Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ATAKÖY TALANI
ATAKÖY TALANI
Karadaki inşaatlardan sonra denizde başlayan dolgu ile birlikte Ataköy sahil şeridinin doğal şekli de değişmiş oldu. Sahil şeridinde halkın denizle buluşacağı tek bir alan kaldı.
14 Ekim 2015, 17:37

Karadaki inşaatlardan sonra denizde başlayan dolgu ile birlikte Ataköy sahil şeridinin doğal şekli de değişmiş oldu. Sahil şeridinde halkın denizle buluşacağı tek bir alan kaldı.

Dolgu ve inşaatlar Ataköy sahil şeridinin şeklini değiştirdi.

Mega Yat Limanı için dolgu alanı tamamlanmak üzere. Yaklaşık 140 dönümlük alan dolduruldu. Galeria Alışveriş Merkezi'nden Hava Harp Okulu’na kadar olan sahil şeridinde halkın yürüyebileceği tek bir alan 160 parsel olarak bilinen Baruthane yapılarının bulunduğu arazi kaldı. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu ile Tabiat Varlıkları Komisyonu inşaat izni verdiği takdirde Ataköy Sahili tamamen halka kapanacak.

KARA BİTTİ

Karadaki inşaatlardan sonra denizde başlayan dolgu ile birlikte Ataköy sahil şeridinin doğal şekli de değişmiş oldu. Yaklaşık 140 bin metrekare dolgu alanının üstüne 3 katlı ticaret ve eğlence merkezi, 2 katlı lokanta ve gazino, 2 katlı kongre merkezi, 5 katlı yönetim ofisi, 5 katlı tekne satış ofisi, 724 ve 320 araçlık açık otopark ve ayrıca 5 ayrı yerde 32 araçlık açık otopark, tekne onarım ofisleri, yüzme havuzları yer alacak.


 

YAPILACAKLAR ARASINDA YOK YOK!

2005 yılında Ataköy Marina, Ataköy Otelcilik ve Ataköy Turizm adında 3 şirketin birleşmesi ile oluşan Dati Holding 2038 yılına doldurulan alanın üst yönetim hakkına sahip.  Ayrıca Galeria, Dünya Göz Hastanesi, Sheraton otellerinin bulunduğu alanlara ise 70 metre yüksekliğinde yaklaşık 22 katlı otel, çok katlı otopark ve ticaret merkezi, AVM, 22 katlı 3 ayrı apart otel, kafe ve lokantalar inşa edilecek.
 
DATİ Holding projesinde neler var?

*400 mega yat kapasiteli marina
*70 metrelik 7-8 bina (otel, ofis ve otel-rezidans)
*2.5 kilometre yürüyüş alanı
*Konser alanı
*Kongre merkezi
*Spor merkezi
*Alışveriş birimleri
*Kafe ve restoranlar
*Marina teknik alanları ve marina çarşı alanları
*4-5 meydan

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR