Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KİPTAŞ GENEL MÜDÜRÜ'NÜN DEV SERVETİ
KİPTAŞ GENEL MÜDÜRÜ'NÜN DEV SERVETİ
Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ın ayrılmasından sonra KİPTAŞ'ın başına getirilen İsmet Yıldırım'ın atandığı 1999 yılında sadece 4.5 dönem tarlası bulunuyordu.
16 Mart 2015, 00:05

 

Eski Bakan Erdoğan Bayraktar’ın yerine 1999 yılında dönemin İstanbulBüyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından KİPTAŞ Genel Müdürlüğü görevine getirilen İsmet Yıldırım'ın 16 yılda edindiği mal varlığı adeta dudak uçuklatıyor.

İlk atandığında üzerinde sadece 4.5 dönümlük bir tarla kayıtlı olan Yıldırım bugün İstanbul'un pek çok yerinde arsa ve evlerin sahibi.

Cumhuriyet'ten Miyase İlknur'un haberine göre, göreve gelmeden önce Yıldırım’ın üserindeki tek gayrimenkulü Gürpınar Kararağaç mevkii’nde bulunan 4480 metrekarelik tarlaydı.

KİPTAŞ’a genel Müdür olduktan sonra ise 14.6.1999’da Pendik Batı Mahallesi’nde 93 pafta 659 ada 79 parselde bulunan topraktan tapulu bahçeli kâgir apartmanda çatı katındaki daireyi satın alan Yıldırım, bir yıl sonra yine Pendik Dolayoba Tavşantepe mevkiinde 3908 parsel 22/1 pafta 741.60 metrekarelik alanda altında iki dükkân bulunan 7 katlı apartmanda iki daire ve iki dükkân alıyor. Aynı gün alınan daire ve dükkânların alınış tarihi 22.05.2000.

Yıldırım’ın, bir diğer yatırımı da gelişmekte olan ve lüks çiftlik evlerinin olduğu Arnavutköy-Durusu beldesi Deli Yunus Çiftliği’nde aldığı 10 dönümlük arazi. Durusu Boyalık Köyü Deli Yunus Çiftliği’ndeki arazi “Gelişme (inkişaf) konut alanları olarak ayrılan bölgede yer alıyor. Aynı arazide hakkında kesinleşmiş hapis cezası olduğu için Gürcistan’a kaçan Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’ün de 15 dönüme yakın arazisi bulunuyor. Arazi üstünde bir çiftlik evi bulunan gayrımenkule birkaç milyon dolar değer biçiliyor.

MİLYONLUK DAİRELER

Yıldırım, Yenibosna’da Özyazıcı&Torunlar ortaklığında yapılan Nishistanbul projesinden 2010 yılında biri kendinin, biri eşi Ayşe Saime Yıldırım’ın üzerine olmak üzere iki rezidans dairesi aldı. A Blokta yer alan 4+1 dairelerin her birinin değeri 1 milyon 800 bin TL. Nishistanbul’u yapan Özyazıcılar İnşaat aynı zamanda KİPTAŞ’ın bir çok projesini yapan müteahhitlik şirketi. Özyazıcı İnşaat, KİPTAŞ’ın Silivri, Maltepe 1.Etap ve İkitelli konutlarını inşaa etti.

DENİZE NAZIR KONUT

Yıldırım ayrıca Beykoz Anadoluhisarı, Hisardere Çıkmazı’ndaki 17 parsel, 68 ada, 11 paftadaki 36.47 metrekarelik arsayı aldı. Boğaz’a nazır ve öngörünümde yer alan arsada 3 katlı bina yaptıran Yıldırım’ın, imar iznini nasıl aldığı merak konusu.

İsmet Yıldırım’ın tek boğaz gören konutu bu değil. Çengelköy’de mezarlığın arkasında denizi tabak gibi gören ve kızının adını taşıyan Asude Konakları B Blok’taki üç katlı bir villanın sahibi. Ancak bu villa eşi Ayşe Saime Yıldırım’ın üzerine kayıtlı. Ümraniye İstiklal Mahallesi’ndeki lüks konutlarda da eşi Ayşe Saime Yıldırım’ın üzerine daire bulunuyor.

Kızı Asuda Nihal Yıldırım’ın üzerine de KİPTAŞ’ın kentsel dönüşüm kapsamında Topkapı’da yaptığı Merkezevleri’nde dubleks bir evi bulunuyor. Kızının üzerine aldığı dubleks dairenin fiyatı 1 milyon 200 bin TL değerinde.

İŞTE KATLANAN SERVET

- Dolayoba’da daire.

- Dolayoba’da 2 dükkan ve 2 daire.

- Durusu Deli Yunus Çiftliği’nde 10 dönümlük çiftlik evi.

- Nishistanbul’da iki rezidans daire (biri kendinin, biri eşinin).

Anadolu Hisarı’nda boğaza nazır üç katlı bina

- Kızının adına.

Çengelköy’de kızının adını taşıyan sitede üç katlı villa

- Ümraniye Atakent’te lüks daire.

- Topkapı Merkez Evleri’nde kızının adına dubleks daire.

-  Çengelköy’deki Asude konaklarındaki evinin üst katı da kaçak.

 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR