehir planlama ilkelerine aykırı’ olduğu gerekçesiyle iptal edilmesine rağmen 2.5 aydır hızla devam ediyor.

Mahkemenin plan değişikliğine yürütmeyi durdurma kararı vermesinin üzerinden ise 10 ay geçti. Davacı Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, inşaatı mühürlemeyen Şişli Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, 6. İdare Mahkemesi’nin 4 Aralık’ta verdiği iptal kararının işleme sokulup sokulmayacağına dair Şişli Belediyesi’nden acil bilgi talep etti. Belediye yetkilileri Radikal’e yaptıkları açıklamada inşaatın yeni imar planlarına göre devam ettiğini ve mühürlenmeyeceğini söyledi. Arsayı ihale eden TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO da iptal edilen 2011 planlarının projeyi bağlamadığını, Haziran 2013’te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın arsaya dair yeni imar planları geçirdiğini ve inşaatın bu imar planları doğrultusunda ilerleyeceğini öne sürmüştü

image

Oysa 6. İdare Mahkemesi, Şubat 2011 onanlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliklerini iptal kararında ‘Yeni planda da davacının talep ettiği değişikliklerin yapılmadığını’ belirtmiş, bu gerekçeyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘dava konusu planın yürürlükten kalktığı’ yönündeki itirazını da kabul etmemiş ve mevcut davaya devam edilmesine karar vermişti. 

‘Yargı kararı çok net’
Mimar Emre Arolat’ın tasarladığı, 50 katın üzerinde olması planlanan Quasar gökdelenleri, esasen TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO’ya ait Şişli Likör Fabrikası arazisinin üzerinde, İsviçre kökenli Viatrans AŞ ile Meydanbey İnşaat ortak girişimi tarafından ‘arsa karşılığı gelir paylaşımı’ modeliyle inşa ediliyor.
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Sami Yılmaztürk “İmar planlarına açtığımız davalar, sürekli yeni planlar çıkartarak işlevsiz kılınmaya çalışılıyor. Yargının kararı çok net, inşaatın şu anda durdurulması ve ruhsatı veren ilçe belediyesi tarafından mühürlenmesi lazım. Ancak aynı 3. havaalanında olduğu gibi burada da yargı kararının uygulanmayacağı açık. Oda suç duyurusunda bulunarak yargı kararını çiğneyenlere karşı
mücadele
etmeyi sürdürecek” dedi.

Elif İNCE


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR